BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Oreo cake met pure chocolade en zeezout

5 februari 2017 door Stefanie Reageer

Oreo cake met pure chocolade en zeezoutEen Oreo cake met pure chocolade en grof zeezout… Loopt het water je al in de mond? Bij mij wel. Als je een hap neemt van de cake begrijp je precies waarom. Het maken is heel eenvoudig en er komt geen oven aan te pas. Lees snel verder voor het recept.

Chocoladedroom

Tja, wat kan ik hier nu over vertellen? De foto’s zeggen genoeg lijkt me. Het is chocolade en een flinke lading Oreo koekjes wat hier de klok slaat. Dat gecombineerd met grof zeezout maakt het voor mij echt de ultieme chocoladedroom. Eerlijk gezegd ben ik niet zo’n enorme Oreo fan. Althans, niet om het koekje zo op te eten. Wel om er een bodem van te maken die als basis dient voor een veel lekkerder iets. Bijvoorbeeld in een uitbundige pindakaas cheesecake.

Tijdens een rondje inspiratie op doen en uitgebreid pinnen op Pinterest viel mijn oog ineens op een cake met Oreo’s die je niet hoeft te bakken. Eigenlijk heel simpel om te maken. Daar houd ik van. Hoe leuk het ook is om uren in de keuken te staan, van iets wat snel klaar is word ik toch ook wel heel blij. Deze super snelle kokosmakronen bijvoorbeeld. En stiekem weet ik natuurlijk dat jullie ook best dol zijn op lekkernijen die zo klaar zijn.

Oreo cake met pure chocolade en zeezout

Vleugje zout

Van de week stond er een kookdag voor Little Spoon op de agenda. Ik deed mijn boodschappen. In drie verschillende winkels. Maar oké. Alles was binnen. Ik maakte een planning en was zoals gewoonlijk weer eens overmoedig. Uiteindelijk lukte het me, om in totaal acht recepten uit mijn hoge hoed te toveren en er zes te fotograferen. Aan het einde van de dag is het nog steeds zo snel donker, dus de volgende ochtend was deze Oreo cake aan de beurt.

Je snapt wel dat ik niet kon wachten om de cake te keuren. Hup, hup, hup die foto maken en snel een hap nemen. Jeetje wat lekker. Ik kies zelf voor extra pure chocolade. Zo is de Oreo cake niet mierzoet. Eerder een tikkeltje bitter met een vleugje zoet en natuurlijk zout door het grove zeezout bovenop. Het is aan jou welke chocolade je kiest. Gewoon degene die je het allerlekkerste vindt. Nog even een tipje van mij. Het is een chocoladebom. Begin met een klein stukje om ervoor te zorgen dat je niet voor eeuwig geneest van dit soort taarten.

Oreo taart met pure chocolade en zeezout
Voor 12 tot 16 stukjes

Oreo cake met pure chocolade en zeezout

Dit zit in koekbodem:

  • 300 gram Oreo
  • 125 gram roomboter, gesmolten

Dit zit in de vulling:

  • 200 milliliter slagroom
  • 200 gram chocolade, grof gehakt (ik gebruik 85%)
  • 50 gram roomboter

Dit zit in de topping:

  • 10 Oreo’s, gehalveerd
  • Grof zeezout

Dit heb je nodig:

  • Rechthoekige vorm met uitneembare bodem (36 x 13 cm)
  • Keukenmachine
  • Steelpan

Zo maak je het:

  1. Maal de Oreo’s fijn in de keukenmachine. Voeg de gesmolten roomboter toe en laat draaien tot alles goed gemengd is.
  2. Vet je bakvorm in. Bedek de bodem en de rand met de Oreo’s. Druk goed aan. Zet de bodem in de vriezer tot je de vulling gereed hebt.
  3. Verwarm de slagroom in een steelpan tot hij kookt. Haal van het vuur en voeg de roomboter en pure chocolade toe. Laat circa 5 minuten staan. Roer daarna alles goed door.
  4. Giet nu de chocolade vulling over de Oreo bodem. Versier de cake met wat stukken Oreo en grof zeezout naar smaak.
  5. Zet minimaal 3 uur in de koelkast, maar liever nog een nacht om op te stijven.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Oreo cake met pure chocolade en zeezout

Dit vind je misschien ook leuk

  • Citroen yoghurtcake met verse aardbeienCitroen yoghurtcake met verse aardbeien
  • Koekjes met chocolade, pecannoten, toffee en zeezoutKoekjes met chocolade, pecannoten, toffee en zeezout
  • Abrikozencake met amandelAbrikozencake met amandel
  • Zomerse cake met rabarber, aardbeien en kersenZomerse cake met rabarber, aardbeien en kersen

Te vinden onder:Recepten, Taartjes en andere zoetigheid Tags:bakken, cake, chocolade, oreo, pure chocolade, taart, zeezout, zoet

« Knapperig geroosterd platbrood met za’atar
Italiaanse bloemkool met ansjovis en zwarte olijven »

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon