BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Pasta met rivierkreeftjes

6 januari 2016 door Stefanie 2 Reacties

Pasta met rivierkreeftjes

Op de momenten dat ik geen zin heb om te koken of het me ontbreekt aan inspiratie, maak ik deze pasta met rivierkreeftjes. Super lekker en zo klaar!

Doelloos

Ondanks dat ik echt gek ben op koken, komt het ook best vaak voor dat ik er gewoon geen zin in heb. Dan loop ik zonder inspiratie in de supermarkt. Kijk doelloos in de koelkast. In de hoop dat er een paar ingrediënten uitvallen. Wat dan leidt tot een fantastisch gerecht. Eindeloos in mijn hoofd speuren naar recepten die ik ooit eens maakte. Tja, dat klinkt wellicht een beetje gek uit de mond van een foodblogger, maar zo is het nou eenmaal.

Spaans benauwd

Ik ben bijvoorbeeld ook helemaal niet zo goed in het koken voor veel mensen. Best regelmatig krijg ik de vraag of ik de catering op een feestje wil verzorgen. Of broodjes wil maken voor tijdens een pop-up markt. Hoe leuk ik het ook vind dat juist ik daarvoor benaderd word, hoe vereerd ik ook ben, ik zeg altijd nee. Zodra ik er nog maar aan denk, krijg ik het al Spaans benauwd. Wat moet ik dan maken? En hoeveel? Wanneer begin je dan met koken en krijg ik alles wel op tijd af? Stress all over the place. Van stress krijg je rimpels en aangezien ik 30+ ben, probeer ik dat natuurlijk te voorkomen.

Pasta met rivierkreeftjes

Inspiratieloos

Als jij je nou herkent in bovenstaand verhaal, zowel stress met koken als inspiratieloos zijn, sla dan zeker dit recept voor pasta met rivierkreeftjes op. In je hoofd, in je telefoon, op je laptop of print het uit. Dit is zo makkelijk. Mega snel klaar en ook nog eens super lekker. De credits voor dit recept gaan trouwens uit naar vriendin Loets. Tjonge jonge, ik zet mezelf wel lekker neer vandaag. Een inspiratieloze foodblogger, die met het recept van een ander pronkt :-) Loets bedacht deze combinatie ooit eens. Ik leerde haar kennen toen we allebei communicatie studeerden. Ik was direct verkocht. Aan haar, onze gedeelde liefde voor eten en deze pasta. Ik maakte het echt heel vaak. Uiteindelijk verdween het recept een beetje van de radar, maar sinds kort heb ik het weer terug gevonden.

Spicy

Dus krijg je dit weekend eters, maar heb je geen zin om moeilijk te doen? Vind je dat je de laatste tijd al genoeg gekookt hebt? Maak dan dus deze pasta met rivierkreeftjes. In de tijd dat de spaghetti kookt, zo’n minuut of tien, bak je de rivierkreeftjes. Je maakt ze lekker spicy met sambal badjak. Een kwartier later zit je aan tafel met een flink bord pasta voor je neus. Daar maak je mij toevallig dolgelukkig mee!

Pasta met rivierkreeftjes
Voor 2 personen

Pasta met rivierkreeftjes

Dit zit erin:

  • 250 gram spaghetti
  • 2 bakjes rivierkreeftjes
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • Sambal badjak naar smaak, ik gebruik ongeveer 1 eetlepel + wat extra op mijn bord
  • Parmezaanse kaas, geraspt
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Dit heb je nodig:

  • Wok
  • Grote pan
  • Snijplank + mes

Zo maak je het:

  1. Kook de pasta zoals aangegeven staat op de verpakking. Bewaar bij het afgieten een klein beetje kookvocht.
  2. Terwijl de pasta kookt verhit je een scheut olijfolie in de wok. Hierin bak je de rivierkreeftjes op middelhoog vuur. Na 3 minuten voeg je de knoflook toe.
  3. Bak nog eens 2 minuten en schep nu de sambal bij de rivierkreeftjes.
  4. Voeg een klein beetje kookvocht toe aan de rivierkreeftjes en schep de pasta erbij.
  5. Meng goed en serveer direct met Parmezaanse kaas erover.
TIP! Deze pasta met rivierkreeftjes smaakt heerlijk met een groene salade. Bijvoorbeeld met little gem, avocado en een dressing van witte wijnazijn en olijfolie.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Pasta met rivierkreeftjes

Dit vind je misschien ook leuk

  • Makkelijk & snel: spaghetti met chorizoMakkelijk & snel: spaghetti met chorizo
  • Kokkels met orzo (rijstvormige pasta)Kokkels met orzo (rijstvormige pasta)
  • Snelle spaghetti met mosselen en ansjovisSnelle spaghetti met mosselen en ansjovis
  • Snelle penne arrabiata + kitsch paleis dankzij MarktplaatsSnelle penne arrabiata + kitsch paleis dankzij Marktplaats

Te vinden onder:Hoofdgerecht, Recepten Tags:hoofdgerecht, makkelijk, pasta, rivierkreeftjes, snel, spaghetti

« Thaise viskoekjes
Basisrecept voor naanbrood + 2 x variatietips »

Reacties

  1. Desiree zegt

    6 januari 2016 at 16:51

    Ah wat heb je toch ook een heerlijke blog! Al die lekkere recepten! Hmm! Ik weet nu wel welke ik aankomende week een keer ga uitproberen! ;-) Liefs

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      7 januari 2016 at 08:21

      Wat leuk en lief! Dank je wel! X

      Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon