BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Rabarber crumble muffins

28 mei 2017 door Stefanie Reageer

Rabarber crumble muffinsDeze rabarber crumble muffins zijn super lekker. De knapperige topping bovenop met kaneel maakt ze niet wat specialer. Vandaag deel ik het recept en vertel ik over projecten, waar ik extra trots op ben.

Droom

Mijn werk is leuk. Heel leuk zelfs. De hele dag met eten bezig zijn, proeven, foto’s maken, er over vertellen en de recepten met jullie delen. Eigenlijk wel een droom die uitkomt. Soms zijn er dan van die projecten waar je nog een beetje extra trots op bent. Dat heb ik met Agrimarkt. Ik mocht al voor hen alle Kerst- en Paasrecepten ontwikkelen. En nu is het met Pinksteren weer raak. Geprint en wel in een folder. Iets tastbaars van papier.

Ik kan er in bladeren en het bekijken. In deze online wereld is dat toch wel echt heel bijzonder. Ik kan niet anders dan de folder met mijn recepten flink glimlachend bekijken. Zo tof en zo’n eer dat ik als Zeeuwse foodblogger met een Zeeuwse supermarkt samenwerk.

Rabarber crumble muffins

Picknicken

In de laatste folder stond o.a. picknicken centraal. En omdat het bijna zomer is en de rabarber nog even in het seizoen is, besloot ik om een recept te bedenken met deze rode en frisse groente. Het werden muffins met een crumble topping en kaneel. Flinke units die je niet zonder kruimelen eet. Maar ach, wat geeft het. Servet of bord eronder. Of je veegt de kruimels op de grond voor de hond. In mijn geval voor poes Katootje. Ze is dol op muffins en havermout. Gek beestje.

Crumble

Deze rabarber crumble muffins zijn snel en makkelijk te maken. Eigenlijk doe je iedereen wel een plezier met dit zoete lekkernij. Bijvoorbeeld om mee te nemen tijdens je zomerse picknick. De crumble topping maakt deze cakejes net iets specialer. Wil je er tijdens je picknick een kop koffie bij drinken? Neem die dan mee in een thermosfles.

Rabarber crumble muffins
Voor 12 muffins

Rabarber crumble muffins

Dit zit in de muffins:

  • 375 gr zelfrijzend bakmeel
  • 150 gr witte basterdsuiker
  • Snuf zout
  • 100 gr roomboter, gesmolten en afgekoeld
  • 250 ml melk
  • 1 ei
  • 200 gr rabarber, in dunne plakjes van circa 1 cm
  • 50 gr kristalsuiker
  • 2 el water

Dit zit in de crumble topping:

  • 50 gr bloem
  • 50 gr havermout
  • 2 tl kaneel
  • 50 gr roomboter, koud en in blokjes
  • Snuf zout

Dit heb je nodig:

  • Muffinblik met papieren vormpjes
  • Beslagkom
  • Kom
  • Schaal

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een muffinblik met papieren vormpjes.
  2. Doe het zelfrijzend bakmeel in een beslagkom en voeg de witte basterdsuiker en een snuf zout toe.
  3. Klop in een andere kom het ei, de melk en gesmolten boter.
  4. Mix de rabarberstukjes met de kristalsuiker en 2 eetlepels water in een schaal.
  5. Voeg nu het eimengsel bij het zelfrijzend bakmeel, meng goed en schep er vervolgens de rabarber door. Het is een stevig en tikkeltje klef beslag.
  6. Verdeel het beslag nu in gelijke hoeveelheden in de muffinvormpjes.
  7. Voor de crumble topping meng je de bloem, roomboter, havermout, kaneel en een snuf zout in een kom met je vingertoppen door elkaar. Tot er een soort broodkruim ontstaat.
  8. Bedek alle muffins royaal met een laag van de crumble topping. En druk het voorzichtig aan, zodat de crumble er niet vanaf valt.
  9. Bak circa 20 minuten en laat de rabarber crumble muffins 5 minuten afkoelen in het blik. Haal ze er daarna uit om verder te koelen op een koelrek.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Rabarber crumble muffins

Dit recept ontwikkelde ik voor Agrimarkt.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Brokken van boterkoek met kaneelBrokken van boterkoek met kaneel
  • Zomerse cake met rabarber, aardbeien en kersenZomerse cake met rabarber, aardbeien en kersen
  • Kaneelbrood met krokant suikerlaagje en roomkaasKaneelbrood met krokant suikerlaagje en roomkaas
  • Walnotencake met walnotenlikeurWalnotencake met walnotenlikeur

Te vinden onder:Recepten, Taartjes en andere zoetigheid Tags:bakken, kaneel, picknick, rabarber, rabarber crumble muffins, rabarbermuffins, zoet

« Zomerse Eton Mess met citroen en aardbeien
Gevuld picknickbrood met mozzarella, pesto en gegrilde groente »

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon