BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Aardbeien met een crumble van kokos en havermout

3 april 2016 door Stefanie 12 Reacties

Aardbeien met een crumble van kokos en havermoutVan deze aardbeien met een crumble van kokos en havermout word ik behoorlijk blij. Net zoals van het afstruinen van rommelmarkten en het snuffelen in de kringloopwinkel. Tot John Williams voor de deur stond. ‘Help mijn vrouw heeft een hobby.’ Benieuwd? Lees snel verder.

John Williams

Ken je dat programma ‘Help mijn man heeft een hobby?’ In mijn huwelijk is het net andersom. Binnenkort ben ik samen met mijn schatje te zien in ‘Help mijn vrouw heeft een hobby!’ Een nieuw programma op RTL4 gepresenteerd door John Williams. Mijn verzameling bloemetjes servies neemt buitengewone proporties aan. Man, familie en vrienden schakelde John in. Het was nu tijd om mij er van te overtuigen dat er meer is, dan bordjes met bloemen en gouden randjes, ouderwetse pannetjes, fleurige kopjes, potjes en bakjes.

Aardbeien met een crumble van kokos en havermout

Hindernissenparcours

Inmiddels puilt de buffetkast uit en staat het servies gestapeld tegen de muren. Dozen en kisten zitten vol en ik weet niet meer wat ik allemaal heb en waar ik het moet laten. Om in bed te komen lopen we een hindernissenparcours. Dat is nog een hele uitdaging kan ik je vertellen. Ik hoop dat je begrijpt dat dit verhaal een tikkeltje is aangedikt. RTL stond niet aan de deur en mijn verzameling beperkt zich toch echt tot de buffetkast. Oké ik lieg. Ook er bovenop en een stukje in de en suite kasten.

Bij twijfel doen

Enige die mijn verzamelwoede als geen ander snapt is vriendje Maus. Hij verzamelt ongeveer alles wat er maar te verzamelen is en heeft daarvoor een hele kamer in huis. Lucky him! Als wij samen kringlopen of rommelmarkten komen we in hogere sferen van alle aankopen die we doen voor een paar cent. Gelukkig maar dat wij niet samen wonen want ons motto is ‘bij twijfel doen.’ Binnen de kortste keren is het dan echt klimmen over stapels borden, dozen kerstversiering, brocante vaasjes, vintage tafelkleden, cote d’or blikjes, snorkels, objecten met retro oranje appels, verzamelingen My Little Pony’s, Fisher Price poppetjes, bakken vol oud bestek en theepotten met bijpassende kopjes en schotels.

Aardbeien met een crumble van kokos en havermout

Gelukzalig gevoel

Het gelukzalige gevoel dat ik krijg bij het zien van bloemetjes is met geen pen te beschrijven En het leuke is dat ik alles heel vaak gebruik. Voor mijn foto’s natuurlijk. Staat het ook niet te verstoffen. Bij mij in de buurt was er een rommelroute. Voortuinen, garages, binnenplaatsen en achtertuinen gevuld met andermans troep, wat ik dan weer koop en mijn eigen huis mee vul. Voor mij is het geen troep hoor, maar ik zeg je eerlijk, als ik thuis kom en vol trots het schilderij met bloemen, een vaas in de vorm van een vis, het blik met magnolia’s erop en nog een vaas met mozaïek show, ben ik echt de enige die dolgelukkig is.

Afscheid nemen

Ik beloof plechtig om de volgende route mijn eigen kleed buiten te leggen en daarop mijn rommel te verkopen. Ik verwacht dat het kleed echter leeg is, want afscheid nemen is niet mijn sterkste kant.

Behoorlijk oké

Op de foto’s van deze aardbeien met een crumble van kokos en havermout, zie je wat van mijn laatste schatten.  Dit ontbijt stemde mij behoorlijk vrolijk. Ik had in mijn gedachte dat ik een crumble met aardbeien wilde maken. Dat deed ik al wel eens eerder, maar nog nooit met kokos. Het was zo lekker. De knapperige kruimels smaken naar geweldige kokoskoeken. Het leuke is, dat de ingrediënten hiervan behoorlijk oké zijn, dus dit is ook nog een perfect ontbijt. Wel voor de ochtenden dat je wat meer tijd hebt, want de crumble is helemaal afgekoeld op z’n krokantst. Of je maakt gewoon in één keer wat meer en bewaard dat in een weckpot. Bedenk je ’s ochtends welk fruit je eet en strooit de crumble er overheen.

Aardbeien met een crumble van kokos en havermout
Voor 2 personen

Aardbeien met een crumble van kokos en havermout

Dit zit erin:

  • 35 gram speltbloem
  • 25 gram havervlokken
  • 25 gram geraspte kokos
  • 25 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 20 gram honing
  • 400 gram aardbeien, zonder kroontje en in plakjes
  • Snuf zout

Dit heb je nodig:

  • Ovenschaaltje
  • Grote kom

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Doe de speltbloem, havervlokken, kokos, roomboter en honing in een grote kom. Kneed met je handen tot een kruimelig deeg.
  3. Vet een ovenschaal in, doe de crumble er in en zet 13 minuten in de oven.
  4. Roer om de paar minuten door.
  5. Haal de crumble uit de oven en laat afkoelen.
  6. Doe wat aardbeien in een schaaltje en verdeel de crumble van kokos en havermout erover.
TIP! Deze crumble van kokos en havermout is een tikkeltje tropisch dus smaakt ook super met ananas of mango. Wil je je ontbijtje nog wat completer maken? Schep er dan wat yoghurt of kwark bij.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Aardbeien met een crumble van kokos en havermout

Dit vind je misschien ook leuk

  • Warme overnight oats met stukjes Nakd reepWarme overnight oats met stukjes Nakd reep
  • Indiase wortelsoep met kokosIndiase wortelsoep met kokos
  • Ontbijtsmoothie met blauwe bessen, rauwe chocolade en honingOntbijtsmoothie met blauwe bessen, rauwe chocolade en honing
  • Havermoutkoekjes met kokosHavermoutkoekjes met kokos

Te vinden onder:Ontbijt, Recepten Tags:aardbeien, crumble, gezond, havermout, kokos, makkelijk, ontbijt, snel

« Aubergineschotel
Makkelijke & snel: couscous met zalm en groene asperges »

Reacties

  1. Debbie Bodewes zegt

    3 april 2016 at 07:10

    Heerlijk hè, ik ben ook altijd op zoek naar mooi brocante servies en andere leuke dingen. Mijn man is heel erg bedreven in het vinden van gave dingen op marktplaats. Zo verraste hij me eens met een oude speculaasmachine! ? Lekker recept ook! Groetjes Debbie

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      4 april 2016 at 06:49

      Een speculaasmachine? Wat tof! Heb je hem al wel eens gebruikt? Leuk dat je man zo actief mee verzamelt ;-)

      Beantwoorden
      • Debbie zegt

        4 april 2016 at 11:09

        Nee, ik heb hem nooit gebruikt. Hij is echt heel oud en ik weet niet of ik hem helemaal goed schoon zou krijgen. Maar hij is mooi als decoratie. Ja, mijn man verrast me wel vaker. Zo kreeg ik ook 2 mooie broodplanken (om brood mee uit de oven te halen). Het is jammer dat je huis op een gegeven moment vol is he? Haha

        Beantwoorden
        • Stefanie zegt

          6 april 2016 at 20:48

          Heel tof! Ja dat huis, dat is nog wel eens een probleem. We wonen niet heel groot, maar hoe groter je woont, hoe meer je verzamelt ;-)

          Beantwoorden
  2. Dorothea boonstra zegt

    3 april 2016 at 07:59

    Wat een heerlijk verhaal!!! Het gad het mijne kunnen zijn!!! Ik kan het ook niet laten om servies te laten staan waardoor her hier ook overal mooi uitgestald staat. Elk moment grijp ik aan om het te gebruiken!!! Heerlijk!!!
    Straks de crumble maken, lijkt me m ook heerlijk!

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      4 april 2016 at 06:47

      Haha wat leuk te horen. Heerlijk hè dat servies? Ik word er echt gelukkig van! Heb je de crumble nog gemaakt? Benieuwd!

      Beantwoorden
  3. Marianne zegt

    4 april 2016 at 16:20

    Haha “bij twijfel doen” is ook mijn motto op de rommelmarkt of in de kringloopwinkel :)
    Ik herken vaak je serviesgoed, dan staat het bij mij ook ergens in 1 van de kasten.

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      5 april 2016 at 08:28

      Haha heerlijk motto! Leuk dat je veel herkent!

      Beantwoorden
  4. Maurice Boendermaker zegt

    4 april 2016 at 21:12

    Nu ik je blog zo lees zijn wij eigenlijk niet te doen hoor. Te grappig! En ja blij dat we geen stel zijn…denk dat we binnen de kortste keren bezoek krijgen van Lieke of John. Goed idee binnenkort zelf op een kleedje zitten……..natuurlijk wel een leeg kleedje zonder spullen maar met wijn ;)

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      5 april 2016 at 08:27

      Hahaha we kunnen dan lege flessen verkopen?

      Beantwoorden
  5. Sandra zegt

    15 januari 2017 at 21:46

    Haha herkenbaar! Ik word ook zo gelukkig van al die schatten bij de kringloop! Vorig weekend nog twee prachtige borden en een soepkom gescoord voor €1,30. Word je toch blij van! Van dit recept oook trouwens, lijkt me echt superlekker!

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      19 januari 2017 at 09:28

      Wauw! Wat een fantastische buit. Ik ben gister weer geweest. Een kartonnendoos vol voor een tientje. Heerlijk winkelen!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon