BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Fantastische fruitsalade

17 mei 2016 door Stefanie 2 Reacties

Fantastische fruitsalade
Een fantastische fruitsalade gevuld met sappige aardbeien, mango, ananas en passievrucht. Ik vond het heerlijk, ook al zeg ik dat ik niet zo dol ben op fruit. Stiekem ben ik gewoon te lui voor het snijden ervan. Tot voor kort. Mijn soort van nieuwe verslaving. Nooit gedacht dat ik dat zou zeggen. Vandaag het hele verhaal en het recept.

Schoolbord

Ik zeg altijd dat ik niet echt dol ben op fruit. Ik ben niet het type dat zich verheugd op een sappige appel bijvoorbeeld. Er in bijten vind ik zelfs een vreselijk gevoel. Alsof er iemand met z’n nagels over het schoolbord gaat. Brr, rillingen over mijn rug. Een appel snijd ik dus altijd in partjes. Of nou ja altijd, als ik er één eet. En dat is zelden. Dat hele schillen en snijden, het is me teveel moeite. Klinkt stom hè?

Fantastische fruitsaladeFantastische fruitsalade

Kilo’s aardbeien

Stiekem is het dus niet dat ik niet heel dol ben op fruit. Ik ben gewoon te lui om er moeite voor te doen. De laatste tijd verandert dit. Sinds een buikgriep van een paar weken geleden koop ik zo ongeveer al het fruit wat er in Vlissingen en omstreken te verkrijgen is op. Kilo’s aardbeien, wat niet overdreven is, dat eerste wel trouwens. Had je niet verwacht hè? Ananassen, mango’s, passievruchten, de hele mikmak. Het maakt me niets meer uit, dat ik de ananas moet schillen. Alhoewel ik hem vaak wel geschild koop op de markt eigenlijk, bedenk ik me nu. Maar oké, je moet niet meteen teveel van me verwachten.

Superfoods tijd

Niet alleen ik heb behoefte aan de sappige stukken fruit en het gevoel van vitamientjes die met z’n allen door je lijf razen. Ook mijn lover is helemaal om. Vandaag maakte deze fruitsalade. Het is een soort van vast recept wat al een paar jaar mee gaat naar het strand. Als ik zin heb om te snijden en te choppen, natuurlijk. Ik wilde het al langer met jullie delen. Gewoon omdat ik de combinatie van de soorten fruit, geweldig vind met kokos, pecannoten en stukjes cacao nibbs. Die laatste zijn nog over van mijn superfoods tijd. Die ligt al even achter me, maar die stukjes rauwe chocolade, vind ik nog steeds lekker. Heb je dat niet in huis? Pure chocolade kan ook hoor.

Deze fruitsalade eet je zo als tussendoortje of als toetje. Lekker met kokospannenkoekjes of wat kokoscrumble.

Fantastische fruitsalade
Voor 2 tot 4 personen

Fantastische fruitsalade

Dit zit erin:

  • 500 gram aardbeien, gewassen, kroontje verwijderd en in vieren
  • 1 mango, geschild en in blokjes
  • ½ ananas, geschild en in blokjes
  • 1 sinaasappel, geschild en in dunne partjes
  • 4 passievruchten, gehalveerd
  • Handje pecannoten, in stukken
  • Kokosrasp, naar smaak
  • Cacao nibbs, naar smaak
  • Limoenen
  • Muntblaadjes, voor de garnering

Dit heb je nodig:

  • Snijplank
  • Mes

Zo maak je het:

  1. Doe alle stukjes fruit op een schaal.
  2. Verdeel er de kokosrasp, pecannoten en cacao nibbs overheen.
  3. Leg wat partjes limoen en de passievruchten erbij op de schaal.
  4. Garneer met muntblaadjes.
TIP! Deze fruitsalade smaakt heerlijk met kokospannenkoekjes.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Fantastische fruitsalade

Dit vind je misschien ook leuk

  • 3 x gezonde dips met knapperige groente3 x gezonde dips met knapperige groente
  • Spiesjes van buikspek met frisse mangosaladeSpiesjes van buikspek met frisse mangosalade
  • Flat cake van kokosmeel met aardbeien van BeaufoodFlat cake van kokosmeel met aardbeien van Beaufood
  • Aardappel-preisoep met ansjovisAardappel-preisoep met ansjovis

Te vinden onder:Ontbijt, Recepten, Salades, Taartjes en andere zoetigheid

« Havermoutkoekjes met kokos
De Gouden Bock in Middelburg // puur, van het seizoen en kraakvers »

Reacties

  1. Vivian | stayaliveandcooking zegt

    17 mei 2016 at 13:03

    Wat een kleurrijk plaatje! Heb zin om gelijk naar de markt te fietsen en veel fruit te halen maar zit helaas vast op school, haha. Cacao nibs ga ik onthouden!

    Beantwoorden
  2. Tabitha zegt

    2 juni 2016 at 11:44

    Herkenbaar, dat nare gevoel bij het eten van een appel. Ik koop ze alleen als ik ze in een gerecht nodig heb. Mijn man, de hond (ze krijgt het klokhuis van mijn man) en de cavia’s eten dan de rest op, als ik teveel gekocht heb.

    Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon