BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Dutch baby met verse aardbeien

1 april 2018 door Stefanie Reageer

Dutch baby met verse aardbeienEen Dutch Baby is een ultiem verwenontbijt voor in het weekend. Ondanks de naam komt dit ontbijt niet uit Nederland, maar uit Amerika. Het is het beste te omschrijven als een hele luchtige pannenkoek uit de oven. Lekker met verse aardbeien en flinke schep slagroom.

pannenkoek meets zoete omelet

Toen ik voor het eerst een Dutch baby voorbij zag komen op Pinterest vroeg ik me direct af, waar dan de oorsprong lag van deze soort van pannenkoek meets zoete omelet. Jammer voor mij, maar het bleek helemaal niets met ons koude kikkerland te maken te hebben. Toch interesseerde het ontbijt me wel. Het ziet er super lekker en vooral feestelijk uit. Echt iets voor een zondagochtend. Of een andere ochtend zonder verplichtingen.

Dutch baby met verse aardbeien

Smullen voor zoetekauwen

Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden. Wat mij betreft is dit experiment wat ik deed voor Agrimarkt goed geslaagd. Vooral zoetekauwen, zoals mijn lover, smullen hiervan. Ook een liefhebber van hartige happen zoals ik, lust op z’n tijd best zo’n zoet ontbijt als dit. Varieer vooral met je lievelingsfruit of fruit uit het seizoen. Maak je dit ontbijt? Laat het me vooral even weten.

Dutch baby met verse aardbeien
Voor 4 personen

Dutch baby met verse aardbeien

Dit zit erin:

  • 90 gr roomboter
  • 120 ml melk
  • 50 gr bloem
  • 3 eieren
  • 1 el kristalsuiker
  • 1 snuf zout
  • 100 gr aardbeien, in de lengte gehalveerd
  • Slagroom

Dit heb je nodig:

  • Ovenbestendige koekenpan
  • Beslagkom

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden.
  2. Doe de boter in een ovenbestendige koekenpan. Het liefste een pan met een dikke bodem. Zet in de oven.
  3. Meng de melk, eieren, bloem, zout en suiker met elkaar in een beslagkom.
  4. Zodra de boter is gesmolten schenk je het beslag in het midden van de koekenpan.
  5. Zet terug in de oven en bak 20 minuten. Houd de Dutch Baby wel in de gaten, want verbranden gaat snel.
  6. Draai de oven uit en laat de koekenpan er nog 5 minuten instaan.
  7. Haal de Dutch baby uit de oven. Als je direct uit de koekenpan serveert, schenk dan de overtollige boter eruit. Schep anders op een bord.
  8. Verdeel de aardbeien erover. Serveer met opgeklopte slagroom ernaast.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Dutch baby met verse aardbeien
Dit recept ontwikkelde ik voor Agrimarkt.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Aardappel-preisoep met ansjovisAardappel-preisoep met ansjovis
  • Sinaasappelcake met amandelmeel en maanzaadSinaasappelcake met amandelmeel en maanzaad
  • Ricotta & citroen pannenkoekjes met yoghurt en frambozenRicotta & citroen pannenkoekjes met yoghurt en frambozen
  • Appel kaneelcake met lobbige room en bramenAppel kaneelcake met lobbige room en bramen

Categorie: Ontbijt, Recepten Tags: aardbeien, agrimarkt, Dutch baby, ontbijt, Pasen, slagroom

« Tarte tatin van tomaat met tijm en Parmezaanse kaas
Makkelijke meeneemlunch // Zelfgemaakte instant noodles to go »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok