BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

De Gouden Bock in Middelburg // puur, van het seizoen en kraakvers

19 mei 2016 door Stefanie 6 Reacties

De Gouden Bock in Middelburg // puur, van het seizoen en kraakversEen liefhebber van lekker en goed eten, voelt zich thuis bij De Gouden Bock. Eerlijke en kraakverse ingrediënten. Veelal biologische en uit het seizoen. Ik ben fan! Oh en dat alles zelfgemaakt wordt, van zuurdesem tot pasta en van taart tot de ham, maakt mij een gelukkig mens. Lees snel verder!

Hersenspinsels

Het Damplein in Middelburg is echt een super mooi plein. In mijn fantasie is het wel iets anders ingericht dan dat het nu is. Geen parkeerplaatsen en vol met terrassen, leuke zitplekjes, misschien een verdwaalde foodtruck. Zoiets. Nou goed, dat is slechts een hersenspinsel van mij. Toch is het Damplein een stuk in Middelburg waar ik niet vaak kom. Ik vermoed dat dit precies de reden is dat het zo enorm lang duurde voor ik een keer een tafeltje reserveerde bij restaurant De Gouden Bock.

Interessant en lekker

Een paar geleden genoot ik er al een keer van een high wine voor de verjaardag van vriendinnetje Ca. Dat begon rustig en naarmate de wijn vloeide werden we steeds luidruchtiger. Goed, daar gaat het vandaag niet om. Via Facebook zag ik De Gouden Bock ineens wat vaker voorbij komen. Een avond in het teken van wild, met bijpassende wijnen. Of juist fruits de mer. Dat klonk interessant en vooral lekker natuurlijk. Uiteindelijk was er op die avonden altijd wel wat in mijn persoonlijke agenda, daarom besloot ik om er een keer ‘gewoon’ te eten. Het maakte me blij en ik vond het stom van mezelf dat ik dat niet eerder deed.

De Gouden Bock in Middelburg // puur, van het seizoen en kraakvers De Gouden Bock in Middelburg // puur, van het seizoen en kraakversDe Gouden Bock in Middelburg // puur, van het seizoen en kraakvers

Fijne en knusse sfeer

Het restaurant is verdeeld over drie monumentale panden. Je eet dus niet in één grote ruimte, dat zorgt voor een fijne en knusse sfeer. Hoekjes, gezellige zitjes, een nis hier en daar, een grote erker en verhogingen. Ik vind dat leuk. Het middelste pand heet De Gouden Bock, dan snap je wel waar de naam van het restaurant vandaan komt. Zodra de zon schijnt zit je ook heerlijk op het terras wat langs het pand loopt. Blauwe luifels, lange banken met kussens en tafels met mozaïek.

Stiekem te bescheiden

Een liefhebber van lekker en goed eten, voelt zich thuis bij De Gouden Bock. Eerlijk en kraakverse ingrediënten. Veelal biologische en uit het seizoen. De eigenaren, Michelle en Martijn zijn stiekem veel te bescheiden, maar echt alles wordt zelfgemaakt. Van het koekje bij de koffie, tot het zuurdesembrood. Van de pasta tot de ham bij de asperges. Voor hen is het zo vanzelfsprekend, maar ik vind het bijzonder. Want dit gebeurt echt niet bij elk restaurant.

De Gouden Bock in Middelburg // puur, van het seizoen en kraakvers

Spartelverse vis

De naam vermoed misschien anders, maar bij De Gouden Bock eet je vooral spartelverse vis. In het seizoen staat de menukaart in het teken van wild. Om onze smaakpapillen alvast te prikkelen krijgen we een schaal met wat kleine hapjes op tafel. Gekookte krukels, die je met een speldje uit hun huisje vist. De smaak is een beetje peperig en dat is lekker. Hummus, zelfgemaakt natuurlijk, roomboter, zuurdesembrood uit eigen keuken en wat brood van ’t Vlaamsch Broodhuys.

De Gouden Bock in Middelburg // puur, van het seizoen en kraakvers

Zeekat

Vooraf kies ik tartaar van Gasconne rund. Het liefst lik ik mijn bord erbij af. Ik houd me in, maar thuis wist ik het wel. Ook de witte asperges met dus die huisgemaakte ham en een gepocheerd eitje is verrukkelijk. Omdat we nogal twijfelden bij het voorgerecht, de tartaar of de Thaise salade met gegrilde zeekat, verrast de chef ons met een klein glaasje gevuld met die salade. Wauw, wat lekker zeg. De zeekat heeft zo’n lekker grillsmaakje en de salade is opgefleurd met Thaise basilicum. Daar ben ik zo dol op. De koriander en crunchy pinda maken het geheel af.

De Gouden Bock in Middelburg // puur, van het seizoen en kraakvers

Frangelico

Mijn hoofdgerecht is zeeduivel met groene asperges en salsa verde. Ik at deze vis nog nooit eerder. Stevig en met een flinke bite. Het was in ieder geval niet voor het laatst. Als toetje bestel ik een affagato al caffè. Espresso met vanille-ijs en Frangelico. Deze hazelnootlikeur smaak naar praliné. Bij elke hap ijs proef ik ook knapperige stukjes cantuccini. Heerlijk! Ik bedacht me dat ik dit ook wel een hele lekkere is voor thuis na een etentje.

De Gouden Bock in Middelburg // puur, van het seizoen en kraakversDe Gouden Bock in Middelburg // puur, van het seizoen en kraakvers

Vol als een ei

Na de drie gangen is het nog tijd voor koffie. Eigenlijk zit ik zo vol als een ei, maar ik kan het niet laten om nog te proeven van de minitaartjes. Boterkoek, lemonbars en brownie. En je raadt het al, gebakken door de chef.

Lunch

Niet alleen voor het diner zit je goed bij De Gouden Bock. Elke dag serveren ze ook lunch. Boerenboterhammen met filet american die a la minute vers voor je gedraaid wordt, zalm die de chef zelf rookt en homemade scharreleiersalade. Op de kaart vind je ook belegde focaccia’s, natuurlijk zelfgemaakt, salades, pasta’s en risotto en een twee gangen lunchmenu.

Je snapt, een liefhebber van lekker en goed eten, zoals ik, is dolgelukkig bij een restaurant als De Gouden Bock. Ik heb er een favoriet bij en verheug me nu al op een glas koele witte wijn op het terras in de zon.

De Gouden Bock

Damplein 17
Middelburg
www.degoudenbock.nl

De Gouden Bock in Middelburg // puur, van het seizoen en kraakvers

Dit vind je misschien ook leuk

  • Restaurant Morille in Koudekerke // Lokale ingrediënten en gerechten uit het seizoenRestaurant Morille in Koudekerke // Lokale ingrediënten en gerechten uit het seizoen
  • Het Vliegende Hert in Middelburg // Genieten, lekker eten en mooie wijnenHet Vliegende Hert in Middelburg // Genieten, lekker eten en mooie wijnen
  • Vliegendt Hert in Middelburg // Uitgebreid borrelen met mooie wijnen en een nieuwe menukaartVliegendt Hert in Middelburg // Uitgebreid borrelen met mooie wijnen en een nieuwe menukaart
  • 15 jaar De Gouden Bock + 15 favoriete gerechtjes op het menu15 jaar De Gouden Bock + 15 favoriete gerechtjes op het menu

Categorie: Middelburg, Middelburg, Restaurants, Steden, Zeeland Tags: De Gouden Bock, Middelburg, restaurant, zeeland

« Fantastische fruitsalade
Ribeye met mierikswortelsaus »

Reacties

  1. Anita zegt

    19 mei 2016 om 19:05

    Helemaal mee eens! Als je zelf kookt met kraakverse groenten uit je eigen tuin, ben je zeker kieskeurig als je uit eten gaat. Bij de Gouden Bock zijn we nog nooit teleurgesteld.
    Naast heerlijk, vers eten zijn de sfeer en de wijnen ook erg goed, kortom TOP!!!

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      22 mei 2016 om 09:44

      Wat leuk om te horen!

      Beantwoorden
  2. Eilish zegt

    19 mei 2016 om 21:11

    Ik ben hier nog noooit geweest! Ziet er goed uit!

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      22 mei 2016 om 09:43

      Echt een aanrader!

      Beantwoorden
  3. Nell Nijssen zegt

    22 mei 2016 om 15:30

    Eén van die adresjes waar ik bijna altijd langskom als ik in M’burg ben, en waar ik ook nog nooit heb gegeten. Zo stom. Jouw artikel heeft me definitief over de streep getrokken.

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      24 mei 2016 om 17:12

      Ik had dus precies hetzelfde. Stom hè? Leuk om te horen dat je nu een keertje gaat eten. Ben heel benieuwd wat jij ervan vindt!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok