BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Pannenkoekjes van appel-peer-en gemberpulp met gezonde salted caramelsaus

10 december 2016 door Stefanie Reageer

pannenkoekjes van appel-peer-en gemberpulpGooi jij de pulp die overblijft na het juicen weg, maar vind je dat zonde? Ik heb een recept voor pannenkoekjes van appel-peer-en gemberpulp met gezonde salted caramelsaus in de aanbieding. Voedzaam, gezond en super lekker. Heb je nog geen slowjuicer? Met een beetje geluk mag ik er van SuperJuicer één weggeven. Kijk snel verder om te weten hoe je kans maakt!

Pulp

Laat ik maar direct eerlijk zijn, de pulp die overblijft na het juicen van een heerlijk sapje, daar doe ik vrijwel nooit iets mee. Af en toe bak ik een carrotcake met wortelpulp, maar daar is dan ook alles mee gezegd. En weet je, dat is natuurlijk zo zonde. Stiekem gooi je een hoop weg. Het sap mag er dan wel uit zijn, maar de smaak en vooral de vezels blijven over. Waarom dan daar niet iets super lekkers mee maken?

SuperJuicer daagde me uit om dit te doen. Die uitdaging nam ik graag aan. Precies een jaar geleden deelde ik een recept voor een spicy tomatensapje gemaakt met mijn SuperJuicer. Je kon er toen ook één winnen. Met een beetje geluk, is dat dit jaar weer het geval. Yeah! Verderop lees je daar meer over. Eerst gaan we even terug naar de pulp en wat je daar mee kunt doen.

Pannenkoekjes van appel-peer-en gemberpulp met gezonde salted caramelsauspannenkoekjes van appel-peer-en gemberpulp

Gember

Eén van mijn lievelingssmaken is gember. Of het nou zomer of winter is, het verwarmende gevoel vind ik zo fijn. Met tropische temperaturen combineer ik dit specerij met ananas en mango. Nu de dagen korter en vooral kouder worden ga ik voor appel en peer samen met gember. Zacht en zoet en daarna ineens zo’n pittige kick. Ik weet niet of jullie dit herkennen, na het drinken van een slowjuice met gember, voel ik me altijd een stuk gezonder. Alsof ik de hele wereld aan kan. Dat zit misschien tussen mijn oren, maar als het dat effect op me heeft, wie ben ik dan, om daar een probleem van de te maken?

Lucky me

Ik maakte dus een flink glas sap van appel, peer en gember. De overgebleven pulp heb ik door een beslag voor pannenkoeken geschept. Speltbloem, een klein beetje honing, havermout, kaneel en dus de pulp. Wat je op de foto ziet is het eindresultaat. Loopt het water je al in de mond als je dit ziet? Bij mij wel. En lucky me, ik heb de hele stapel zelf opgegeten. Of nou ja bijna dan. Dit is een heerlijk ontbijt voor in het weekend. Het maken kost net even wat meer tijd dan het smeren van een boterham, maar het is alle moeite waard.

Goddelijk ontbijt

Eerst maak je een sap van appel, peer en gember. Daarna maak je pannenkoekenbeslag, waar je de pulp doorschep. Als je helemaal de show wil stelen, ga dan ook nog voor de gezonde salted karamelsaus die je over de stapel pannenkoeken giet. De pannenkoekjes van appel-, peer- en gemberpulp kun je ook makkelijk van tevoren maken. Hetzelfde geldt voor de salted caramelsaus. Even één dag te keer gaan in de keuken en doordeweeks elke dag genieten van een goddelijk ontbijt.

Pannenkoekjes van appel-peer-en gemberpulp met gezonde salted caramelsausPannenkoekjes van appel-peer-en gemberpulp met gezonde salted caramelsaus

Win een SuperJuicer!

Heb je nog geen SuperJuicer, maar wil je er wel één? Dan heb ik goed nieuws. Samen met zes andere bloggers ga ik een kookchallenge aan. Twee van de beste bloggers mogen een SuperJuicer verloten. Als dit ontbijt wint, mag ik aan één van mijn lieve lezeressen, JULLIE DUS, zo’n fantastisch SuperJuicer weggeven. Dat lijkt me zo tof! Hoe doe je mee?

  • Like de Facebookpagina van SuperJuicer;
  • Stem via de actiepagina op het gerecht van Little Spoon: pannenkoekjes van appel-, peer- en gemberpulp.

Kun je niet meer wachten? Je koopt je eigen SuperJuicer vanaf €247,00 via de website. Voor 12.00 uur besteld, is nog dezelfde dag ’s avonds gratis bezorgd tussen 18.00- 22.00 uur. Ideaal voor lastminute cadeaustress ;-).

Pannenkoekjes van appel-, peer- en gemberpulp
Voor 2 personen

pannenkoekjes van appel-peer-en gemberpulp

Dit zit in de pannenkoekjes van appel-, peer- en gemberpulp:

  • 150 gram appel-, peer- en gemberpulp. Om dit te krijgen juice je 2 appels, 2 peren en 5 centimeter gember in de SuperJuicer. De sap drink je gewoon lekker bij dit goddelijke ontbijt ;-) Heb je geen slowjuicer? Rasp dan 1 appel, 1 peer en een 2 centimeter gember.
  • 125 gram speltbloem
  • 40 gram havermout
  • 1 snuf zout
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 ei
  • 240 milliliter melk naar keuze
  • 2 eetlepels honing
  • 60 gram Griekse yoghurt
  • Boter of olie

Dit zit in de gezonde salted caramel:

  • 5 grote medjouldadels, circa 150 gram
  • Snuf grof zeezout
  • 1 eetlepel citroensap

Dit heb je nodig:

  • Koekenpan
  • Spatel
  • Keukenmachine

Zo maak je de gezonde salted caramelsaus:

  1. Week de dadels in kokend water minimaal 3 uur. Zorg dat de dadels net onder water staan.
  2. Haal de dadels na 3 uur uit het water, wat je wel bewaart om het de saus te verdunnen.
  3. Doe de dadels in de keukenmachine en voeg het grove zeezout en de citroensap toe. Laat draaien tot er een egaal mengsel ontstaat.
  4. Voeg nu eetlepel voor eetlepel het week water toe. Net zoals tot je de saus dun of dik genoeg vindt. Ik heb al het water gebruikt zodat de salted caramelsaus makkelijk te schenken is.

Zo maak je de pannenkoekjes van appel-, peer- en gemberpulp:

  1. Doe alle droge ingrediënten in een beslagkom en meng goed.
  2. Meng ook de melk, ei, Griekse yoghurt en honing in een kom.
  3. Maak een kuiltje in de kom met de droge ingrediënten en voeg de natte ingrediënten toe. Roer goed door elkaar, maar niet te lang. Anders worden je pannenkoekjes taai. Voeg nu de pulp toe.
  4. Verhit een scheut olie of klont boter in een koekenpan. Schep voor elk pannenkoekje 1 of 1½ eetlepel in de pan. Plet een klein beetje en bak aan beide kanten goudbruin.
  5. Herhaal tot al het beslag op is.
  6. Stapel de pannenkoekjes op een bord en schenk de salted caramelsaus erover. Server met een glas appel-, peer-, gembersap.
TIP! Hak wat gezouten macadamianoten grof en garneer je pannenkoekjes van appel-peer-en gemberpulp ermee.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

In samenwerking met SuperJuicer.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Pannenkoekjes met crème fraiche en sinaasappel compotePannenkoekjes met crème fraiche en sinaasappel compote
  • Chai bananenbrood met chocolade en notenChai bananenbrood met chocolade en noten
  • Yoghurt met krokante muesli en pure chocoladeYoghurt met krokante muesli en pure chocolade
  • 13 x bananenbrood13 x bananenbrood

Te vinden onder:Ontbijt, Recepten Tags:gezond, ontbijt, pannenkoekjes, pulp, pulprecept, slowjuicer, superjuicer

« Tulband met sinaasappel en witte chocolade
Witlof met ham en kaas uit de oven maar dan anders »

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon