BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Oorspronkelijk en robuust brood bij De Man die Bakt in Zierikzee

4 maart 2017 door Stefanie Reageer

Oorspronkelijk en robuust brood bij De Man die Bakt in ZierikzeeGa je naar Zierikzee binnenkort? Bijvoorbeeld om te ontbijt bij Roekoekoe. Voor een lunch bij De Zeeuwse Hemel of borrelen bij Café de Biet. Wandel nog wat door de charmante straten van Zierikzee om uiteindelijk in de Meelstraat bij De Man die Bakt te belanden. Sla hier dan allerlei lekkers in voor thuis. Want bakken kan ie hoor. Ik vertel je er vandaag alles over. Lees snel verder.

Steenoven

Grote zakken gevuld met meel. Werkbanken met daarop ongebakken broden, gekneed in de juiste vorm. De steenoven met daarin broden die wachten tot ze knapperig en goudbruin zijn. En dan natuurlijk de heerlijke broodgeur die de winkel vult. Zodra ik binnenstap bij De Man die Bakt adem ik eerst even flink in. Wat ruikt het hier lekker. Het maakt direct hongerig, maar goed, dat is mijn geval ook niets nieuws. Dit is een winkel en bakkerij in één ruimte. Er is een hoop bedrijvigheid en je krijgt direct een kijkje in de keuken. Of in dit geval de bakkerij. Niet turen van achter glas of stiekem om een hoekje spieken hoe de bakkers werken.

Oorspronkelijk en robuust brood bij De Man die Bakt in Zierikzee Oorspronkelijk en robuust brood bij De Man die Bakt in Zierikzee   Oorspronkelijk en robuust brood bij De Man die Bakt in Zierikzee

Traditioneel desem

Op een paar tafels liggen de broden die Eric vandaag bakte. Stokbroden, zoals je ze in Frankrijk ziet. Ook traditionele desembrood, vloerkadetten, krentenbollen, havermoutkoeken en krentenbollen. Mijn ogen gaan naar de tafel die zo uit een Franse boerderij kan komen. Op de bakplaat liggen kaascroissants. Glanzend van buiten, een beetje geraspte kaas bovenop en kaas die er aan de zijkanten uitloopt. Daar neem ik er één van mee en zodra ik buitensta is ie al op. Zo snel gaat dat. De aantrekkingskracht was groot, dat merk je. De smaak was goed. Ook de suikerknoop en traditionele desem wat ongelofelijk lekker.

Oorspronkelijk en robuust brood bij De Man die Bakt in ZierikzeeOorspronkelijk en robuust brood bij De Man die Bakt in Zierikzee

Franse kwaliteitsbloem

Eric heeft een grote liefde voor brood en dat proef je. Hij gebruikt Franse kwaliteitsbloem, zijn eigen desem en sel de Gérande om het brood te zouten. Na een lange rijstijd bakt Eric de broden op de vloer van de steenoven. Eerlijk, puur natuur en zonder toevoegingen. Alle ingrediënten zijn duurzaam geteeld, biologisch of lokaal. Ik volg De Man die Bakt al een flinke tijd op Instagram. Ook al toen de bakkerij, die vorig jaar juni opende, er nog niet was. De foto’s van de desembroden lieten me water tanden. Fantastisch toch dat die hobby nu is uitgegroeid tot een hele mooie zaak, waar wij allemaal van kunnen meegenieten.

De Man die Bakt
Meelstraat 31A
Zierikzee
Website

Ben jij al eens bij De Man die Bakt geweest? Ik ben benieuwd wat je ervan vond. Laat het me weten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Oorspronkelijk en robuust brood bij De Man die Bakt in Zierikzee

Dit vind je misschien ook leuk

  • In de Bakkerij // Authentiek Frans desembrood, gebakken met liefdeIn de Bakkerij // Authentiek Frans desembrood, gebakken met liefde
  • Eten & drinken Bij Kees in ZierikzeeEten & drinken Bij Kees in Zierikzee
  • Opening seizoen Oosterscheldekreeft 2016Opening seizoen Oosterscheldekreeft 2016
  • Café de Biet in Zierikzee, voor borrels en burgersCafé de Biet in Zierikzee, voor borrels en burgers

Te vinden onder:Bijzondere Zeeuwse streekproducten, Restaurants, Steden, Zierikzee, Zierikzee Tags:bakker, bakkerij, brood, schouwen-duiveland, zeeland, zierikzee

« Shakshuka, de klassieke variant
Bananenbrood met kaneel, sesam en pure chocolade »

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon