BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Carrotcake van wortelpulp

1 maart 2015 door Stefanie 18 Reacties

Carrotcake van wortelpulpCarrotcake van wortelpulp? Ja je leest het goed. Van wortelpulp. Als je een juicer of sapcentrifuge hebt, snap je wat wortelpulp inhoudt. Wortelpulp houd je over, wanneer je van wortels sap maakt. Hoe je deze heerlijke carrotcake maakt zonder juicer of sapcentrifuge, daar kom ik op terug.

Op 31 januari was ik bij mijn eerste bloggersevenement in Amsterdam, georganiseerd door Blog Society. Een borrel met 25 andere bloggers. Super leuk om andere bloggers te ontmoeten. Je hebt vaak online contact, maar er gaat natuurlijk niets boven offline een gesprek hebben, tips uitwisselen en elkaar leren kennen. Blog Society vroeg ons een heerlijke borrelhapje mee te nemen. Voor mij was het al snel duidelijk. Ik maakte mijn albondigas en ging met een grote plasticbak vol balletjes met tomatensaus in mijn tas onderweg naar Amsterdam. Tevens gewapend met een mooie schaal van oma’s servies voor de presentatie. Op het evenement ontmoette ik Marleen van de leuke blog Share love not secrets. Ik raakte met haar aan de praat en Marleen vertelde mij dat zij experimenteert met gerechten waarin zij pulp verwerkt. Pulp die ze overhoudt na het juicen. Nu ben ik zelf een redelijk fanatieke juicer. Met af en toe een periode niet, want het schoonmaken van de juicer blijft stom. Alhoewel het zo gebeurd is eigenlijk, maar goed. Van al die gemaakte sapjes, heb ik al heel wat pulp weggegooid. Eeuwig zonde, vooral omdat je er dus een hoop lekkers mee kunt maken.

Carrotcake van wortelpulp

Marleen had een carrotcake mee, gemaakt van wortelpulp. Ik moet bekennen, dat ik borrelen vooral associeer met hartige borrelhappen. Inmiddels met een glas wijn in mijn hand, was ik zo nieuwsgierig geworden dat ik toch een stukje van de carrotcake probeerde. En dat heb ik geweten, want dit is mijn nieuwe verslaving. Diezelfde week heb ik de carrotcake zelf gemaakt, met pulp die ik een paar dagen lang verzameld had. Zo ontzettend lekker. Ruben is helemaal geen fan van dit soort baksels. In de eerste plaats al niet omdat er wortel in zit en ten tweede het is wel allemaal erg gezond. Je maakt hem meer blij met suiker en boter. Tot hij een stuk van deze carrotcake proefde. Net als ik, is hij er helemaal weg van. Een week later stond ik weer de cake te bakken, nadat ik zeven wortels door de juicer haalde en genoeg pulp verzameld had. Omdat ik vind dat alle lezers van Little Spoon die Marleens blog Share love not secrets niet kennen ook recht hebben op dit geweldige recept, heb ik Marleen gevraagd of ik haar recept met jullie mag delen. Dat vond ze super leuk.

Bij deze dus mijn variant. Ik heb een klein beetje aangepast, omdat ik wat ingrediënten niet in huis had. Ik geef je alvast wat tips vooraf zodat je goed aan de slag kunt.

Tip1! Spaar een paar dagen lang de pulp van wortels die je door de juicer haalt. Doe het pulp dan in een diepvrieszakje en vries het in. Zo blijft het goed. Verzamel net zo lang door tot je ongeveer 200 gram pulp hebt. Haal de pulp een half uurtje voor je gaat bakken uit de vriezer. 200 gram wortelpulp staat ongeveer gelijk aan het juicen van 7 of 8 grote wortels.
Tip2! Heb je geen juicer of sapcentrifuge maar wil je wel heel graag deze carrotcake bakken? Wees gerust. Dat kan. Je kunt de wortels heel fijn raspen, julienne gesneden wortels kopen, of de wortels fijnhakken in de keukenmachine.

 

Carrotcake van wortelpulp

Carrotcake van wortelpulp
Voor 1 cake

Dit zit erin:
200 gram wortelpulp. Heb je geen juicer of sapcentrifuge? Gebruik dan julienne gesneden wortel of hak wortel fijn in de keukenmachine
130 gram speltmeel
40 gram amandelmeel
125 gram kokosbloesemsuiker
100 gram kokosolie, gesmolten
2 eieren, losgeklopt
1 eetlepel bakpoeder
Snuf zout
1 theelepel nootmuskaat
Lekker veel kaneel en/of speculaaskruiden
100 gram noten, gehakt, ongezout en ongebrand

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een cakevorm in, of bekleed de vorm met bakpapier

Meng de kokosolie met de losgeklopte eieren. Meng in een andere kom de speltmeel, amandelmeel, kokosbloesemsuiker, het bakpoeder, de snuf zout en de specerijen. Voeg nu deze twee en de wortelpulp bij elkaar. Meng alles goed.

Doe nu ook de noten in de kom en meng weer goed. Schep het beslag in de cakevorm en zet de cake 45 tot 60 minuten in de oven. Prik met een sateprikker in het beslag en als de prikker er schoon uit komt, is de cake gaar.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of tag @littlespoonnl op Instagram of op Twitter.

Like jij Little Spoon al op Facebook? Of volg je Little Spoon al op Instagram en op Twitter?

Carrotcake van wortelpulp

Dit vind je misschien ook leuk

  • Chai bananenbrood met chocolade en notenChai bananenbrood met chocolade en noten
  • Yoghurt met krokante muesli en pure chocoladeYoghurt met krokante muesli en pure chocolade
  • 13 x bananenbrood13 x bananenbrood
  • Gezonde koffiemuffins met dadelsGezonde koffiemuffins met dadels

Te vinden onder:Ontbijt, Recepten, Taartjes en andere zoetigheid Tags:gezond, ontbijt

« Monsieur Saucisson in de Martkhal, Rotterdam
Tropische smoothie met extra vitamine C »

Reacties

  1. lonneke zegt

    1 maart 2015 at 09:38

    Oh wat klinkt dit heerlijk zeg, ik ben dol op je mooie foto’s erbij!
    Ik sla hem even op.
    Liefs Lonneke

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      3 maart 2015 at 07:22

      Wat leuk om te horen! Liefs

      Beantwoorden
  2. Ellen zegt

    1 maart 2015 at 10:53

    wauw, dit ziet er heerlijk uit! Ik ben dol op carrotcake maar een gezonde variant kan ik wel gebruiken! :)

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      3 maart 2015 at 07:21

      Pas op hoor want deze is zo lekker dat je eigenlijk direct de hele cake op wil eten!

      Beantwoorden
  3. Talitha zegt

    1 maart 2015 at 22:29

    Dit is zooo handig! Ik vind het ook altijd zonde om weg te gooien en heb er ook ooit wel eens wat mee geprobeerd maar dat mislukte toen haha. heel handig receptje zo! (:

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      3 maart 2015 at 07:20

      Echt eens proberen hoor! Ik ben alweer pulp aan het sparen ;-)

      Beantwoorden
    • Marleen zegt

      6 april 2015 at 15:32

      Hi Talitha,
      Echt he! I get it.. Ik heb erg veel geëxperimenteerd om tot het juiste recept te komen. Dat is deze zeker!!!
      Er staan nog meer pulp recepten op mijn blog, mocht je dat interessant vinden.

      Beantwoorden
  4. Lotte zegt

    4 maart 2015 at 16:08

    Net de cake gemaakt. Erg lekker en eindelijk iets te doen met m’n pulp. Thanx voor dit lekkere recept! X

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      6 maart 2015 at 06:40

      Super leuk om te horen! Ik ga er van het weekend ook weer 1 maken! Xx

      Beantwoorden
    • Marleen zegt

      6 april 2015 at 15:30

      Vind ik ook heel leuk om te horen :-D

      Beantwoorden
  5. Marleen zegt

    6 april 2015 at 15:28

    Wat is het leuk geworden! Prachtig met je foto’s :)
    Ik had hier helemaal nog niet gereageerd. Spuit 11 ;) haha Happy Easter!!!

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      6 april 2015 at 18:54

      Wat lief! Bedankt dat ik dit geweldige recept mocht delen :-)
      Ga snel weer een hulpreceptje testen. Zag ook iets met appel voorbij komen bij jou.

      Fijne avond! x

      Beantwoorden
  6. Marleen zegt

    6 april 2015 at 15:30

    p.s.: en helemaal leuk om de reacties te zien en te lezen dat er behoefte is aan hulprecepten :)

    Beantwoorden
  7. madeleine zegt

    30 november 2016 at 19:21

    perfect gelukt. dank je wel.

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      19 december 2016 at 07:28

      Top!! xxx

      Beantwoorden
  8. Marjolein zegt

    9 februari 2019 at 12:50

    Oooohh deze is lekker zeg!!

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      7 april 2019 at 09:08

      Dank je wel!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon

We gebruiken cookies op onze website om je bezoek nog leuker te maken.Oke, prima!