BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Frisse frittata met citroen, groene aspergetips, aardappel en kruiden salade

22 april 2018 door Stefanie Reageer

Frisse frittata met citroen, groene aspergetips, aardappel en kruiden salade

Deze frittata is een heerlijk brunch- of lunchgerecht. Fris dankzij de citroenrasp en de smaak van het voorjaar door het toevoegen van groene asperges. Maak er een kruidige rucolasalade naast en serveer zo of met vers brood. Paniek Ik zou me geen leven kunnen voorstellen zonder ei. Of nou ja, het kan natuurlijk wel. Alles…

Verder lezen »

Categorie: Hoofdgerecht, Lunch, Recepten Tags: aardappel, agrimarkt, brunch, citroen, eieren, fritatta, groene asperges, kaas, lunch, makkelijk, Pasen, rucola

Bloedsinaasappelcake met rozemarijn

20 april 2018 door Stefanie Reageer

Bloedsinaasappelcake met rozemarijn

Ik bakte laatst deze bloedsinaasappelcake met rozemarijn. Zonder bloem maar met polenta en amandelmeel. De cake is heel fris, een beetje zoet en een tikkeltje klef. Zo lekker. Lees snel verder voor het recept. Konmar Laatst was ik bij Sligro. Ik beken je heel eerlijk, het was nooit mijn favoriete winkel. Die in Vlissingen is…

Verder lezen »

Categorie: Recepten, Taartjes en andere zoetigheid Tags: amandelmeel, bakken, bloedsinaasappel, bloedsinaasappelcake, polenta, rozemarijn, suiker, taart, zoetigheid

Luuks Brood & Patisserie in Middelburg // Croissants, desembrood, macarons en nog veel meer lekkers

13 april 2018 door Stefanie Reageer

Luuks Brood & Patisserie in Middelburg // Croissants, desembrood, macarons en nog veel meer lekkers

Eind vorig jaar opende Luuks Brood & Patisserie in Middelburg. Hier koop je het lekkerste brood van Middelburg en omstreken. Geloof mij maar. Ook de patisserie is onweerstaanbaar. Lekker voor thuis of om bij Luuks op de eten met een goede cappuccino. Vandaag vertel ik jullie graag meer over dit fijne nieuwe adresjes in Zeeland. Zoete kunstwerkjes…

Verder lezen »

Categorie: Geen categorie Tags: croissants, desembrood, lunchen, Middelburg, ontbijten, taartjes, Walcheren, zeeland

Persoonlijk // Het leed dat sporten heet.. #2

13 april 2018 door Stefanie 1 Reactie

Persoonlijk // Het leed dat sporten heet.. #2

Over vreetbuien, zoveel eten dat je niet meer kunt ademen, de sportschool vermijden en toch een poging doen om de knop weer om te zetten. Vandaag deel 2 van ‘Het leed dat sporten heet.’ Mijn eerlijke verhaal over de eeuwige stijd met kilo’s, gewichten, bokszakken en gebruikte smoezen om NIET te sporten. Persoonlijk // 5x…

Verder lezen »

Categorie: Inspiratie, Persoonlijk Tags: afvallen, Het leed dat sporten heet, persoonlijk, sporten

WINNEN 150 euro tegoed van Sunny Cars

5 april 2018 door Stefanie Reageer

WINNEN 150 euro tegoed van Sunny Cars

Wie gaat er binnenkort op vakantie en wil een huurauto boeken? Wacht dan nog even met reserveren want van Sunny Cars  mag ik 1 van jullie blij maken met een tegoed van 150 euro. Lees snel verder om te lezen hoe je kans maakt en om over mijn vakantieplannen te lezen. Portugese kust Nog voor we…

Verder lezen »

Categorie: Geen categorie Tags: huurauto, met een huur auto zie je meer, portugal, samenwerking, Sunny Cars

Lentestamppot met paksoi, crème fraiche en zachtgekookte eitjes

4 april 2018 door Stefanie Reageer

Lentestamppot met paksoi, creme fraiche en een zacht gekookte eitje

Deze stamppot met paksoi maakte ik voor Agrimarkt. Vind je stamppot echt iets voor in de winter? Nee hoor, ook in het voorjaar smaakt het goed. De puree maak je met crème fraîche, dat maakt het fris. De paksoi voeg je er rauw aan toe. Zo blijft de groente lekker knapperige. Eet er een zacht…

Verder lezen »

Categorie: Hoofdgerecht, Recepten Tags: agrimarkt, eieren, lente, lente-ui, lentestamppot, mosterd, paksoi, stamppot, tuinkers, voorjaar

Makkelijke meeneemlunch // Zelfgemaakte instant noodles to go

3 april 2018 door Stefanie Reageer

Makkelijke meeneemlunch // Zelfgemaakte instant noodles to go

Wie was (of is) er ook zo dol op instant noodles? Vroeger at ik het super vaak. Nu vind ik die varianten uit de supermarkt niet echt zo lekker meer maar deze zelfgemaakte instant noodles des te meer. Mega makkelijke meeneemlunch. Instant noodles Er was eens een tijd dat ik dacht dat instant noodles gezond…

Verder lezen »

Categorie: Hoofdgerecht, Lunch, Recepten, Soep Tags: bimi, edamame, instant noodles, koriander, lente-ui, makkelijk, makkelijke meeneemlunch, noodles, sambal, shiitake, snel, sojaboontjes, sugar snaps, udon noodles

Dutch baby met verse aardbeien

1 april 2018 door Stefanie Reageer

Dutch baby met verse aardbeien

Een Dutch Baby is een ultiem verwenontbijt voor in het weekend. Ondanks de naam komt dit ontbijt niet uit Nederland, maar uit Amerika. Het is het beste te omschrijven als een hele luchtige pannenkoek uit de oven. Lekker met verse aardbeien en flinke schep slagroom. pannenkoek meets zoete omelet Toen ik voor het eerst een…

Verder lezen »

Categorie: Ontbijt, Recepten Tags: aardbeien, agrimarkt, Dutch baby, ontbijt, Pasen, slagroom

Tarte tatin van tomaat met tijm en Parmezaanse kaas

31 maart 2018 door Stefanie Reageer

Tarte tatin van tomaat met tijm en Parmezaanse kaas

Deze tarte tatin van tomaat met tijm en Parmezaanse kaas is een super lekker lunchgerecht of hapje bij de borrel. Best eenvoudig te bereiden en een echte aanrader. Lekkerbek Als kind was ik best een zeur qua eten. Ik lustte niet echt veel. Zeker niets gezonds. Al was ik wel een lekkerbek en smulde ik vroeg…

Verder lezen »

Categorie: Hoofdgerecht, Lunch, Recepten Tags: agrimarkt, bladerdeeg, lunch, parmezaanse kaas, Pasen, Tarte tatin, tomaten

Aardappel-preisoep met ansjovis

29 maart 2018 door Stefanie Reageer

Aardappel-preisoep met ansjovis

Deze aardappel- preisoep is gemaakt van eenvoudige ingrediënten, maar daarom niet minder lekker. Na het pureren voeg je slagroom toe en dit maakt de soep fluweelzacht. Tijdens het smoren van de prei voeg je wat ansjovis toe. Dit maakt de soep speciaal. Je weet niet wat je proeft. Geweldige lunch Twee jaar geleden mocht ik…

Verder lezen »

Categorie: Recepten, Soep Tags: aardappel, aardappel-preisoep, agrimarkt, ansjovis, Pasen, prei, slagroom, soep

  • « Vorige
  • 1
  • …
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • …
  • 72
  • Volgende »
Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok