BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Auberge d’Aijean, een magische plek in de Auvergne

7 maart 2017 door Stefanie 2 Reacties

Auberge d’Aijean, een magische plek in de Auvergne

Wakker worden met een uitzicht zoals dit? Dat kan bij Auberge D’Aijean, een magische plek in de Franse Auvergne. Je hoeft hier niet te slapen om in een droom te belanden. Benieuwd? Lees snel verder. Stil en groen Na een rit door de bergen en langs kleine dorpen, stopt de bus waar ik in zit. Compleet in de…

Verder lezen »

Categorie: Frankrijk, Landen Tags: Auberge D'Aijean, Authentiek, auvergne, b&b, Bed & breakfast, Frankrijk, Nattitude, natuur, op reis, Rust

Bananenbrood met kaneel, sesam en pure chocolade

5 maart 2017 door Stefanie 1 Reactie

Bananenbrood met kaneel, sesam en pure chocolade

Gaan we weer. Bananenhater bakt opnieuw bananenbrood. Het zou zo een krantenkop kunnen zijn. Ware het niet dat dit vrij weinig nieuwswaarde heeft. Alhoewel ik daar soms ook over twijfel bij de berichten over Sylvia, Yolanthe en Estelle, maar goed, dat doet er niet toe.  Vandaag een bananenbrood met kaneel, sesamzaadjes en pure chocolade. She…

Verder lezen »

Categorie: Ontbijt, Recepten, Taartjes en andere zoetigheid Tags: bananenbrood, gezond ontbijt, kaneel, ontbijt, sesam, speltbloem, tussendoortje

Oorspronkelijk en robuust brood bij De Man die Bakt in Zierikzee

4 maart 2017 door Stefanie Reageer

Oorspronkelijk en robuust brood bij De Man die Bakt in Zierikzee

Ga je naar Zierikzee binnenkort? Bijvoorbeeld om te ontbijt bij Roekoekoe. Voor een lunch bij De Zeeuwse Hemel of borrelen bij Café de Biet. Wandel nog wat door de charmante straten van Zierikzee om uiteindelijk in de Meelstraat bij De Man die Bakt te belanden. Sla hier dan allerlei lekkers in voor thuis. Want bakken kan…

Verder lezen »

Categorie: Bijzondere Zeeuwse streekproducten, Restaurants, Steden, Zierikzee, Zierikzee Tags: bakker, bakkerij, brood, schouwen-duiveland, zeeland, zierikzee

Shakshuka, de klassieke variant

3 maart 2017 door Stefanie Reageer

Shakshuka, de klassieke variant

Inmiddels kennen we het wel hè, shakshuka? Toch kom ik jullie vervelen, of blij maken, vul in wat voor jou van toepassing is, met mijn nieuwste lievelingsvariant. En ik vertel je, dit is een exemplaar zonder poespas. Geen bonen en feta of Marokkaanse gehaktballetjes. Nee gewoon tomaat met eitjes erin gegaard. Oké en wel wat…

Verder lezen »

Categorie: Hoofdgerecht, Lunch, Ontbijt, Recepten Tags: eieren, gezond ontbijt, koriander, ontbijt, paprika, rode puntpaprika, shakshuka, tomaten

Gezond tussendoortje // Sinaasappel met kaneel en hazelnoten

2 maart 2017 door Stefanie Reageer

Gezond tussendoortje // Sinaasappel met kaneel en hazelnoten

Soms moet je het niet ingewikkelder maken dan nodig. Deze sinaasappel met hazelnoten en kaneel is een super lekker en gezond tussendoortje. Ik deel met je je hoe ik het maak, eigenlijk te makkelijk voor woorden en vertel je over wat ik als kind nou eigenlijk van fruit vond. Zoet en melig appeltje Als kind vond…

Verder lezen »

Categorie: Ontbijt, Recepten, Taartjes en andere zoetigheid Tags: fruit, gezond tussendoortje, hazelnoten, kaneel, sinaasappel, snack, tussendoortje

Vanuit Peking naar de Chinese Muur (Mutianyu Great Wall)

1 maart 2017 door Stefanie Reageer

Vanuit Peking naar de Chinese Muur (Mutianyu Great Wall)

Wat mij betreft is de Chinese muur echt zo’n bucketlist ding. Doe moet je één keer in je leven gezien hebben. Hongkong was ook al zo’n bucketlist bestemming. Toen vriendinnetje An en ik besloten daar dit jaar naar toe te gaan, leek ons het wel een goed plan om dan maar even een stop te…

Verder lezen »

Categorie: China, Landen Tags: Azië, Beijing, Chinese Muur, Great Wall, Mutianyu, op reis, Peking, reizen

Quiche met broccoli, pompoen, feta en spekjes

28 februari 2017 door Stefanie 4 Reacties

Quiche met broccoli, pompoen, feta en spekjes

 Bak jij vanavond deze quiche met broccoli, pompoen, feta en spekjes? Zo lekker en eigenlijk best eenvoudig. Ook als lunch of in kleine puntjes bij de borrel een aanrader. Benieuwd naar het recept? Lees snel verder. Happy kid Nog niet zo lang geleden had ik een lunchafspraak in Antwerpen. Sowieso ben ik dol op afspraken…

Verder lezen »

Categorie: Hoofdgerecht, Lunch, Recepten Tags: bladerdeeg, broccoli, feta, hartige taart, pompoen, quiche, spekjes

13 x bananenbrood

26 februari 2017 door Stefanie 5 Reacties

13 x bananenbrood

Het liefste schreeuwde ik het van de daken. Ik vind alles met banaan vies. Tot ik bij Yoghurt Barn voor het eerst bananenbrood at, wat ik echt zo lekker vond, dat ik het direct namaakte. Dat lukte behoorlijk goed en daar was dan mijn bananenbrood voor beginners recept. Inmiddels heb ik al heel wat pogingen…

Verder lezen »

Categorie: Ontbijt, Recepten, Taartjes en andere zoetigheid Tags: bananenbrood, gezond, ontbijt, snack, tussendoortje, zoet

Zoete aardappelsoep met gember en kip

25 februari 2017 door Stefanie Reageer

Zoete aardappelsoep met gember en kip

Soepie? Maak deze zoete aardappelsoep met gember en kip. Eenvoudig te bereiden en super van smaak. Lees snel verder voor het recept. Dan vertel ik je ook nog wat over zwemtrauma’s en zwembadhorror. Inge de Bruin Ik heb een gruwelijke hekel aan zwemmen. Ik kan het ook niet goed. Waarschijnlijk is dat de reden dag…

Verder lezen »

Categorie: Hoofdgerecht, Lunch, Recepten, Soep Tags: diner, gember, gezond, knoflook, koriander, lunch, makkelijk, makkelijke maaltijd, soep, ui, Yoghurt, zoete aardappel

Reisdagboek Auvergne #2: wildplukken in de bergen en kletsen met Franse katten

24 februari 2017 door Stefanie 2 Reacties

Reisdagboek Auvergne #2: wildplukken in de bergen

De Auvergne… Wat is het er groots en meeslepend. De natuur is overweldigend. Ik voelde me soms klein en nietig. Even doet niets er meer toe en geniet ik allemaal maar van al het moois om me geen. Wildplukken in de Sancy Massif, genieten van een lekkere salade en puree gevuld met mijn eigen geplukte…

Verder lezen »

Categorie: Frankrijk, Landen Tags: auvergne, Frankrijk, Franse bergen, Mont Dore, persreis, salers, sancy massif, wildplukken

  • « Vorige
  • 1
  • …
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • …
  • 72
  • Volgende »
Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok