BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

BBQ // Hele forel van de grill

30 mei 2017 door Stefanie 1 Reactie

Hele forel van de grillEen hele forel van de grill is zo lekker. Je vult het visje met citroen en groene kruiden. Even op de grill en daarna genieten maar. Vandaag vertel ik je erover en deel ik het recept.

Drempel

Ik kan me best voorstellen dat je wellicht niet eerder een hele vis hebt klaargemaakt. Of misschien spreek ik nu alleen voor mezelf, want dit geldt zeker voor mij. Vis vind ik heerlijk. Een hele vis is toch wel favoriet. Op een zomerse dag, of op een terras in een warm land. Een hele dorade of makreel, die je helemaal leeg pluist. Ultiem vakantiegevoel voor mij. Toch maakte ik het nog nooit zelf, zo’n vis van de grill. Er was een soort drempel. Zo stom eigenlijk want met een voorbereiding van slechts een paar minuten en een kwartier grilltijd is het eigenlijk een fluitje van een cent. Het ziet er ook nog eens enorm indrukwekkend uit. En lekker dat het is.

Hele forel van de grill

Sardientjes

Vorig jaar op vakantie in Portugal aten we bijna alleen maar vis. En dan vooral hele exemplaren. Zelf bakten we ook sardientjes op de barbecue. Ik nam me voor om dat thuis in Nederland ook te doen. Het bleef bij een voornemen, tot nu. Voor Agrimarkt ging ik aan de slag met lekkers voor op de barbecue. Dit was mijn kans. Ik besloot ook voor een forel van de grill te gaan. Fantastisch qua smaak. Echt hoor. Omdat het zo’n succes was, grilde ik de week erna een makreel in de oven. Dat recept deel ik nog met jullie.

Groene kruiden

Ik vul de forel met groene kruiden. Ik koos dille en tijm, maar doe vooral wat je zelf lekker vindt. Wat plakken citroen ertussen en op smaak brengen met peper en grof zeezout. Grill dan direct ook even wat witte asperges. Is je maal helemaal compleet.

Hele forel van de grill
Voor 4 personen

Hele forel van de grill

Dit zit erin:

  • 4 hele forellen
  • 1 citroen, in dunne plakken
  • Bosje tijm
  • Bosje dille
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Dit heb je nodig:

  • Snijplank + mes
  • Visklem

Zo maak je het:

  1. Dep de forellen droog en besmeer de binnen- en buitenkant in met olijfolie.
  2. Vul de vissen met citroen, dille en tijm. Breng de buitenkant op smaak met peper en zout.
  3. Klem iedere forel in een visklem en gril circa 7 minuten aan iedere kant op indirect vuur.
  4. Tegen de tijd dat de forel gaar is, is het vel krokant. Dit kun je ook eten. Liever enkel de binnenkant? Verwijder dan het vel als de vis op je bord ligt.
TIP 1! Gebruik voor de variatie eens rode peper in plaats van zwarte peper.
TIP 2! Deze hele forel bereid je ook eenvoudig in de oven. Leg de vissen dan in een braadslede bak de forellen zo’n 10 minuten op 250 graden.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Hele forel van de grill

Dit recept ontwikkelde ik voor Agrimarkt.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Zalmspiezen en komkommersalade met dilleZalmspiezen en komkommersalade met dille
  • Vispakketje met kabeljauwVispakketje met kabeljauw
  • Zalm uit de oven met krokante kruidenkorst & rode bietensaladeZalm uit de oven met krokante kruidenkorst & rode bietensalade
  • Kippendijspiesjes van de barbecue met gegrilde little gem en zelfgemaakte aioliKippendijspiesjes van de barbecue met gegrilde little gem en zelfgemaakte aioli

Categorie: Hoofdgerecht, Recepten Tags: agrimarkt, barbecue, BBQ, citroen, dille, forel, grillen, makkelijk, tijm, vis

« Gevuld picknickbrood met mozzarella, pesto en gegrilde groente
Caesar salad wrap met gerookte kip »

Reacties

  1. Demi | StudioKOOK zegt

    31 mei 2017 om 12:38

    Ik ben een echte visliefhebber, dus dit gerecht gaat er wel in!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok