BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Anti-Katerontbijt #4: Gebakken eieren met Parmaham en oude kaas

1 januari 2017 door Stefanie Reageer

Anti-Katerontbijt #4: Gebakken eieren met Parmaham en oude kaasOpen je net je ogen na een hele gezellige avond en hebt je behoefte aan een anti-katerontbijt? Maak dan deze gebakken eieren met Parmaham en oude kaas.

Terwijl ik me in het zweet werkte op de sportschool, dacht ik aan eten. Natuurlijk, aan wat moet je anders denken? Het leek me leuk om weer een anti-katerontbijt met jullie te delen. Het zou zomaar kunnen dat je dit leest na een wild feestje met oud & nieuw en je echt behoefte hebt aan mijn steun op zo’n moeilijk moment. Weet dat ik met je meeleef.

De Borrel Groep

Ik besloot mijn vrienden te polsen over het beste anti-katerontbijt. Ik stuurde een berichtje in de groepsapp, die heel toepasselijk ‘De Borrel Groep’ heet. Need I say more? Denk het niet. Eerlijk is eerlijk, we zijn geen heiligen en houden best van een drankje. Met regelmatig katers. Je snapt, dit zijn de experts. Ik vlak mezelf ook niet uit, dus ik doe graag mee in de digitale discussie over wat werkt en wat niet. Soms zijn ze er niet, maar soms zijn de katers gigantisch. Dat je je afvraagt waarom? Hoe kan dit? En waarom besloot ik toch nog die tequila’s (in grote hoeveelheden) te nuttigen?

Anti-Katerontbijt #4: Gebakken eieren met Parmaham en oude kaasAnti-Katerontbijt #4: Gebakken eieren met Parmaham en oude kaas

Vet en kaas

Na het analyseren van alle suggesties en opties van mijn vrienden, kwam het erop neer dat vet en kaas de belangrijkste bestrijdingsmiddelen zijn. Een shot wodka werd ook genoemd, maar dat wil ik je niet adviseren. Voor hetzelfde geld smaakt dit zo goed, dat je de dag erna alsnog met een kater zit. Ook friet werd genoemd. Wel warm. Dat slaat vast op mij, want als ik iets lekker vind is het koude friet en snacks. Bij voorkeur de avond ervoor gehaald om daarna, de volgende ochtend, in bed op eten. Koud. I know, dit klinkt vies, maar ik raad je aan dit een keer uit te proberen. Of een restje pasta arrabiata, koud uit de pan of als je het op kunt brengen, opgewarmd met veel Parmezaanse kaas.

Kater te lijf

Op internet lees je natuurlijk honderden tips over hoe je een kater te lijf gaat. Gezond eten en bla bla bla. Nou één ding is zeker, als ik een kater heb, moet ik niet denken aan een fruitsalade, healthy muffins of een stapel pannenkoekjes. Het enige waar ik aan denk, is kaas. In de gesmolten variant. Ook zout en vooral echt hartig, zijn dingen die bij me opkomen op zo’n moment. Het werd dus ei. Want echt, ei is altijd goed. Samen met parmaham. Dit zorgt voor het hartige aspect van het ontbijt. Kaas, want nou ja, dat spreekt voor zich en wat groente. Te verwaarlozen waarschijnlijk, maar gewoon voor idee. Ik at dit ontbijt zonder kater en ook dan is het echt super lekker.

Nu is natuurlijk niet wetenschappelijk bewezen dat mijn anti-katerontbijt, in de vorm van gebakken eieren met Parmaham en oude kaas, je van de kater afhelpt. Voel je je daarna nog beroerd? Dan zit er niets ander op om het gewoon uit te zitten, want geloof me, morgen voel je je echt weer beter.

Anti-Katerontbijt #4: Gebakken eieren met Parmaham en oude kaas
Voor 2 personen

Anti-Katerontbijt #4: Gebakken eieren met Parmaham en oude kaas

Dit zit erin:

  • 1 groene paprika, hart verwijderd en in halve ringen gesneden
  • 2 grote of 4 kleine kastanjechampignons, in plakken
  • 4 plakken Parmaham
  • 4 eieren, of 6 als je echt heel veel trek hebt
  • Geraspte oude kaas naar smaak
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Dit heb je nodig:

  • 2 koekenpannen
  • Snijplank + mes

Zo maak je het:

  1. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en pak de groene paprika en kastanje 2 tot 3 minuten.
  2. Terwijl de groente in de pan ligt, verhit je een andere koekenpan en bak je de plakken Parmaham in een droge pan tot beide kanten donker kleuren.
  3. Breek de eieren boven de paprika en champignons, leg de plakken Parmaham erop en verdeel de geraspte kaas erover.
  4. Laat het eiwit stollen. Breng de gebakken eieren met Parmaham en oude kaas smaak met peper en zout.
TIP! Eigenlijk kun je met deze gebakken eieren alle combinaties maken die jij lekker vindt of met wat er nog in je koelkast ligt. Pancetta, tomaten, spinazie, Parmezaanse kaas.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Anti-Katerontbijt #4: Gebakken eieren met Parmaham en oude kaas

Dit vind je misschien ook leuk

  • Eerste hulp bij een kater: 5 x anti-katerontbijtEerste hulp bij een kater: 5 x anti-katerontbijt
  • Anti-katerontbijt #3: te gekke tosti met twee soorten kaasAnti-katerontbijt #3: te gekke tosti met twee soorten kaas
  • Bacon en ei bladerdeegtaartjesBacon en ei bladerdeegtaartjes
  • Frisse frittata met citroen, groene aspergetips, aardappel en kruiden saladeFrisse frittata met citroen, groene aspergetips, aardappel en kruiden salade

Te vinden onder:Lunch, Ontbijt, Recepten Tags:anti-katerontbijt, eieren, gebakken eieren, groene paprika, kaas, ontbijt, oude kaas, parmaham

« Samosa’s met aardappel, doperwtjes en komkommerraita
Eten, drinken & slapen in sprookjesachtig Zürich »

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon