BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Basisrecept voor naanbrood + 2 x variatietips

7 januari 2016 door Stefanie 2 Reacties

Basisrecept voor naanbrood + 2 x variatietipsEr gaat niets boven zelfgebakken naanbrood. Echt hoor! Het is even een klus. Moeilijk is het niet. Vandaag geef ik je het basisrecept voor naanbrood en twee variaties.

Verpest

Weet je, ik heb mezelf nu voor eeuwig verpest. Voorheen wist ik niet beter. Ik nam genoegen met wat er was. Vond het wel prima zo. Maar nu kan ik niet meer terug. Sinds ik zelf naanbrood maakte is het niet te doen om ooit nog naanbrood kant-en-klaar uit de winkel te kopen. Die twee zijn gewoon niet met elkaar te vergelijken. Twee uitersten, zwart en wit, dag en nacht.

Celine Dion

Stiekem overdrijf ik. Niet wat betreft hoe lekker zelf gebakken naan is. Ik ga ongetwijfeld echt nog wel een keer naan uit de super kopen. Niet omdat die zo fantastisch is, maar vooral omdat ik te lui ben om elke keer zelf deeg te maken en de Indiase broodjes te bakken. Als ik nou toch eens alle tijd van de wereld had… Dan bakte ik elke dag vers naanbrood, volgde ik een cursus bloemschikken – lijkt me serieus echt leuk – en ging ik op pianoles. Zodat ik later, als ik groot ben, een grote vleugel in de woonkamer kan zetten waar ik als moeder de vrouw aan zit, liederen speel en samen met mijn schare kids My Heart Will Go On van Celine Dion jubel.

Basisrecept voor naanbrood + 2 x variatietips

Plian of plain?

Dat verpesten begon al in India. Daar maakte ik kennis met de echte naan. Dat heeft werkelijk waar niets te maken met het brood wat ik kende. Dat is vrij droog. Ik kan de naan in India zo moeilijk omschrijven. Smeuïg en smaakvol komt het beste in de buurt. We aten daar niet alleen plian naan bread. Zo stond het althans op de menukaart. Het moet natuurlijk plain naan bread zijn. Lang leven het Indiase Engels. Ook gevuld met kruiden of paneer, witte Indiase kaas aten we. Het verveelde geen moment.

Eenmaal thuis viel ik weer terug op de minder smakelijke en tikkie droge broden. Tot ik dus eindelijk zelf naan maakte. Het was verrukkelijk. Eerlijk waar. Ik maakte een basis variant. Ook één met knoflook en koriander en een ander met komijn, koriander en feta. Ter vervanging van paneer. Een aanrader om echt zelf eens te proberen. Maar wees gewaarschuwd. Je bent eeuwig verpest.

Waag je de stap en maak je naanbrood? Eet er dan een heerlijke Indiase curry bij. Wat dacht je van tikka masala? Of deze snelle bloemkoolcurry? Minder bekend, maar echt niet minder lekker is aloo matar met aardappel. Smullen!

Basisrecept voor naanbrood + 2 x variatietips
Voor 6 broden

Basisrecept voor naanbrood + 2 x variatietips

Dit zit in het basisrecept:

  • 450 gram bloem + extra voor bestuiven van je werkblad
  • 7 gram gedroogde gist
  • 1 theelepel suiker
  • Snuf zout
  • 90 gram Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels olie

Dit zit in de variatie met koriander en knoflook (voor 2 stuks):

  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • Klein bosje koriander
  • Zwarte sesamzaadjes

Dit zit in de variatie met kaas, komijn en koriander(voor 2 stuks):

  • 50 gram feta verbrokkeld, eigenlijk gebruik je paneer maar dit is ook lekker
  • Klein bosje koriander
  • Komijnzaadjes

Dit heb je nodig:

  • Grote kom
  • Plasticfolie
  • Koekenpan
  • Deegroller

Zo maak je het basisrecept:

  1. Meng in een kom de bloem met de gist, de suiker en het zout. Voeg 185 ml lauwwarm water, Griekse yoghurt olie. Kneed 5 minuten tot een glad deeg.
  2. Leg het deeg in een kom. Dek af met plasticfolie en laat op een warme plaats 1 uur rijzen tot het deeg in volume verdubbeld is.
  3. Sla het deeg terug en verdeel het in 6 porties.
  4. Bestuif je werkblad met bloem en rol elk stuk met een deegroller uit tot een ovaal van 10 x 15 cm. Zoals je op de foto’s ziet hoeft dat niet heel precies ;-).
  5. Bestrijk de deeglappen aan beide kanten met wat olie.
  6. Verhit een koekenpan en leg de deeglappen stuk voor stuk in de gloeiend hete pan.
  7. Bak de naan aan allebei de kanten goudbruin. Je draait het brood om, als het deeg begint te bubbelen.

Zo maak je de variaties:

  1. Rol de portie deeg uit tot een cirkel met een diameter 15 cm. Verdeel de vulling over het midden en houd 2 cm van de rand vrij.
  2. Klap de zijkanten over de vulling en druk goed tegen elkaar zodat de vulling helemaal bedekt is met deeg.
  3. Rol ze uit tot ovalen van 10 x 15 cm.
  4. Bestrijk beide kanten met olie
  5. Verhit een koekenpan en leg de deeglappen stuk voor stuk in de gloeiend hete pan.
  6. Verdeel wat komijn of sesamzaadjes over de ongebakken kant.
  7. Bak de naan aan allebei de kanten goudbruin. Je draait het brood om, als het deeg begint te bubbelen.
TIP! Naanbrood vul je met datgene wat jij lekker vindt. Met gehakt, feta en koriander is ook een aanrader.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Basisrecept voor naanbrood + 2 x variatietips

Dit recept is geïnspireerd op een recept uit delicious.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Indiase Love Cake uit Made in IndiaIndiase Love Cake uit Made in India
  • Indiase wortelsoep met kokosIndiase wortelsoep met kokos
  • Xavies’ granola met yoghurt en een geroosterde peer uit de ovenXavies’ granola met yoghurt en een geroosterde peer uit de oven
  • Indiase filodeegtaart met kip en gemberIndiase filodeegtaart met kip en gember

Categorie: Bijgerechten, Recepten Tags: bijgerecht, brood, Indiaas, naanbrood, Yoghurt

« Pasta met rivierkreeftjes
Sintjacobscafe in Vlissingen »

Reacties

  1. NJ-Cook4You zegt

    7 januari 2016 om 14:50

    Goed recept! ik ga het recept toevoegen aan m`n favorieten. Bedankt

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      7 januari 2016 om 16:22

      Graag gedaan! Benieuwd wat je ervan vindt.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Meer laden... Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok