BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Shakshuka, de klassieke variant

3 maart 2017 door Stefanie Reageer

Shakshuka, de klassieke variantInmiddels kennen we het wel hè, shakshuka? Toch kom ik jullie vervelen, of blij maken, vul in wat voor jou van toepassing is, met mijn nieuwste lievelingsvariant. En ik vertel je, dit is een exemplaar zonder poespas. Geen bonen en feta of Marokkaanse gehaktballetjes. Nee gewoon tomaat met eitjes erin gegaard. Oké en wel wat komijn, harissa, knoflook en rode paprika. Maar that’s it.

Spicy & hartig

Eigenlijk gewoon de klassieke shakshuka die ik zelf het allerliefste eet zoals die bedoeld is. Bij het ontbijt. Vooral in het weekend, als ik net wat meer tijd heb, is dit echt een fantastische begin van de dag. Spicy, hartig, vullend, maar niet op zo’n manier dat je de hele dag met een steen in je maag loopt. In de kerstvakantie besloot ik Kust in Vlissingen om te dopen tot mijn werkplek van die week. Ik zit daar altijd zo graag. Het maakt me niet uit om wat te doen, de sfeer is gewoon fijn. Ontbijten, lunchen, borrel of met laptop, in opperste concentratie, verhalen tikken. Werken gaat natuurlijk alleen maar optimaal als ik ook kan eten. Zo simpel is het.

Shakshuka, de klassieke variant

Ordinary shakshuka

Ik ontdekte shakshuka op de kaart. Hoewel ik alle varianten, die je maar kunt bedenken, al eens at, proefde ik gek genoeg nog nooit the ordinary shakshuka, Ik wist, dit is mijn nieuwe favoriet. Sinds die keer, eind vorig jaar, heb ik het al aardig wat keren zelf gemaakt en gegeten. Omdat het iedere keer weer aanvoelt als een ontbijtfeestje om mijn dag te beginnen met shakshuka – ja echt en dat is niet overdreven – vond ik, dat ik het jullie verplicht was om te vertellen hoe ik het maak. Daarom, bij deze! Gewoon zo, met stukken zuurdesem of platbrood, wat je even grilt in de oven.

Shakshuka, de klassieke variant
Voor 2 personen

Shakshuka, de klassieke variant

Dit zit erin:

  • 2 theelepels komijnzaad
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 theelepels harissa, meer of minder naar smaak
  • 2 flinke theelepels tomatenpuree
  • 1 rode puntpaprika, in kleine blokjes
  • 1 blikje tomatenblokken
  • 4 eitjes
  • Platte peterselie of koriander voor de garnering.

Dit heb je nodig:

  • Snijplank + mes
  • Koekenpan

Zo maak je het:

  1. Verhit een scheut olijfolie in de koekenpan. Bak op een laag vuur de knoflook met de komijnzaadjes. Voeg na 3 minuten de harissa, tomatenpuree en rode puntpaprika toe. Breng op smaak met wat zout en roer goed.
  2. Na ongeveer 7 minuten voeg je het blikje tomatenblokken toe. Breng aan de kook een laat 5 minuten pruttelen.
  3. Maak nu 4 kuiltjes in de tomatensaus. Breek hier de eitjes in. Roer met een vork een beetje van het eiwit door de saus. Laat nu de eitjes stollen op een laag vuur. Eventueel met de deksel op de pan.
  4. Garneer met platte peterselie of koriander

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Shakshuka, de klassieke variant

Dit vind je misschien ook leuk

  • Makkelijk & snel: Mexicaanse tomatensoep met paprikaMakkelijk & snel: Mexicaanse tomatensoep met paprika
  • Bacon en ei bladerdeegtaartjesBacon en ei bladerdeegtaartjes
  • Makkelijke meeneemlunch // Salade met spelt, geroosterde groente uit de oven, kikkererwten, koriander en fetaMakkelijke meeneemlunch // Salade met spelt, geroosterde groente uit de oven, kikkererwten, koriander en feta
  • Shakshuka van zoete aardappel met feta en paprika crispy uitjesShakshuka van zoete aardappel met feta en paprika crispy uitjes

Te vinden onder:Hoofdgerecht, Lunch, Ontbijt, Recepten Tags:eieren, gezond ontbijt, koriander, ontbijt, paprika, rode puntpaprika, shakshuka, tomaten

« Gezond tussendoortje // Sinaasappel met kaneel en hazelnoten
Oorspronkelijk en robuust brood bij De Man die Bakt in Zierikzee »

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon