BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Kip-kerriesalade voor op brood

10 april 2019 door Stefanie Reageer

Kip-kerriesalade voor op broodVerschillende soorten beleg mogen niet ontbreken tijdens je paasbrunch. Daarom deel ik vandaag een recept voor homemade kip-kerriesalade met je. Benieuwd? Lees snel verder.

Elke dag brood

Ik ga direct eerlijk zijn. Het liefste eet ik elke dag brood met daarop salade. Verse boterhammen met knapperige korsten en dan open belegd met een flinke hoeveel salade. Tonijnsalade vind ik mega lekker. Maar salade met zalm smaakt me ook goed. Mijn all time favourite blijft toch kip-kerrie. En dan niet van de supermarkt. Je weet wel, van die salades met stukjes appel of ananas erin, met één stukje kip en verder veel zoete saus. Ik gruwel van het idee.

De laatste keer dat ik kip-kerriesalade kocht bij de slager, besmeerde ik er zeven boterhammen mee. Het lijkt wel alsof ik er mijn holle kies mee kan vullen, want ik blijf er oneindig van eten. En dat is dan ook precies de reden dat ik het niet doe. Daar is niet tegenop te sporten ;-).

Kip-kerriesalade voor op brood

Salades voor op brood

Voor Agrimarkt ging ik aan de slag, om zelf salades voor op brood te maken. En omdat kip-kerriesalade nog altijd op mijn lijstje stond om voor jullie te maken en natuurlijk met jullie te delen, is dat bij deze een feit. Het was echt zoooo lekker. De basis is kip. Joh, verrassend. Normaal blijf ik ver weg van kipfilet maar voor dit recept maakte ik een uitzondering. Ik pocheerde de kip. Lang genoeg om hem compleet te garen natuurlijk, maar geen uren zodat je enkel gortdroge stukjes krijgt. Dat mengen met romige mayonaise en veel kerrie. Heel veel kerrie. Voel je vrij om de kipkerriesalade zo mild of sterk van smaak te maken als je wilt.

Ik waarschuw ja alvast, als je dit hebt geproefd wil je niet anders meer!

Kip-kerriesalade voor op brood
Voor 4 personen

Kip-kerriesalade voor op brood

Dit zit erin:

  • 400 gr kipfilet
  • 750 ml water
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 5 el mayonaise
  • 1 tot 3 el kerrie, afhankelijk van hoe sterk je de kerriesmaak wilt
  • 3 el bieslook, fijngehakt
  • Peper
  • Zout

Zo maak je het:

  1. Doe de kipfilet, samen met het water en bouillonblokje in een pan. Breng rustig aan de kook en laat 5 minuten op een zacht vuur staan. Doe het deksel op de pan, haal van het vuur en laat 20 minuten staan.
  2. Haal de kip uit de pan en check of deze gaar is. Als dit het geval is, laat je de gepocheerde kip afkoelen.
  3. Meng ondertussen de mayonaise met de kerrie en bieslook.
  4. Trek met twee vorken de kip uit elkaar en meng door de kerriemayonaise.
  5. Breng op smaak met peper en zout.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

In samenwerking met Agrimarkt.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Eiersalade met knapperige ParmahamEiersalade met knapperige Parmaham
  • Gebakken kabeljauw met frisse rijstsaladeGebakken kabeljauw met frisse rijstsalade
  • Haringtartaar met piccalilly op toast van roggebroodHaringtartaar met piccalilly op toast van roggebrood
  • Zilte zeekraalsalade met wortel en eiZilte zeekraalsalade met wortel en ei

Te vinden onder:Lunch, Ontbijt, Recepten, Salades, Sauzen, smeersels en dips, Voor bij de borrel Tags:kip, kip-kerriesalade, kipfilet, mayonaise, Pasen, salade, voor bij de borrel

« Zelfgemaakte kip cordon bleu
Bacon en ei bladerdeegtaartjes »

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon

We gebruiken cookies op onze website om je bezoek nog leuker te maken.Oke, prima!