BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Affogato met Oreo koekjes, vanille-ijs en pure chocolade

23 december 2017 door Stefanie Reageer

Affogato met Oreo koekjes, vanille-ijs en pure chocoladeEen feestelijk en lekker dessert is echt niet altijd lastig om te maken. Dat bewijst deze affogato wel. Dit Italiaanse toetje lijkt op een ijskoffie. Sterke espresso, of gewone koffie die je extra sterk zet, gecombineerd met vanille-ijs. De Oreo koekjes zorgen voor een lekkere crunch.

Oreo koekjes

Als ik Instagram mag geloven, heeft de hele wereld een zwak voor Oreo koekjes. Of Oreo koekjes en Milka chocolade. Ik vind beide lekker, maar ik heb echt nooit cravings naar deze twee. Het water loopt me eerder in de mond als ik denk aan kaasfondue of andere hartige hapjes. Met zoetigheid heb ik dat niet. Maar goed, dit doet er ook helemaal niet toe. Ik ontdekte laatst die hele dunne Oreo’s en die vind ik wel fantastisch. Niet te groot en te dik. Eerder verfijnd, voor zover je dit kunt zeggen van een massaproductie koekje ;-)

Affogato met Oreo koekjes, vanille-ijs en pure chocolade

De Oreo heeft een hoofdrol in dit toetje. Voor Agrimarkt maakte ik een affagato. Ik at dit toetje voor het eerst bij De Gouden Bock en later ook bij Brasserie Jong. Zo eenvoudig te maken, niet te groot, dus wat mij betreft de perfecte afsluiter van een etentje. Zorg wel dat je de boel serveert, want anders is er weinig over van je bolletje vanille-ijs.

Affogato met Oreo koekjes, vanille-ijs en pure chocolade
Voor 4 personen

Affogato met Oreo koekjes, vanille-ijs en pure chocolade

Dit zit erin:

  • 12 Oreo koekjes, waarvan 8 fijngehakt en 4 ter garnering
  • 4 flinke bollen vanille-ijs
  • 2 kopjes sterke espresso
  • 4 el opgeklopte slagroom
  • 25 gr pure chocolade, geschaafd

Dit heb je nodig:

  • 4 glazen
  • IJsschep

Zo maak je het:

  1. Verdeel het grootste gedeelte van de fijngehakte Oreo koekjes over 4 glazen. De rest bewaar je ter garnering.
  2. Schep een flinke bol vanille-ijs op de koekjes.
  3. Schenk er de warme espresso over en schep er de slagroom op.
  4. Garneer met geschaafde pure chocolade, fijngehakte en een hele Oreo.
  5. Serveer de affogato direct.
TIP! Wacht niet te lang met serveren, want door warme espresso smelt het vanille-ijs razendsnel.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Affogato met Oreo koekjes, vanille-ijs en pure chocolade

In samenwerking met Agrimarkt.

 

Dit vind je misschien ook leuk

  • Homemade snickers als toetjeHomemade snickers als toetje
  • Tiramisu met limoncello, bitterkoekjes en witte chocoladeTiramisu met limoncello, bitterkoekjes en witte chocolade
  • Crème brûlée met baileysCrème brûlée met baileys
  • Zomerse aardbeien trifle met aardbeienjamZomerse aardbeien trifle met aardbeienjam

Categorie: Dessert, Recepten, Taartjes en andere zoetigheid Tags: affogato, chocolade, dessert, espresso, kerst, nagerecht, oreo, slagroom, toetje, vanille-ijs

« Zalm uit de oven met dressing van limoen, citroen en rode peper op een bedje van prei en venkel
Voor bij de borrel // Mini saucijzenbroodjes »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok