BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Koffie granola met vanille

22 mei 2017 door Stefanie Reageer

Koffie granola met vanilleOntbijten met koffie granola klink mij heel goed in de oren. Hoe zit dat met jullie? Om de pittige koffie in balans te houden, gebruik ik ook nog vanille. Super zacht van smaak. Zo’n lekkere combinatie. Vandaag deel ik het recept met je en vertel ik je direct een verhaal over de kopjes die je op deze foto ziet. Benieuwd? Lees snel verder.

Schat zoeken

Ik ben altijd op zoek naar schatten. Denk nou niet dat ik met een schep en metaaldetector op pad ga. In de hoop ergens een kist vol gouden munten te vinden. Ik beken eerlijk dat dit ik die gouden munten best wil vinden, maar ik houd het vooral bij snuffelen in kringloopwinkels en struinen over rommelmarkten. Nu het lente is, zijn er weer rommelroutes door wijken in de buurt en vlooienmarkten her en der. Hier word ik gelukkig van. Vooral dat je een schat vind waarvan je niet wist dat je het zocht maar altijd wilde hebben. Zo scoorde ik laatst een bankje wat schilders en timmermannen gebruiken in hun werk. Het hout is helemaal gebutst. Er is ingezaagd en er zitten verf spetters op. Voor vijftig cent mocht ik het meenemen. VIJFTIG CENT?! Fantastisch toch.

Koffie granola met vanilleKoffie granola met vanille

Blauwe kopjes

Laatst fietste ik door Vlissingen langs een kringloopwinkel. Terwijl ik met één oog op de weg lette, loerde ik met mijn andere oog naar de etalage. Ondertussen probeerde ik niet tegen auto’s te botsen en ook zeker niet op collega fietsers in te rijden. Ineens zag ik blauwe kopjes. Deze keer wist ik wel al van het bestaan. Al heel wat kringloop rondjes kwam ik teleurgesteld thuis. Geen oude kop en schotel met blauw. Bij een antiek- en cursiosazaakje waren er wel schoteltjes maar geen kopjes. Die mocht ik toen meenemen. Zo blij als een kind. Je snapt vast hoe ik me voelde toen ik in de etalage drie kop en schotels zag staan van de soort waar ik zo vurig naar wenste. Geduld wordt beloond. Dat blijkt. De winkel was dicht toen ik me stond te vergapen. Uiteraard ging ik terug zodra de deuren zich opende. Je ziet ze hier op de foto. Zijn het geen plaatjes?

Hele sterke espresso

Ik vond mijn nieuwe spulletjes perfect matchen met deze koffie granola. Ik ben dol op koffie. De laatste tijd vind ik het ook leuk om er mee te experimenteren in de keuken. Zo maakte ik al eens deze gezonde koffiemuffins met dadels. Iets lekkers maken met koffie mayonaise staat ook op mijn wensenlijstje. Laats had ik ineens zin in koffie granola. Dat bleek echt wel heel lekker te zijn. De tweede keer dat ik het maakte was ik iets te gulzig met de koffie. Ik gebruik sterke espresso die ik door de granen roer. Ik deed teveel, waardoor de havervlokken na het bakken taai bleven. Ben je net als ik echt dol op die intense koffiesmaak? Gebruik dan hele sterke espresso.

Koffie granola met vanille
Voor 1 flinke pot

Koffie granola met vanille

Dit zit erin:

  • 2 el koude sterke espresso (die al gezet is)
  • 2 el olijfolie
  • 4 el honing of ahornsiroop
  • 1 vanillestokje, enkel het merg
  • Snuf zeezout
  • 250 gr havervlokken
  • 50 gr ongezouten pinda’s
  • 25 gr amandelen
  • 60 gr pure chocolade, grof gehakt

Dit heb je nodig:

  • Grote kom
  • Kleine kom
  • Bakplaat met bakpapier

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng de koffie met de honing, olijfolie, vanille en een snuf zout in een kom.
  3. Doe in een andere kom de havervlokken, pinda’s en amandelen. Schenk het koffiemengsel erbij en meng goed.
  4. Schep alles op een bakplaat en zet in de oven.
  5. Roer na 15 minuten de koffie granola even door en bak daarna nog eens 10 minuten.
  6. Laat de granola volledig afkoelen en schep de chocolade erdoor.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Koffie granola met vanille

Dit vind je misschien ook leuk

  • Chunky kaneelgranola met kokosflakes, Hero Frambozen minder zoet en Griekse yoghurtChunky kaneelgranola met kokosflakes, Hero Frambozen minder zoet en Griekse yoghurt
  • Yoghurt panna cotta met vanille en granaatappelpitjesYoghurt panna cotta met vanille en granaatappelpitjes
  • Xavies’ granola met yoghurt en een geroosterde peer uit de ovenXavies’ granola met yoghurt en een geroosterde peer uit de oven
  • Yoghurt met krokante muesli en pure chocoladeYoghurt met krokante muesli en pure chocolade

Te vinden onder:Ontbijt, Recepten Tags:amandelen, espresso, granola, havervlokken, koffie granola, ontbijt, pinda's, pure chocolade, Vanille, Yoghurt

« Crunchy chocolade (slechts 3 ingrediënten)
Nieuw (regionaal) assortiment bij Albert Heijn: Streeckgenoten »

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon