BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Makkelijke & snel: couscous met zalm en groene asperges

4 april 2016 door Stefanie Reageer

Makkelijk & snel: couscous met zalm en groene aspergesNiet te moeilijk doen? Ga voor makkelijk en snel en maak couscous met zalm en groene aspergers. Ik deel het het recept met je. En ik vertel ook over dat moment, dat je met iemand in gesprek bent, maar vanuit je ooghoeken ziet dat de borreltafel volgezet wordt met borrelhappen.. Dat moment is dodelijk voor het gesprek. Daar weet ik alles van. Hieronder lees je er meer over.

Chocolade

Laatst sprak ik met een man die vertelde over zijn bedrijf en merk. Heel interessant. Het ging over chocolade. Ik zeg interessant maar bedoel vooral lekker. De man in kwestie vertelde over hoe de chocolade gemaakt wordt, waar de cacaobonen vandaan kwamen, dat het bedrijf duurzaam werkt en de boeren een eerlijke prijs krijgen voor de bonen. Prima, dat is iets wat ik alleen maar aanmoedig.

Grote borrelplank

Terwijl ik driftig ja knik en meehum op de momenten dat dit verwacht wordt, zie ik in mijn rechter ooghoek dat de tafel die diende als koffiehoek, omgetoverd wordt tot grote borrelplank. Borreltijd is mijn lievelingsmoment van de dag. Met je glas bubbels in je hand, snackjes eten die in 1 hap in je mond passen. Die smaken naar meer. Tikkeltje rozig van de wijn worden de gesprekken geaminieerder en ben je net wat vrijer en wat wel en niet zegt. Of nee, in wat je wel zegt. Wat soms achteraf weer ongemakkelijke moment veroorzaakt, maar goed.

Makkelijk & snel: couscous met zalm en groene asperges

Ik. Wil. Nu. Eten

Na een middag praten over eten kon ik niet wachten tot ik wat in mijn mond kan stoppen. Mijn gedachten dwalen langzaam af naar hartige lekkernijen. Met een glas bubbels natuurlijk. De tafel staat voller en voller. Ik probeer op te letten naar wat meneer chocolade vertelt maar ik hoor helemaal niets meer. Het enige wat ik denk is ik. wil. nu. eten. Het liefste sprint ik weg om alles te proeven. Maar ja jeetje dat doe je niet want dat is onbeschoft. Ik had natuurlijk even snel wat toast met steak tartare en oesters kunnen halen en weer terug deelnemen aan het gesprek, maar ik heb geleerd dat met volle mond praten onbeschoft is. Ik blijf dus zitten.

Nou bedankt hè

Steeds probeer ik een eind te breien aan het gesprek. Ja super. Nou bedankt he! Top, we houden contact. Nog meer van dat soort beleefdheden floepten mijn mond uit. Snel een hand schudden en hop naar de tafel. Om daar vervolgens me niet in te houden, want stel je voor dat straks die tafel leeg is en ze mijn deurtje voorbij rijden.

Arme man

Pff.. wat een vreselijke eigenschap he? Stiekem schaam ik me er voor. Niet genoeg, want anders had ik dit voorval natuurlijk niet verteld. En weet je, tijdens dat gesprek bedacht ik me ook nog dat het wel een mooi verhaal werd voor een blog. Arme man. Hij deed zo zijn best. Een gevalletje op de verkeerde tijd en op de verkeerde plek. Ben ik de enige die bang om lege borden en schalen te treffen? Het slaat natuurlijk nergens op, toch is het zo. Dat is precies de reden dat ik graag teveel eten maak. Ik wil niemand het gevoel geven dat uiteindelijk de pan of de schaal leeg is en je dus niet datgene proeft waar je je eigenlijk op had verheugd.

Couscous

Van deze couscous met zalm en groene asperges maak je ook makkelijk lekker veel. Het staat zo op tafel en is ook nog eens heerlijk. Perfect voor een doordeweekse dag of elke willekeurige dag waarop je niet te lang in de keuken doorbrengt.

Makkelijk & snel: couscous met zalm en groene asperges
Voor 2-3 personen

Makkelijk & snel: couscous met zalm en groene asperges

Dit zit erin:

  • 170 gram couscous
  • 250 ml bouillon, kokend heet
  • 2 of 3 wilde zalmfilet
  • 200 gram groene aspergetips, uiteinden verwijderd
  • 5 tomaten, hart verwijderd en in blokjes
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, in dunne ringen
  • Paar takjes koriander, fijngehat
  • Paar takjes munt, fijngehakt
  • 1 limoen
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Dit heb je nodig:

  • Afsluitbare bak
  • Wok
  • Koekenpan
  • Snijplank + mes

Zo maak je het:

  1. Wel de couscous met de bouillon in een afsluitbare bak.
  2. Verhit olijfolie in een wok en bak hierin de groene asperges 3 minuten. Voeg de rode peper en knoflook toe. Bak nog 2 minuten mee.
  3. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de zalmfilets aan beide kanten.
  4. Roer de couscous los met een vork. Schep de tomaten, munt en koriander erdoor.
  5. Breng op smaak met limoensap, olijfolie, zout en peper.
  6. Doe ook de asperges bij de couscous
  7. Serveer de wilde zalmfilets samen met de couscous.
TIP! Om de couscous met zalm en groene asperges nog wat meer op te leuken, voeg je stukjes avocado toe.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Makkelijk & snel: couscous met zalm en groene asperges

Dit vind je misschien ook leuk

  • Salade met witte en groene aspergesSalade met witte en groene asperges
  • Snelle kikkererwtensaladeSnelle kikkererwtensalade
  • Snelle auberginepizza’s // vega + salamiSnelle auberginepizza’s // vega + salami
  • Om bij weg te dromen: Italiaanse bonenstoofOm bij weg te dromen: Italiaanse bonenstoof

Te vinden onder:Hoofdgerecht, Recepten Tags:couscous, gezond, groene asperges, makkelijk, snel, tomaat, zalm

« Aardbeien met een crumble van kokos en havermout
Larb gai // Thaise salade met pittige kip »

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon