Een hele forel van de grill is zo lekker. Je vult het visje met citroen en groene kruiden. Even op de grill en daarna genieten maar. Vandaag vertel ik je erover en deel ik het recept. Drempel Ik kan me best voorstellen dat je wellicht niet eerder een hele vis hebt klaargemaakt. Of misschien spreek ik…
Gevuld picknickbrood met mozzarella, pesto en gegrilde groente
Dit gevuld picknickbrood wat ik voor Agrimarkt maakte, is een succesnummer. Of je het nu meeneemt tijdens een picknick of thuis in de tuin eet. Je maakt het een dag van te voren, zodat de smaak nog lekkerder wordt. Ik vul het brood met pesto, mozzarella en gegrilde groente. Hier kun je naar hartenlust mee variëren….
Rabarber crumble muffins
Deze rabarber crumble muffins zijn super lekker. De knapperige topping bovenop met kaneel maakt ze niet wat specialer. Vandaag deel ik het recept en vertel ik over projecten, waar ik extra trots op ben. Droom Mijn werk is leuk. Heel leuk zelfs. De hele dag met eten bezig zijn, proeven, foto’s maken, er over vertellen…
Zomerse Eton Mess met citroen en aardbeien
Deze Zomerse Eton Mess met citroen en aardbeien is de perfecte afsluiter na een barbecue of een andere etentje op een warme dag. En vooruit ook als het niet zulk mooi weer is. Dit toetje is ook nog eens zo gemaakt. Hoe makkelijk wil je het hebben? Benieuwd? Lees snel verder. Citroen Soms hoef ik iets…
Smart X Little Spoon roadtrip #2 // Van Gent naar Lille
Met de Little Spoon smart maakte ik een roadtrip van een paar dagen. De eerste stop was Gent. Daarna reden we door naar Noord-Frankrijk. Lille om precies te zijn. Vandaag vertel ik je alles over ons korte verblijf in de stad die ook wel Rijsel wordt genoemd. Benieuwd? Lees snel verder. Parachute Vanaf Gent is het…
Nieuw (regionaal) assortiment bij Albert Heijn: Streeckgenoten
Albert Heijn heeft een nieuw (regionaal) assortiment: Streeckgenoten. Vleeswaren van ambachtelijke kwaliteit van regionale topslagers gewoon in de schappen bij je eigen Appie. Ik sprak één van de Zeeuwse deelnemende slagers Rob van Velzen over zijn Scheldelander vleeswaren bereid met gezuiverd Oosterscheldewater. Benieuwd? Lees snel verder. Magisch Zeeland heeft iets magisch voor mij. Vroeger kriebelde het altijd…
Koffie granola met vanille
Ontbijten met koffie granola klink mij heel goed in de oren. Hoe zit dat met jullie? Om de pittige koffie in balans te houden, gebruik ik ook nog vanille. Super zacht van smaak. Zo’n lekkere combinatie. Vandaag deel ik het recept met je en vertel ik je direct een verhaal over de kopjes die je…
Crunchy chocolade (slechts 3 ingrediënten)
Het idee voor deze crunchy chocolade zat al een tijdje in mijn hoofd. Ineens wat het zover, ik ging ermee aan de slag. Met slechts drie ingrediënten is dit wel echt een super simpel recept te noemen. Binnen tien minuten gemaakt. Benieuwd? Lees snel verder. Wat is crunchy eigenlijk? Bedenk ik me. Is het een mondgevoel?…
15 jaar De Gouden Bock + 15 favoriete gerechtjes op het menu
Wie jarig is viert feest. Zo dachten Martijn en Michelle van De Gouden Bock ook. Hun restaurant bestaat dit jaar vijftien jaar. Om dat te vieren, stelden zij een menukaart samen, met 15 favoriete gerechtjes van de afgelopen 15 jaar. Dit was zo’n succes in april, dat ze er gewoon nog even mee doorgaan. De geluksvogel…
15 x lekkere recepten met rabarber
Net als met witte asperges probeer ik rabarber zoveel mogelijk te eten als het verkrijgbaar is. Het liefst deel ik elke week een lekker recept met jullie, maar jeetje, daar is niet tegenop te bakken. Daarom vroeg ik mijn lieve collega foodbloggers naar hun favoriete rabarberrecept. Die kreeg ik op een presenteerblaadjes aangereikt en deel…