BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

5 X EERSTE HULP TIPS BIJ GEBREK AAN INSPIRATIE VOOR SOCIAL MEDIA

29 april 2019 door Stefanie

Ha, horecaondernemer. Wat leuk dat je hier bent. Misschien herken je dit wel: Daar zit je dan. Telefoon in de aanslag. Je ‘moet’ nog even snel iets posten op Instagram. En dan komt er niets. Geen idee. Geen fatsoenlijke tekst. En welke foto je wil gebruiken kun je ook niet bedenken. Wat ik vaak zie bij…

Verder lezen »

Categorie: Zakelijk Tags: horeca-ondernemers, instagram, peper in je zaak

Witte asperges met roombotersaus, krokant gebakken spek, eitjes en krieltjes in de schil

24 april 2019 door Stefanie

Witte asperges met roombotersaus, krokant gebakken spek, eitjes en krieltjes in de schil

Zodra de witte asperges weer in de winkels ligt, weet je dat het voorjaar is begonnen. Zonnige dagen en hogere temperaturen. Heerlijk! Om je dit inspireren heb ik de komende weken drie lekkere recepten die je kunt maken met witte asperges. Een soep met gerookte zalm, een romige pasta en vandaag witte asperges klassiek bereid,…

Verder lezen »

Categorie: Hoofdgerecht, Recepten Tags: agrimarkt, asperges, eieren, hoofdgerecht, krieltjes, Pasen, recept, roomboter, roombotersaus, spek, witte asperges

Blondie met espresso en amaretto

21 april 2019 door Stefanie

Blondie met espresso en amaretto

Deze blondie is een tikkeltje krokant aan de buitenkant en plakkerig aan de binnenkant. Met espresso, amaretto en pecannoten is dit zo lekker. Lees snel verder voor het recept en om te ontdekken wel mislukt recept voor dit verleidelijke baksel zorgde. Blonde dame In het leven gaat niets zoals gepland. Gelukkig maar want anders wordt het…

Verder lezen »

Categorie: Recepten, Taartjes en andere zoetigheid Tags: amaretto, Blondie, cake, espresso, pecannoten, taart

Bacon en ei bladerdeegtaartjes

10 april 2019 door Stefanie

Bacon en ei bladerdeegtaartjes

Je neemt het klassieke Engelse ontbijt, past het iets aan, laat wat weg en zo ontstaan deze bacon & ei bladerdeegtaartjes. Een heerlijk begin van je uitgebreide ontbijt, in het weekend. Melige witte bonen Als tiener had ik een behoorlijk zwak voor een Engels ontbijt. Vette worstjes, krokant gebakken bacon, zelfs de melige witte bonen in…

Verder lezen »

Categorie: Hoofdgerecht, Lunch, Ontbijt, Recepten Tags: bacon, bladerdeeg, brunch, eieren, kastanjechampignons, lunch, ontbijt, parmezaanse kaas, Pasen, tijm, tomaat

Kip-kerriesalade voor op brood

10 april 2019 door Stefanie

Kip-kerriesalade voor op brood

Verschillende soorten beleg mogen niet ontbreken tijdens je paasbrunch. Daarom deel ik vandaag een recept voor homemade kip-kerriesalade met je. Benieuwd? Lees snel verder. Elke dag brood Ik ga direct eerlijk zijn. Het liefste eet ik elke dag brood met daarop salade. Verse boterhammen met knapperige korsten en dan open belegd met een flinke hoeveel…

Verder lezen »

Categorie: Lunch, Ontbijt, Recepten, Salades, Sauzen, smeersels en dips, Voor bij de borrel Tags: kip, kip-kerriesalade, kipfilet, mayonaise, Pasen, salade, voor bij de borrel

New york cheesecake met chocolade

10 april 2019 door Stefanie

New york cheesecake met chocolade

Ik voel me zo vrij om deze New York cheesecake, de cheesecake der cheesecakes te noemen. Een echte klassieker en dan ook nog gecombineerd met een zachte chocoladeglazuur. Mmmm… klinkt goed toch? Koningin van de borrelplanken Het is niet voor niets dat ik mezelf koningin van de borrelplanken noem. Beetje kaas hier, stukje worst daar. Wat…

Verder lezen »

Categorie: Geen categorie Tags: bakken, Bastognekoeken, cheesecake, chocolade, chocoladeglazuur, New York cheesecake, Pasen, taart

Gebakken kabeljauw met frisse rijstsalade

10 april 2019 door Stefanie

Gebakken kabeljauw met frisse rijstsalade

Neem een hap van deze frisse rijstsalade en je weet direct dat het lente is. Extra lekker met een gebakken kabeljauwfilet erbij. De stukjes ansjovis geven het gerecht een beetje pit. Heb je nog wat over? Ook in een bakje mee naar je werk is het een heerlijke salade.  Droog en smakeloos Het minst gebruikte…

Verder lezen »

Categorie: Hoofdgerecht, Recepten, Salades Tags: ansjovis, basilicum, doperwtjes, kabeljauw, lente, munt, Pasen, peterselie, rijst, rijstsalade, salade, voorjaar

Zelfgemaakte kip cordon bleu

7 april 2019 door Stefanie

Zelfgemaakte kip cordon bleu

Een krokant gepaneerd laagje rond de kippendijen, gesmolten kaas, smaakvolle ham en grove mosterd. Voeg dit samen en je hebt deze heerlijke cordon bleu. Zelf maken is een eitje en zo smaakvol. Met dit recept kun je trouwens ook naar hartelust variëren en kiezen voor je eigen favoriete kaas en ham. Vroeger Wie weet herkennen…

Verder lezen »

Categorie: Hoofdgerecht, Recepten Tags: agrimarkt, cordon bleu, ham, hoofdgerecht, kaas, kippendijen, mosterd, Pasen

Het Vliegende Hert in Middelburg // Genieten, lekker eten en mooie wijnen

8 maart 2019 door Stefanie

Het Vliegende Hert in Middelburg // Genieten, lekker eten en mooie wijnen

 Ik schreef al een aantal keer eerder over het Vliegendt Hert in Middelburg en het weerhoud me er niet van om het nog een keer te doen. Het was weer genieten van lekker eten en mooie wijnen. Benieuwd? Lees snel verder. Er is een hoop wat mij blij maakt, maar lekker eten spant toch wel…

Verder lezen »

Categorie: Middelburg, Middelburg, Restaurants, Steden, Zeeland Tags: Middelburg, restaurant, uit eten, Vliegendt Hert, zeeland

Makkelijke meeneemlunch // Salade met spelt, geroosterde groente uit de oven, kikkererwten, koriander en feta

11 februari 2019 door Stefanie

Salade met spelt, geroosterde groente uit de oven, kikkererwten, koriander en feta

Wil je gezond lunchen op je werk of gewoon thuis? Maak dan deze salade met spelt, geroosterde groente uit de oven, kikkererwten, koriander en feta. Vandaag deel ik het recept met je, wat ik ontwikkelde voor Love my Salad. makkelijke meeneemlunch In Nederland is een bammetje bij de lunch behoorlijk gebruikelijk. Een jaar of zeven…

Verder lezen »

Categorie: Lunch, Recepten, Salades Tags: citroen, feta, gezond eten, kikkererwten, koriander, lunch, makkelijke meeneemlunch, paprika, ras el hanout, recept, spelt, wortel

  • « Vorige
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • …
  • 72
  • Volgende »
Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok