BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Larb gai // Thaise salade met pittige kip

7 april 2016 door Stefanie 2 Reacties

Larb gai // Thaise salade met pittige kipMet deze larb gai waande ik me even in Thailand. Een heerlijke salade met pittige kip. Niet heel moeilijk om te maken, maar voor mij stiekem wel een klus om alle ingrediënten te verzamelen.

Boodschappensessie

Voor ik je compleet lekker maak voor dit recept, waarschuw ik alvast. Het was voor mij best een hele klus om alle ingrediënten te verzamelen. Dan kan aan mij liggen of misschien nog wel meer aan de plek waar ik woon. Het is natuurlijk altijd makkelijker om een ander de schuld te geven. Begrijp me niet verkeerd, ik hou van Zeeland, maar wat betreft het aanbod aan toko’s, is dit gewoon wel een beetje een achtergesteld gebied. Komt ook nog bij dat ik onderdelen die ik wel bij de supermarkt kon kopen, vergat mee te nemen tijdens mijn boodschappensessie.

Larb gai // Thaise salade met pittige kip

Doffe oogjes

In Vlissingen hadden we, tot voor kort, wel geteld twee toko’s. Een Indische, die er al sinds mensenheugenis zit. Met een heel fijn aanbod en lieve eigenaren. Jammer genoeg zijn zij niet elke dag open. Ik stond voor een dichte deur. En dan was er ook nog een Chinese toko. Daar kwam ik af en toe. Ik vond het er altijd stinken en ging er alleen naar toe als het niet anders kon. Ik herinner me nog een keer dat ik lekker aan het neuzen was tussen het beperkte aanbod. Ik keek in de koelkast, die denk ik niet zo koud was als eigenlijk hoort, maar oké. Op zoek naar bijzondere kruiden of groente. Mijn oog viel al snel op een bak met krantenpapier. Daar lagen vissen in. Grote vissen met kop en staart. Een slijmerig lijfje en niet meer welriekend. Met hun doffe oogjes keken ze me hulpeloos aan. Alsof ze me wilden vertellen: ‘We zijn niet meer vers. Koop ons vooral niet.’ Geen zorgen jongens, dat was ik ook niet van plan.

Chinese supermarkt

Ineens was de winkel verdwenen. Wat me dan weer niet verbaasd, maar ik had geen adres voor mijn Thaise basilicum. Wat normaliter wel in de koelkast lag. Naast die vissen. Het is heus ook een optie om de basilicum weg te laten, maar liever niet. De Thaise variant is qua smaak niet te vergelijken met de basilicum die ik veelvuldig gebruik in mijn pasta’s en zo. Je proeft een een beetje anijs en dragon. Ik vries de basilicum altijd in, zodat ik ook af en toe wat in mijn curry’s kan toevoegen. Bij de Chinese supermarkt in Goes was het raak. Gelukkig!

Larb gai // Thaise salade met pittige kip

Dikke aanrader!

De taugé vergat ik bij Albert Heijn en laos verkoopt mijn Appie niet. In mijn herinnering deden ze dat altijd wel.  Nou goed, een lang verhaal kort, drie winkels later, was het dan zover. Ik had alles voor de larb gai in the pocket. Ik kies ervoor om van kippendijen gehakt te maken in de keukenmachine. Kipgehakt of ander gehakt kan natuurlijk ook. Een heerlijk frisse salade met de smaken van Thailand. Dikke aanrader!

Larb gai // Thaise salade met pittige kip
Voor 2-3 personen

Larb gai // Thaise salade met pittige kip

Dit zit in de larb gai:

  • 500 gram kippendijen
  • 1 stengel sereh, heel fijngehakt
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 cm laos, fijngehakt
  • 1/2 komkommer, gehalveerd, zaadjes verwijderd en in dunne plakjes
  • 1/2 rode ui, in dunne ringen
  • 100 gr taugé
  • Klein bosje Thaise basilicum, enkel de blaadjes grof gehakt
  • Klein bosje koriander, fijngehakt
  • IJsbergsla, of een andere knapperige sla
  • 4 el jasmijnrijst
  • Rijstolie

Dit zit in de dressing:

  • Sap van 3 limoenen
  • 3 el vissaus
  • 1 el sojasaus
  • 2 el arachideolie
  • 1 el chilisaus
  • 2 tl sriracha, pittige Aziatisch saus – te koop bij AH
  • 2 tl rietsuiker

Dit heb je nodig:

  • Koekenpan
  • Keukenmachine
  • Wok

Zo maak je het:

  1. Verhit een droge wok en bak hierin de rijst tot hij lichtbruin kleurt. Doe in de keukenmachine of in de vijzel en maal tot fijn broodkruim.
  2. Doe de kippendijen in de keukenmachine en hak tot het op gehakt lijkt. Kipgehakt kopen kan natuurlijk ook.
  3. Verhit de rijstolie in de wok en roerbak de sereh, rode peper, knoflook en laos tot ze geuren. Haal uit de wok.
  4. Roerbak nu het kipgehakt tot het gaar is en bruin kleurt.
  5. Maak ondertussen de dressing.
  6. Voeg het serehmengsel en een paar eetlepels van de dressing toe aan het kipgehalt. Bak nog een minuut of 5, tot het indikt.
  7. Doe de rest van de dressing in een grote kom, voeg het gehakt, de taugé, rode, komkommer, koriander en Thaise basilicum toe. Schep door elkaar.
  8. Schep wat kip in een slablad en garneer met de gemalen rijst.
TIP! Het is best een lichte maaltijd. Eet er eventueel nog wat gekookte of gestoomde jasmijnrijst bij.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Larb gai // Thaise salade met pittige kip

Dit vind je misschien ook leuk

  • Springrolls met geplozen kipSpringrolls met geplozen kip
  • Caesar salad met kipCaesar salad met kip
  • Spinaziesalade met kip en kikkererwtenSpinaziesalade met kip en kikkererwten
  • Linzensalade met bloemkool, kerrie en limoendressingLinzensalade met bloemkool, kerrie en limoendressing

Categorie: Hoofdgerecht, Recepten, Salades Tags: Aziatisch eten, gezond, hoofdgerecht, kip, koriander, salade, thais

« Makkelijke & snel: couscous met zalm en groene asperges
Zelf maken: mangochutney »

Reacties

  1. Marleen zegt

    10 april 2016 om 07:52

    Is de rijst eerst gekookt of ongekookt bakken?

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      10 april 2016 om 09:43

      Met ongekookte rijst!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok