BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Spaghetti met krab, tomaat en rode peper

13 mei 2016 door Stefanie Reageer

Spaghetti met krab, tomaat en rode peperDeze spaghetti met krab, tomaat en rode peper is één van de lekkerste die ik de laatste tijd at. Heel eenvoudig te bereiden, enige wat een beetje tijd kost is het koken van krab. Nu had ik het geluk dat ik die op een presenteerblaadjes kreeg aangeboden. Heb je dat geluk niet? Het is alle moeite waard.

Hobbyen

Of ik zin had om een beetje te hobbyen met Noordzeekrab? Vroeg Cas mij, de chefkok van het Zeeuws Mosselhuis in Westkapelle. Op een zonnige zondag aten we daar. Een heerlijke avond op het terras. Ik bestelde als hoofdgerecht Thaise groene curry met Noordzeekrab. Gevangen net voor de Zeeuwse kust. Exotische smaken gecombineerd met een echt Zeeuws product. Wauw, dat was zo lekker. Al mijn lievelingssmaken gecombineerd in één gerecht. Ik proefde echt Thailand. Ook op krab ben ik dol. Het peuteren en pielen om al het vlees maar uit de scharen te krijgen, dat vind ik heerlijk. Als iets mindfull of zen is, is dat het wel. Wat mij betreft dan.

Spaghetti met krab, tomaat en rode peper

Alleen in de rimboe

Toen we naar huis gingen, vroeg Cs dus of ik het leuk vond om wat krabben mee naar huis te nemen. Uh, ja natuurlijk. Wat denk jij dan? Maar ze leefde nog wel. Aj. Ja, dat is dan toch wel een probleem. Hoe hypocriet ook, ik moet er niet aan  denken om een levende krab mee naar huis te nemen. Ik zou me er geen raad mee weten. Als ik alleen in de rimboe moet overleven word ik spontaan vegetariër denk ik. Wat ik al zei, behoorlijk hypocriet, want ik eet het allemaal wel. Met smaak zelfs.

Hamertje Tik

Gelukkig kon ik ook gekookte krab meenemen. Dat wilde ik wel. Een dag later maakte ik in alle vroegte, voor ik aan het werk ging, de krab al schoon. Het is even een klus en de kans is groot dat ik daar ’s avonds geen zin in heb. Zonder passend gereedschap, dus dan maar even de gereedschapskist van mijn lover induiken. Ik vond een kleine hamer, formaat Hamertje Tik en een tang waar ik de benaming niet van weet. Dat werk echt prima, maar ga wel een beetje voorzichtig te werk. Met een hele harde tik verbrijzel je de hele schaal en dat is niet lekker eten.

Spaghetti met krab, tomaat en rode peper

Fan-tas-tisch

Ik maakte deze spaghetti met krab, tomaat en rode peper en ik vertel je, het was fan-tas-tisch! Het krabvlees is een beetje zoet en dat smaak goed met de rode peper en tomaat. Ik moet wel iets eerlijk opbiechten. In deze pasta zit platte peterselie. Ik weet niet precies wat me bezielde, maar ik kocht het. In deze pasta hoort iets van een groen kruid en het lukte me niet iets te bedenken wat de peterselie kon vervangen. Salie, oregano, tijm, allemaal te heftig. Als je me al even volgt, weet ik dat ik peterselie heel vies vind. Maar weet je, stiekem viel het alles mee en wat het gewoon lekker in deze pasta. Verwacht nu geen overvloed aan recepten met dit groene kruid, maar eenmalig was het helemaal prima.

Aanrader

Het is echt aan te raden om verse gekookte krab te kiezen. Krab uit een blikje raad ik dan weer af. Persoonlijk vind ik dat helemaal niets. Waterig en flauw. Heb je geen zin of tijd om in de weer te gaan met verse krab? Vervang het dan door tonijn uit een blikje.

Spaghetti met krab, tomaat en rode peper
Voor 2 personen

Spaghetti met krab, tomaat en rode peper

Dit zit erin:

  • 170 gram gekookt krabvlees
  • 200 gram spaghetti
  • 10 tomaatjes, in stukken
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • Sap en schil van 1 citroen
  • 1 rode peper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
  • Verse platte peterselie, heel fijngehakt
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • Pecorino

Dit heb je nodig:

  • Vijzel
  • Wok
  • Pan
  • Snijplank + mes

Zo maak je het:

  1. Kook de pasta al dente, volgens de kooktijd op de verpakking.
  2. Stamp de knoflook, samen met de rode peper en een scheutje olijfolie, in de vijzel tot een pasta.
  3. Verhit een klein scheutje olijfolie in de wok en pak hierin de rode peperpasta een paar minuten.
  4. Voeg de citroenschil en -sap toe. Roer goed.
  5. Schep het krabvlees erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  6. Giet de pasta af en voeg met wat kookvocht toe aan de krab.
  7. Verdeel als laatste wat platte peterselie erdoor.
  8. Schep de spaghetti met krab op de borden en maak af met geraspte Pecorino.
TIP! Geen zin of geen tijd om zelf in de weer te gaan met krab koken en uitpluizen? Krab uit een blikje kan maar is wat mij betreft echt geen aanrader. Vervang krab dan liever voor wat tonijn uit blik.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Spaghetti met krab, tomaat en rode peper

Dit vind je misschien ook leuk

  • Kokkels met orzo (rijstvormige pasta)Kokkels met orzo (rijstvormige pasta)
  • Makkelijk & snel: spaghetti met chorizoMakkelijk & snel: spaghetti met chorizo
  • Makkelijk & snel: Pasta PuttanescaMakkelijk & snel: Pasta Puttanesca
  • Pasta met rivierkreeftjesPasta met rivierkreeftjes

Te vinden onder:Hoofdgerecht, Recepten Tags:hoofdgerecht, krab, makkelijk, pasta, pecorino, peterselie, rode peper, spaghetti, tomaat

« Restaurant Meliefste in Wolphaartsdijk // een culinair avontuur van 7-gangen
Havermoutkoekjes met kokos »

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon