BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Eten, drinken & slapen in sprookjesachtig Zürich

2 januari 2017 door Stefanie Reageer

Eten, drinken & slapen in sprookjesachtig Zürich

Zürich heeft me zo verrast. Deze Zwitserse stad biedt een mooie mix van klassiek en modern door elkaar. Van hippe koffiebarretjes tot cocktailbars en van de ontbijthemel tot restaurants waar je de lekkerste internationale gerechten eet. Vandaag vertel ik je er alles over. In mijn hele leven ben ik slechts twee keer in Zwitserland geweest….

Verder lezen »

Categorie: Landen, Zwitserland Tags: citytrip, hotel, hotspots, restaurants, SWISS, uit eten, weekendje weg, Zürich, Zwitserland

Anti-Katerontbijt #4: Gebakken eieren met Parmaham en oude kaas

1 januari 2017 door Stefanie Reageer

Anti-Katerontbijt #4: Gebakken eieren met Parmaham en oude kaas

Open je net je ogen na een hele gezellige avond en hebt je behoefte aan een anti-katerontbijt? Maak dan deze gebakken eieren met Parmaham en oude kaas. Terwijl ik me in het zweet werkte op de sportschool, dacht ik aan eten. Natuurlijk, aan wat moet je anders denken? Het leek me leuk om weer een anti-katerontbijt…

Verder lezen »

Categorie: Lunch, Ontbijt, Recepten Tags: anti-katerontbijt, eieren, gebakken eieren, groene paprika, kaas, ontbijt, oude kaas, parmaham

Samosa’s met aardappel, doperwtjes en komkommerraita

31 december 2016 door Stefanie Reageer

Samosa's met aardappel, doperwtjes en komkommerraita

Ben je dol op Indiaas eten? Maak dan eens deze samosa’s met aardappel, doperwtjes en komkommer raita om de hapjes in te dippen. Ik deel mijn recept met je en vertel je wat een rampenplan ik ben als het om plannen gaat. Flink uitpakken Al een tijdje wilde ik dit Indiase hapje maken. Het kwam…

Verder lezen »

Categorie: Recepten, Voor bij de borrel Tags: aardappel, borrelhap, doperwt, India, indiaas eten, komkommer, munt, rode ui, samosa, voor bij de borrel, Yoghurt

Buideltje van bladerdeeg gevuld met brie en kweeperenpasta

30 december 2016 door Stefanie Reageer

Buideltje van bladerdeeg gevuld met brie en kweeperenpasta

Wist je dat kaas heel goed combineert met iets zoets? In dit buideltje van bladerdeeg gaat de romige brie hand in hand met een lepeltje kweeperenpasta. Wat blaadjes tijm maken dit vegetarische gerecht helemaal af. Overschot Ik moet direct bekennen dat ik het delen van deze buideltjes gevuld met brie gepland stond in de week voor kerst….

Verder lezen »

Categorie: Recepten, Voor bij de borrel, Voorgerechten Tags: bladerdeeg, brie, kaas, kerst, kweeperenpasta, voor bij de borrel, voorgerecht

Voor bij de borrel // Mini quesadillas met pittig gehakt

29 december 2016 door Stefanie Reageer

Mini quesadillas met pittig gehakt

Deze mini quesadillas met pittig gehakt zijn een lekker hapje voor bij de borrel. Super veel smaak en een beetje spicy. Vandaag deel ik het recept met jullie. Lees snel verder! Struggle Het eeuwige gevecht met het licht. Zijn het niet de kilo’s, dan struggle ik wel met licht. Of eerder, het gebrek eraan. Elke foodblogger…

Verder lezen »

Categorie: Lunch, Recepten, Voor bij de borrel Tags: borrelhap, gehakt, kaas, mexicaans, quesadillas, tex mex, voor bij de borrel

Oesters gegratineerd met champagne

27 december 2016 door Stefanie Reageer

Oesters gegratineerd met champagne

Deze oesters gegratineerd met champagne maken van je borrel of diner een succes. Ze zijn gegratineerd met lobbige sabayon, gemaakt op basis van champagne en die fijne smaakmaker dragon. Een schepje op de oester, even onder de grill en dan heb je deze heerlijkheden. Mooi puur Er zijn mensen die vinden dat je de oester geen recht…

Verder lezen »

Categorie: Recepten, Voor bij de borrel, Voorgerechten Tags: borrelhap, bubbels, champagne, dragon, fruits de mer, oesters, oud en nieuw, Prins & Dingemanse

Gepocheerde peer met sabayon en gekarameliseerde gebakken uitjes

23 december 2016 door Stefanie Reageer

Gepocheerde peer met sabayon en gekarameliseerde gebakken uitjes

Deze gepocheerde peer met sabayon bewijst dat gebakken uitjes ook heel goed samengaan met een dessert. Zeker als ze gekarameliseerd zijn. Gegarneerd met pure chocolade maakt dit een fijne afsluiter van een maaltijd. Crispy uitjes Voor als je het gemist hebt, de afgelopen dagen heb ik twee recepten gedeeld uit mijn 3-gangenmenu met gebakken uitjes…

Verder lezen »

Categorie: Dessert, Recepten Tags: chocolade, dessert, gebakken uitjes, kerst, sabayon, toetje, top taste

Sticky toffee pudding

23 december 2016 door Stefanie Reageer

Sticky toffee pudding

De naam van deze sticky toffee pudding is eigenlijk wat misleidend. Het is meer een kleverige cake. Heerlijk kruidig en rijk van smaak met een zoete toffeesaus overheen. Je weet niet wat je proeft. Kies een bijzondere bakvorm om er helemaal een indrukwekkend toetje van te maken. Drillerig Vroeger dacht ik bij sticky toffee pudding…

Verder lezen »

Categorie: Dessert, Recepten, Taartjes en andere zoetigheid Tags: bakken, cake, dadels, karamel, kerst, slagroom, taart, toffee

Herderspastei met knoflook-aardappelpuree en crispy uitjes

22 december 2016 door Stefanie 1 Reactie

Herderspastei met knoflook-aardappelpuree en crispy uitjes

Feestelijk, comfort food en nostalgie, zo omschrijf ik deze herderspastei voor het gemak maar. Een smaakvolle gehaktvulling, knoflook-aardappelpuree erop en als eigen draai crispy uitjes van TOP Taste. En lekker dat het was. Lees snel verder voor het recept. Engelse kust Sinds mijn bezoek aan Newcastle is mijn interesse in de rest van Engeland gewekt….

Verder lezen »

Categorie: Hoofdgerecht, Recepten Tags: aardappelpuree, comfort food, crispy uitjes, gebakken uitjes, gehakt, herderspastei, hoofdgerecht, kaas, kerst, parmezaanse kaas, top taste

Eitjes uit de oven met Hollandse garnalen

22 december 2016 door Stefanie 2 Reacties

Eitjes uit de oven met Hollandse garnalen

Warme croissants, verse jus d’orange, verschillende soorten beleg en deze eitjes uit de oven, met Hollandse garnalen. Voeg alle ingrediënten samen in een ovenschaaltje, schuif het in de oven en een kwartier later heb je een verrukkelijk begin van de dag. Vandaag deel ik het recept met je en vertel ik over mijn gewoonte om nogal teveel…

Verder lezen »

Categorie: Ontbijt, Recepten Tags: ei, eieren, hollandse garnalen, kerst, makkelijk, ontbijt, snel

  • « Vorige
  • 1
  • …
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • …
  • 72
  • Volgende »
Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok