BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Bananenbrood met kaneel, sesam en pure chocolade

5 maart 2017 door Stefanie 1 Comment

Bananenbrood met kaneel, sesam en pure chocoladeGaan we weer. Bananenhater bakt opnieuw bananenbrood. Het zou zo een krantenkop kunnen zijn. Ware het niet dat dit vrij weinig nieuwswaarde heeft. Alhoewel ik daar soms ook over twijfel bij de berichten over Sylvia, Yolanthe en Estelle, maar goed, dat doet er niet toe.  Vandaag een bananenbrood met kaneel, sesamzaadjes en pure chocolade.

She goes bananas

Ik deed het dus weer. Ik ben helemaal in de bananen. She goes bananas. Trouwens een leuke titel voor een bericht over mij op een Engelse nieuwssite. Sinds ik het bananenbrood voor beginners bakte is er iets in mij gebeurd. Ik wil niet zeggen dat ik in bananen denk, maar het opent wel ineens deuren die voorheen dichtbleven. Nieuwe recepten om uit te proberen en Pinterest borden die opeens wel interssant zijn. Stiekem een genot voor een foodblogger dus. Ik beken wel eerlijk, dat het hele bananen kopen en vooral openen nog een rare gewaarwording blijft. Het is niet mijn favoriete gevoel en geur of zo.

Frisse moed

Met frisse moed ging ik aan de slag in de keuken om voor deel 2 van de bananenbrood serie een creatie uit de oven te toveren. Ik zeg je eerlijk, dat ging niet zonder slag of stoot. Tjonge jonge. Inmiddels ben ik drie mislukte broden verder. Hoe frusterend is dat? Normaal had ik al lang geroepen: ‘Ik ben er helemaal klaar mee.’ Nu was het juist de trigger om maar door te gaan tot het uiteindelijk wel lukte. Wat er precies misging? Ik weet het niet. De broden zakten in en werden vreselijk compact. De smaak was goed.

Bananenbrood met kaneel, sesam en pure chocoladeBananenbrood met kaneel, sesam en pure chocolade

Lofzang

Van de eerste instorter gaf ik wat plakjes mee aan mijn schatje. Niet om hem te pesten natuurlijk. Op moment wist ik het gewoon nog niet. Lekker voor in de pauze, dacht ik. Of waarschijnlijker, al op in de auto, onderweg naar het werk. Hij belde en ik maakte me klaar voor een lofzang over het bananenbrood. Dat bleef uit. ‘Schat,’ zie Ruub, ‘volgende keer moet je je bananenbrood misschien iets minder compact maken.’ Ik baalde, want ja zo’n brood kan ik niet met jullie delen. Stiekem was ik wel een beetje trots dat mijn lover kritisch mee kijkt en proeft.

Pure chocolade

Uiteindelijk, na bloed, zweet, tranen en rillingen over mijn rug bij het openen van de bananen is het gelukt. Dit bananenbrood met kaneel en sesamzaadjes is het resultaat. Stevig, maar niet compact. Meer een echt brood dan een cake. Lekker om te besmeren met roomboter. Of tahin. Of roomboter en tahin. Dat kan ook. Ik heb het bananenbrood nog wat versierd met pure chocolade. Gewoon omdat ik dat lekker vind en ik nog steeds aan het idee moet wennen dat ik bananenbrood eet. De chocolade helpt daarbij.

Bananenbrood met kaneel, sesam en pure chocolade
Voor circa 12 plakken

Bananenbrood met kaneel, sesam en pure chocolade

Dit zit erin:

  • 4 bananen, uit de schil en in stukken
  • 4 eetlepels kokosbloesemsuiker (optioneel)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel citroensap
  • 250 gram bloem, ik gebruik speltbloem
  • 3 eetlepels kaneel
  • 1 flinke theelepel bakingsoda
  • Snuf zout
  • Handje pecannoten, grof gehakt
  • 2 eetlepels sesamzaadjes + extra voor de garnering
  • Stukje pure chocolade grofgehakt

Dit heb je nodig:

  • Blender
  • Beslagkom
  • Cakeblik

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Doe de bananen samen met de kokosbloesemsuiker, citroensap en olijfolie in de blender en laat draaien tot het een egaal mengsel is.
  3. Meng in een beslag kom het speltbloem, kaneel, bakingsoda, zout, pecannoten en de sesamzaadjes. Schep de geblende bananen hier nu bij en mix een geheel.
  4. Schep het beslag in het cakeblik. Garneer met de pure chocolade en wat sesamzaadje.
  5. Zet het bananenbrood in de oven. Na ongeveer 40 tot 45 minuten is het brood gaar. Laat afkoelen op een rekje.
TIP! De bananenbrood is meer een brood dan een cake. Daarom vind ik het super lekker om er wat roomboter, tahin of pindakaas op te smeren.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Bananenbrood met kaneel, sesam en pure chocolade

Dit vind je misschien ook leuk

  • Gezonde ontbijtkoekGezonde ontbijtkoek
  • Ontbijtcake met perenmoes en vanilleOntbijtcake met perenmoes en vanille
  • Gezonde ontbijtkoek met chai en stemgemberGezonde ontbijtkoek met chai en stemgember
  • Ontbijtcake met maanzaadOntbijtcake met maanzaad

Te vinden onder:Ontbijt, Recepten, Taartjes en andere zoetigheid Tags:bananenbrood, gezond ontbijt, kaneel, ontbijt, sesam, speltbloem, tussendoortje

« Oorspronkelijk en robuust brood bij De Man die Bakt in Zierikzee
Auberge d’Aijean, een magische plek in de Auvergne »

Reacties

  1. Sophie zegt

    3 mei 2017 at 15:22

    Wat een klus, maar het resultaat is dan ook wel naar. Dat ziet er geweldig uit, ik ga toch maar eens een poging wagen.

    Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon