BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Italiaanse bloemkool met ansjovis en zwarte olijven

6 februari 2017 door Stefanie Reageer

Italiaanse bloemkool met ansjovis en zwarte olijvenDat bloemkool een super lekkere groente is, bewijst deze Italiaanse bloemkool met ansjovis en zwarte olijven wel. Eet het bij je pasta of aardappeltjes uit de oven. Benieuwd hoe je het maakt? Lees snel verder.

Bloemkool ontdekt

Ik heb bloemkool ontdekt. Denk nu niet dat ik deze groente niet kende. Maar de herinneringen van vroeger zijn niet per se super positief. Ik vond het altijd al wel oké, maar de laatste tijd merk ik pas hoeveel kanten je op kunt met deze wintergroente. De gewone gekookte variant laat ik liever aan me voorbij gaan. Braadworst erbij, gekookte aardappels en een wit sausje met nootmuskaat. Brr, nee dank je. De smaken zijn wat mij betreft te vlak.

Zodra je bloemkool combineert met iets heel heftigs is dat compleet anders. Wat dacht je van bloemkool met kerrie in een Indiase curry? Of met rode peper en koriander in een Thais gerecht? Het water loopt me serieus in de mond. Belangrijk is wel dat je de bloemkool niet te zacht kookt. Knapperig en met een flinke bite komt de witte wintervriend het beste tot zijn recht.

Italiaanse bloemkool met ansjovis en zwarte olijven

Kookdates

Mijn vriendinnetje Loets is mijn cooking partner in crime. Regelmatig plannen we kookdates om allerlei gerechten uit te proberen. Veel vaker nog hebben we het over eten. Via de app of gewoon in het echt. We leerden elkaar kennen tijdens onze studie communicatie. Toen ging het ook altijd over lekker eten, dat wist een oude docent van me laatst nog te vertellen. Leuk dat ze dat heeft onthouden. Inmiddels ruim tien jaar later, oh help we worden oud, is er niet veel veranderd.

Loets kwam dan ook met het recept voor deze bloemkool. Het recept is van haar Sardijnse vader. Dat is wel wat andere koek dan bloemkool met een wit sausje. Je kookt de groente in zijn geheel en brengt hem op smaak met ansjovis, zwarte olijven en platte peterselie. Neem een hap en je waant je even op het mooie Italiaanse Sardinië. Nu weet ik niet hoe het is daar, maar dat ga ik deze zomer ontdekken. Met mijn levendige fantasie kan ik er best een voorstelling van maken. Fijne bijkomstigheid is trouwens dat het bereiden zo gepiept is.

Oh ja, vraag je je af hoe je deze bloemkool op z’n Italiaans combineert? Ik maak er het liefste een pasta bij. Pasta pesto, pasta putanesca, met gehaktsaus... Je merkt het al, het kan alle kanten op. Eet smakelijk!

Ik maakte deze Italiaanse bloemkool voor Love my Salad. Dit is een super handig platform met eindeloze inspiratie voor saladerecepten. 

Italiaanse bloemkool met ansjovis en zwarte olijven
Voor 4 personen

Italiaanse bloemkool met ansjovis en zwarte olijven

Dit zit erin:

  • 1 bloemkool, in z’n geheel
  • Klont roomboter
  • Olijfolie
  • 1 blikje ansjovis, uitgelekt
  • 15 zwarte olijven, gehalveerd
  • Half bosje platte peterselie, fijngehakt
  • 1 citroen, het sap
  • Zwarte peper

Zo maak je het:

Hoe je deze heerlijke Italiaanse bloemkool precies maakt, lees je op de website van Love my Salad.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Italiaanse bloemkool met ansjovis en zwarte olijvenIn samenwerking met Love my Salad.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Gevulde paprika’s met tonijn, zwarte olijven, kappertjes en feta.Gevulde paprika’s met tonijn, zwarte olijven, kappertjes en feta.
  • 3 x Spaanse pinchos voor bij de borrel3 x Spaanse pinchos voor bij de borrel
  • Gevulde kip met zwarte olijventapenadeGevulde kip met zwarte olijventapenade
  • Auberginesalade met za’atar, feta en amandelenAuberginesalade met za’atar, feta en amandelen

Te vinden onder:Bijgerechten, Hoofdgerecht, Recepten Tags:ansjovis, bloemkool, gezond, groente, Italiaans, platte peterselie, zwarte olijven

« Oreo cake met pure chocolade en zeezout
Op minivakantie naar Noordwijk // slapen & drinken bij Vesper Hotel »

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon