BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Zalmtartaar met mierikswortel en dille

20 december 2016 door Stefanie Reageer

Zalmtartaar met mierikswortel en dilleLekker? Check. Feestelijk? Check. Snel klaar? Dubbel check. Deze zalmtartaar met mierikswortel en dille is wat mij betreft een winnaar op het gebied van super snelle voorgerechten. De hele dag in de keuken staan komt wel weer. Met kerst is het vooral tijd van gezellig samen zijn en relaxen. Benieuwd naar het recept? Lees snel verder.

Feestdagen

Tegen de tijd dat het kerst is, heb ik al talloze kerstdiners gehad. Het is druk geweest de laatste weken met campagnes en receptontwikkeling rondom de feestdagen. Wat een droom eigenlijk hè? Dat ik hetgeen wat ik het liefste doe, mijn werk mag noemen. Ik besef me dat heel goed. Soms wat minder, maar laatst op een maandagochtend net wat meer. Normaal was dit altijd de meest vreselijkste dag van de week. Nu is dat wel anders. Ik was druk in de weer in de keuken. Kerstmuziek op de achtergrond en ondertussen druk bezig om lekkere creaties te maken. Wat overigens allemaal erg goed is gelukt. Al zeg ik het zeg. Gelukkig kon het Little Spoons testpanel dit beamen.

Zalmtartaar met mierikswortel en dille

Dankbaar

Je kunt je misschien voorstellen dat nu uren, of nee, dagen van koken, ik stiekem niet meer zoveel zin heb om kerst vooral in de keuken door te brengen. Wel om her en der iets uit pannen te proeven of iets uit de koelkast te snaaien. Gelukkig is het gelukt om het me er makkelijk van af te maken deze kerst. Ik kan me best voorstellen dat je met familie of vrienden samen eet en dat het plan is, dat iedereen iets maakt. In dat soort gevallen ging ik vroeger nogal eens de mist in. Ik wilde me uitsloven en alles kostte veel meer werk dan gehoopt en verwacht. Op die momenten was ik dankbaar geweest voor een voorgerecht als deze zalmtartaar met mierikswortel en dille.

Gouden combinatie

Gerookte zalm met mierikswortel is een gouden combinatie. Voeg daar wat zure mayonaise, dille en citroensap aan toe en je hebt dit geweldige voorgerecht. Ik kies trouwens voor gerookte zalm. Daar hoef je verder niets meer aan te bereiden. Lekker makkelijk dus. Deze zalmtartaar serveer je in een klein glas, maar het is ook een hele fijne als broodbeleg tijdens de brunch of lunch. Twee keer knipperen en het is klaar. Of nou ja, drie keer misschien. Aan de smaak proef je dat helemaal niet en het ziet er ook nog eens feestelijk uit. Vinden jullie ook niet?

Zalmtartaar met mierikswortel en dille
Voor 4 tot 6 personen

Zalmtartaar met mierikswortel en dille

Dit zit erin:

  • 400 gram gerookte zalm, fijngehakt
  • 2 volle eetlepels mayonaise, bijvoorbeeld Belze Majoneis van Tons Mosterd
  • 1 dessertlepel fijngeraspte mierikswortel
  • ½ bosje dille, fijngehakt
  • Sap van ½ citroen
  • Peper
  • Zout
  • Handje gemengde sla

Dit heb je nodig:

  • Kom
  • 4 tot 6 kleine glazen

Zo maak je het:

  1. Doe de fijngehakte gerookte zalm in een kom en meng met de mayonaise, mierikswortel en dille.
  2. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
  3. Vul kleine glazen met een paar blaadjes sla en schep daar bovenop, de zalmtartaar.
TIP! Garneer met een takje dille en serveer met stokbrood.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Zalmtartaar met mierikswortel en dilleDit recept ontwikkelde ik voor Agrimarkt.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Zalm uit de oven met krokante kruidenkorst & rode bietensaladeZalm uit de oven met krokante kruidenkorst & rode bietensalade
  • Haringtartaar met piccalilly op toast van roggebroodHaringtartaar met piccalilly op toast van roggebrood
  • Eierpotjes met crème fraîche, gerookte zalm en spinazieEierpotjes met crème fraîche, gerookte zalm en spinazie
  • Ode aan de Zeeuwse bolus #2 // Zeeuwse bolus wentelteefjes met kaneelroomOde aan de Zeeuwse bolus #2 // Zeeuwse bolus wentelteefjes met kaneelroom

Te vinden onder:Lunch, Recepten, Voorgerechten Tags:brunch, dille, gerookte zalm, kerst, lunch, mayonaise, voorgerecht, zalm

« Kaneelbroodjes van croissantdeeg
Rijk gevuld vispannetje met mosselen »

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon