BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Snelle tiramisu met Licor 43 en vanille

14 december 2016 door Stefanie 1 Reactie

Snelle tiramisu met Licor 43 en vanilleEen van de bekendste desserts is toch wel tiramisu. Het leuke van dit Italiaanse toetje is, dat je er zo makkelijk je eigen twist aan geeft. Gebruik in plaats van Amaretto eens Limoncello of zoals ik doe, Licor 43. Samen met de vanille en pure chocolade is dit een nagerecht waar je indruk mee maakt op je gasten. Serveer in een leuk glazen weckpotje of in een grote schaal. Wat je ook kiest, smaken doet het toch wel.

Eerste keer

De eerste keer dat ik tiramisu at, kan ik me nog heel goed herinneren. Ik kende Ruub net leren hij kookte voor het eerst voor mij. Ook tien jaar geleden ging de liefde bij mij al door de maag. Hij maakte zijn variant van de liefdespasta. Nog steeds één van mijn lievelingsrecepten. Zodra mijn lover kookt, staat dit op tafel. Niet altijd natuurlijk, maar wel vaak. Dat geeft ook niets want het is nog steeds een succesnummer. Als toetje had Ruub een bak tiramisu mee. Nou ben ik niet zo’n zoetekauw. IJs sla ik liever over, vla of alle andere toetjes uit het schap in de supermarkt kunnen mij niet bekoren. Ik liep er altijd straal voorbij. Nu is dat natuurlijk anders aangezien ik getrouwd met de grootste toetjeslover die er is.

Snelle tiramisu met Licor 43 en vanille Snelle tiramisu met Licor 43 en vanille

Licor 43

Terug naar die tiramisu. Nog nooit had ik het Italiaanse toetje dus geproefd. Tot die bewuste avond. Ik vond het direct zo super lekker, dat ik niet snapte dat ik het niet eerder had gegeten. In die jaren die volgden at ik regelmatig, maar maakte ik het nooit zelf. Tot nu! Ik gebruik Licor 43 in plaats van Amaretto. Deze tiramisu is super eenvoudig en vooral snel gemaakt. Ik doe het in glazen weckpotjes. Dat ziet er leuk uit. Je maakt het net zo makkelijk al in de ochtend. Het enige wat je ’s avonds nog hoeft te doen is de boel uit de koelkast te pakken en te garneren met schaafsel van pure chocolade.

Snelle tiramisu met Licor 43 en vanille
Voor 6 tot 8 personen

Snelle tiramisu met Licor 43 en vanille

Dit zit erin:

  • 5 eieren, gesplitst
  • 180 gram witte basterdsuiker
  • 250 gram mascarpone
  • 1 vanillestokje
  • 250 milliliter koude koffie
  • 3 eetlepels Licor 43
  • 36 lange vingers
  • 75 gram pure chocolade, gehakt
  • Optioneel: cacaopoeder

Dit heb je nodig:

  • Gebruik je glazen potjes voor de tiramisu? Dan heb je er 8 nodig. Gebruik je een schaal? Kies dan voor 25 x 25 centimeter.
  • Beslagkom
  • Garde
  • Ondiepe bak

Zo maak je het:

  1. Klop de eidooiers met de witte basterdsuiker tot de suiker helemaal is opgelost en het mengsel licht en luchtig is. Als je je garde optilt, moet het er als dikke stroop vanaf lopen. Voeg de mascarpone en het merg van het vanillestokje erdoor.
  2. Sla in een andere kom, de eiwitten stijf. Schep door het mascarponemengsel.
  3. Schenk de koffie in een ondiepe bak en roer de Licor 43 erdoor. Doop de lange vingers erin. Zorg dat ze goed doordrenkt zijn van de koffie.
  4. Bedek de bodem van je schaal met lange vingers. Verdeel daarover een laagje van het mascarponemengsel. Leg er een tweede laag lange vingers op en eindig met een laag mascarpone.
  5. Strijk de bovenkant glad, dek af en zet minimaal 3 uur in de koelkast.
  6. Verdeel vlak voor het serveren de pure chocolade en eventueel wat cacaopoeder over de tiramisu.
TIP! Deze snelle tiramisu is ook lekker met limoncello of Frangelico.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Tiramisu met Licor 43 en vanille

Dit recept ontwikkelde ik voor Agrimarkt. 

Dit vind je misschien ook leuk

  • Homemade snickers als toetjeHomemade snickers als toetje
  • Crème brûlée met baileysCrème brûlée met baileys
  • Affogato met Oreo koekjes, vanille-ijs en pure chocoladeAffogato met Oreo koekjes, vanille-ijs en pure chocolade
  • Tiramisu met limoncello, bitterkoekjes en witte chocoladeTiramisu met limoncello, bitterkoekjes en witte chocolade

Categorie: Dessert, Recepten Tags: dessert, kerst, lange vingers, licor 43, nagerecht, pure chocolade, tiramisu, toetje

« Borrelbrood met twee soorten kaas en chorizo
Proeverij van drie soorten schelpen »

Reacties

  1. Daphne zegt

    19 december 2016 om 11:35

    Ja tiramisu is sowieso heerlijk, maar het caramel achtige liqor 43 geeft er ongetwijfeld een heerlijk zoet smaakje aan.

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok