BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Tonijntartaar met soja, avocado en gebakken uitjes

21 december 2016 door Stefanie Reageer

Tonijntartaar met soja, avocado en gebakken uitjesDeze toren van tonijntartaar ziet er toch behoorlijk indrukwekkend uit? Dat niet alleen, het is ook nog eens ontzettend lekker. De zachte smaken van de vis en avocado gaan super goed met de gebakken uitjes bovenop. Laat je niet afschrikken door de rauwe tonijn. Als je deze vers koopt bij de visboer is er niets aan de hand. Het leukste is misschien wel dat het bereiden van deze tonijntartaar zo gepiept is.

Rauw

Rauw heeft op de één of andere manier toch altijd wel een aantrekkingskracht op mij. Denk nu niet dat ik ongebakken stukken kip naar binnen werk, want dat is niet zo ;-). Als ik ergens sushi eet, bestel ik altijd sashimi. Staat er tartaar, in welke vorm dan ook, op een menukaart in een restaurant, ik kies het. De pure smaak, daar geniet ik echt van. Daarom vond ik het een leuk idee om deze kerstperiode, jullie het recept voor mijn variant van tonijntartaar te geven. Het is net even anders dan anders vind ik.

Tonijntartaar met soja, avocado en gebakken uitjes

Crispy uitjes

Van TOP Taste kreeg ik de vraag of ik een 3 gangen kerstmenu wilde maken met hun crispy uitjes. Dus voor- hoofd- én nagerecht. Ik vond het direct een leuke opdracht, dus ging ermee aan de slag. De komende dagen vind je hier ook de andere gerechten terug. Dus ook een toetje met gebakken uitjes en ik vertel je, dat was echt verrassend. In de positieve zin van het woord. De laatste tijd zie ik gebakken uitjes steeds vaker terug komen als topping. Laatst op sushi die ik at, gister nog fijngemalen op een stuk toast bij De Vriendschap in Middelburg en zelfs in een kookboek van Ottolenghi.

Ik snap dat wel, want eigenlijk is het gewoon een hele mooie toevoeging. Ook aan deze tonijntartaar. Heel zacht van structuur en smaak. De crispy uitjes geven net even die kick, die het plaatje compleet maakt.

Tonijntartaar met soja, avocado en crispy uitjes
Voor 4 personen

Tonijntartaar met soja, avocado en gebakken uitjes

Dit zit erin:

  • 4 flinke eetlepels TOP Taste crispy uitjes
  • 500 gram verse tonijn, in kleine blokjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 6 eetlepels sojasaus
  • 1 rode peper, zonder zaadlijsten en fijngehakt
  • 1 avocado, in kleine blokjes
  • 1 bosje koriander, fijngehakt
  • Sap van 1 limoen
  • Zout
  • Peper

Dit heb je nodig:

  • Schaal
  • Snijplank + mes
  • Kookring

Zo maak je het:

  1. Doe de tonijn in een schaal en besprenkel met olijfolie en sojasaus.
  2. Voeg de rode peper en de helft van de koriander toe.
  3. Meng door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Zet weg en laat marineren.
  4. Mix de avocado met het limoensap en het grootste gedeelte van de overgebleven koriander. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Gebruik, om je tartaar op het bord te presenteren, een kleine kookring die aan beide kanten geopend is. Schep enkele eetlepels van de tonijn in de ring. Druk dit aan schep er een laagje avocado en vervolgens weer wat tonijn bovenop. Herhaal dit tot je 4 torentjes tonijntartaar hebt.
  6. Garneer met de resterende koriander en een stukje rode peper. Besprenkel eventueel nog met wat extra olijfolie en garneer met grof zeezout.
  7. Strooi lekker veel gebakken uitjes over de tartaar en genieten maar!
TIP! Het is ook super lekker om de tonijn te vervangen door rundvlees of zalm. Zo lang het maar kraakvers is.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Tonijntartaar met soja, avocado en gebakken uitjesDit recept ontwikkelde ik voor TOP Taste.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Avocado gevuld met Hollandse garnalenAvocado gevuld met Hollandse garnalen
  • Gelakt buikspek met Aziatische saladeGelakt buikspek met Aziatische salade
  • Frisse avocadosoep met Hollandse garnalenFrisse avocadosoep met Hollandse garnalen
  • Gebakken camembert met blauwe bessen, honingnoten en rozemarijnGebakken camembert met blauwe bessen, honingnoten en rozemarijn

Te vinden onder:Recepten, Voorgerechten Tags:avocado, gebakken uitjes, kerst, koriander, sojasaus, tartaar, tonijn, tonijntartaar, voorgerecht

« Focaccia met drie soorten topping
Eitjes uit de oven met Hollandse garnalen »

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon