BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Havermoutkoekjes met kokos

16 mei 2016 door Stefanie 13 Reacties

Havermoutkoekjes met kokos Deze havermoutkoekjes met kokos zijn mijn gezondere variant op de havermoutkoekjes uit de supermarkt. Daar was ik vroeger fan van en ik dacht dat ze behoorlijk goed voor waren. Want ja, er zit toch havermout in. Ik had het natuurlijk mis.

Persoonlijk // 5x tips om te leven in het nu

Lievelingskoekje

Ken je de country koekjes van Albert Heijn? Dit zijn ronde koekjes, gemaakt van havermout. Zoet, mierzoet eigenlijk, maar dat vond ik destijds niet en een zoute nasmaak. Jarenlang waren dat mijn lievelingskoekjes. Gewoon zo, verkreukeld over fruit, als bodem voor een cheesecake of soppend in mijn thee. Ik dacht altijd dat ik behoorlijk healthy bezig was als ik die at. Een beetje dom wel eigenlijk. Ik associeerde havermout met gezond en ging er van uit dat het koekje dat dus ook was. Dat ik aardig wat suiker in mijn mond stopte, vergat ik voor het gemak. Nu ben ik echt geen heilige. Bij lange na niet. Ik weet dat suiker niet goed voor je is, maar een beetje op z’n tijd is wat mij betreft niets mis.

Havermoutkoekjes met kokosHavermoutkoekjes met kokos

Nieuwste verslaving

Toch vind ik het wel leuk om op zoek te gaan naar iets gezonder alternatief voor mijn all time favourite cookie. Het is lang geleden dat ik ze at, toch weet ik zeker dat ik nu een stuk minder fan ben van de koekjes. Te zoet. Daarom dook ik de keuken in om zelf een variant te bedenken. Dit is het eindresultaat. Havermoutkoekjes met kokos, die een klein beetje chewy zijn. Zonder suiker en met honing. Wel een beetje roomboter, maar geen rare toevoegingen. Oh ja en kokos. Dat is mijn nieuwste verslaving. Het liefst door, in en op alles. Ze zijn niet beeldschoon en vallen zelfs een klein beetje uit elkaar. Dat boeit eigenlijk helemaal niet, want lekker zijn ze wel. Om dat uit elkaar vallen te voorkomen, voeg je wat meer roomboter toe.

Fluitenkruid

Voor de fluitenkruid op de foto ging ik trouwens op strooptocht in de buurt. Gewapend met leuk linnentasje, ziet er leuker uit dan een plastic tas van een willekeurige supermarkt en een snoeischaar ging ik op pad. Langs het water vond ik de deze witjes. Het is onkruid, maar ik houd er wel van. Meestal heb ik wel iets van bloemen in huis staan, maar wat was nu niet het geval. In de tuin is ook nog alles in aangroei. Als ik dan die ene bloem in bloei pluk, weet ik niet precies wat mijn lover de tuinman daar van vindt. Ik vond trouwens ook nog wat moois wat misschien per ongelukkig ergens in een tuin stond. Niet verder vertellen hè?

Havermoutkoekjes met kokos
Voor 16 koekjes

Havermoutkoekjes met kokos

Dit zit erin:

  • 150 gr havermout
  • 50 gr havervlokken
  • 100 gr kokosrasp
  • 75 gr roomboter of kokosolie, gesmolten
  • 60 gr honing
  • 1 ei
  • Snuf zout

Dit heb je nodig:

  • Beslagkom
  • Bakplaat met bakpapier

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Klop het ei los in de beslagkom. Voeg de honing, havervlokken, havermout, kokosrasp en zout toe.
  3. Schep nu de boter erdoor.
  4. Het deeg is vrij los. Kneed koekjes van 2 eetlepels deeg. Leg op de bakplaat en druk de havermoutkoekjes een beetje plat.
  5. Bak ze in 12 tot 15 minuten licht goudbruin.
  6. Haal uit de oven en laat ze zeker 10 minuten afkoelen.
  7. Bewaar in een trommel.
TIP! Lekker als gezond tussendoortje of met wat vers fruit als ontbijt.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Havermoutkoekjes met kokos

Dit vind je misschien ook leuk

  • Warme overnight oats met stukjes Nakd reepWarme overnight oats met stukjes Nakd reep
  • Aardbeien met een crumble van kokos en havermoutAardbeien met een crumble van kokos en havermout
  • Chocoladekoek met framboosjesChocoladekoek met framboosjes
  • Life changing ontbijtmuffins met appel en kaneelLife changing ontbijtmuffins met appel en kaneel

Te vinden onder:Ontbijt, Recepten, Taartjes en andere zoetigheid Tags:gezond, havermout, havermoutkoekjes, havervlokken, honing, koekjes, kokos, ontbijt, tussendoortje

« Spaghetti met krab, tomaat en rode peper
Fantastische fruitsalade »

Reacties

  1. Jorien zegt

    11 februari 2017 at 15:47

    Vanmiddag deze heerlijke koekjes gemaakt.
    Eet ze vandaag allemaal op ?

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      14 februari 2017 at 09:43

      Haha zo hoor ik het graag ;-) xx

      Beantwoorden
  2. marjolein zegt

    17 maart 2017 at 12:29

    net gemaakt! heerlijk!

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      18 maart 2017 at 06:53

      Super leuk om te horen! Xx

      Beantwoorden
  3. Leneke zegt

    22 mei 2017 at 21:35

    Lekkere ingrediënten, maar bij mij vielen ze helemaal uiteen. Ik eet ze op als soort granola! Wat zou er fout gegaan zijn?

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      23 mei 2017 at 19:37

      Oh nee wat jammer! Misschien volgende keer iets meer ei om te binden?

      Beantwoorden
  4. Renske zegt

    22 september 2017 at 15:27

    De koekjes zijn nu aan het afkoelen en ze ruiken heerlijk! Prima recept! :)

    Beantwoorden
  5. Bombaert Els zegt

    17 maart 2018 at 12:39

    ik wil de print versie

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      21 maart 2018 at 10:52

      Hi Els, je kunt dan het beste even een screenshot van het recept maken of de tekst knippen en plakken. Succes!

      Beantwoorden
  6. Yvon Jonckbloedt zegt

    12 januari 2019 at 11:28

    Super bedankt voor het recept, ze zijn heel lekker! Ik heb er iets meer kokosolie in gedaan om het wat beter te laten plakken en er ballen van gemaakt en die plat gedrukt en ze vallen niet uitelkaar.

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      4 februari 2019 at 15:29

      Wat super leuk om te horen! Dank je wel x

      Beantwoorden
    • Trudy Mannee zegt

      9 februari 2019 at 16:23

      Ik heb ze net gemaakt en helaas vallen ze een beetje uit elkaar.
      De smaak is prima!
      volgende keer inderdaad wat meer kokosolie erin.

      Beantwoorden
      • Stefanie zegt

        7 april 2019 at 09:08

        Wat jammer. Gelukkig is de smaak lekker!

        Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon

We gebruiken cookies op onze website om je bezoek nog leuker te maken.Oke, prima!