BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Zalm uit de oven met dressing van limoen, citroen en rode peper op een bedje van prei en venkel

22 december 2017 door Stefanie Reageer

Zalm uit de oven met een dressing van limoen, rode peper en gember op een bedje van spinazie, prei en venkelTongstrelende zalm uit de oven, op een bedje van zacht gegaarde groene groente. De volle smaak van de vis gaat hand in hand met de frisse dressing in Aziatische stijl. Gember, limoen en rode peper voor een kleine kick. Benieuwd naar dit lekkere recept? Lees snel verder.

Azië

Smaken uit Azië blijven een verslavende werking hebben op mij. Koriander, limoen, rode peper, gember… er zijn periodes dat ik het dagelijks eet. Bij mijn ontbijt, door een sapje of bij het avondmaal. Ik kan daarom ook niet wachten om in het nieuwe jaar naar Thailand te gaan. Want heel eerlijk, Thais eten verveelt nooit. Pad Thai, curry met garnalen, saté van de grill, spicy soepen en nog meer lekkers. Precies tien jaar geleden gingen mijn lover en ik voor het eerst naar het land van de glimlach. We zeiden bij thuiskomt al tegen elkaar, dat we ooit terug wilden. En nu is het bijna zover.

Zalm uit de oven met een dressing van limoen, rode peper en gember op een bedje van spinazie, prei en venkel

Koken in Thailand

Het wordt geen avontuurlijke trip. De backpack blijft thuis en die verruil ik voor een koffer. Geen bonnefooi avontuur, maar zorgvuldig uitgekozen slaapplekken die al vast staan. In die tien jaar ben ik een stuk kritischer en kieskeuriger geworden. We betalen liever iets meer voor comfort en luxe dan dat we ergens voor een prikkie slapen. Wat een luxe hè? Deze keer heb ik ook geen planning en wensenlijstje gemaakt. We zien wel. Of nou ja, als ik één ding mag noemen, ik wil wel echt een kookworkshop volgen. Dat lijkt me fantastisch. Heb je een tip voor een toffe workshop op Koh Tao of Koh Samui? Laat het me vooral weten.

Deze zalm neemt je mee naar Azië. Het is een heel licht gerecht wat dankzij de dressing ook nog eens fris is. Ik maak er een hasselback aardappel bij, maar noodles kan natuurlijk ook.

Zalm uit de oven met een dressing van limoen, rode peper en gember op een bedje van spinazie, prei en venkel
Voor 4 personen

Zalm uit de oven met een dressing van limoen, rode peper en gember op een bedje van spinazie, prei en venkel

Dit zit erin:

  • 1 venkel, in dunne repen
  • 1 prei, in dunne plakken
  • 200 gr spinazie
  • 4 zalmfilets, zonder vel
  • 2 cm gember, geraspt
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 rode chili peper, zaadlijsten verwijderd en fijngehakt
  • Sap van 1 limoen
  • 4 el olijfolie
  • Peper en zout
  • 4 takjes koriander, grof gehakt
  • 2 radijsjes, in dunne plakken

Dit heb je nodig:

  • Snijplank + mes
  • Wok
  • Kom
  • Ovenschaal

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Verhit olijfolie in een wok en fruit hierin de prei en venkel 5 minuten op laag vuur. Voeg de spinazie toe. Haal de pan van het vuur als de spinazie een beetje is geslonken. Schep de groente in een ingevette ovenschaal en leg hier de zalmfilets op.
  3. Meng de gember, knoflook, rode peper, limoensap en olijfolie met elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de dressing over de zalmfilets.
  4. Zet de zalm 10-15 minuten in de oven of tot je de vis gaar genoeg vindt.
  5. Schep spinazie, venkel en prei op een bord en leg hier een zalmfilet op.
  6. Garneer de zalm uit de oven met plakjes radijs en koriander.
TIP! Serveer met hasselback aardappelen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak in je, goed gewassen, aardappelen smalle inkepingen. Besmeer de aardappels met gesmolten roomboter en breng op smaak met peper en zout. Zet 35-45 minuten in de oven tot de aardappels knapperig vanbuiten en zacht van binnen zijn.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Zalm uit de oven met een dressing van limoen, rode peper en gember op een bedje van spinazie, prei en venkelIn samenwerking met Agrimarkt.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Zalm uit de oven met krokante kruidenkorst & rode bietensaladeZalm uit de oven met krokante kruidenkorst & rode bietensalade
  • Ceviche van kabeljauw met frisse dressingCeviche van kabeljauw met frisse dressing
  • Groene couscous met geroosterde walnoten en fetaGroene couscous met geroosterde walnoten en feta
  • Zalmspiezen en komkommersalade met dilleZalmspiezen en komkommersalade met dille

Te vinden onder:Hoofdgerecht, Recepten Tags:agrimarkt, citroen, gember, hasselback aardappel, hoofdgerecht, kerst, koriander, limoen, prei, radijs, rode peper, spinazie, venkel, zalm

« Op het vel gebakken eendenborst met portsaus, gebakken witlof en gratin van aardappel en knolselderij
Affogato met Oreo koekjes, vanille-ijs en pure chocolade »

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon