BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Blondie met espresso en amaretto

21 april 2019 door Stefanie Reageer

Blondie met espresso en amarettoDeze blondie is een tikkeltje krokant aan de buitenkant en plakkerig aan de binnenkant. Met espresso, amaretto en pecannoten is dit zo lekker. Lees snel verder voor het recept en om te ontdekken wel mislukt recept voor dit verleidelijke baksel zorgde.

Blonde dame

In het leven gaat niets zoals gepland. Gelukkig maar want anders wordt het een saaie boel. Juist die dingen die niet uitpakken zoals verwacht vind ik leuk. Neem nou deze blondie. Als de panna cotta, die ik eigenlijk wilde maken met amaretto, was gelukt, had deze blonde dame nooit bestaan.

De dame noemt zich trouwens blondie, maar is gewoon een brunette in vermomming. Dankzij de flinke hoeveelheid espresso en niet door chocolade zoals je misschien denkt. Door de kleur dan hè?

Blondie met espresso en amarettoBlondie met espresso en amaretto

Nog even over die panna cotta. Het drilde teveel en er ging iets niet helemaal goed met de gelatine. Wat ik stiekem heel vies vind.

Mislukt gerecht

En nu weer terug naar de blondie. Dit is eigenlijk precies zoals een baksel hoort te zijn. Klef van binnen, tikkeltje krokante korst, knapperige noten, zoet maar niet te. Voor een poging om een mislukt gerecht te redden, is dit een zeer goede oplossing, al zeg ik het zelf. Terwijl ik dit type – een uurtje of tien in de avond en al onder de wol – loopt het water me weer in de mond en wil ik dit nu. Heb ik ff pech. Dan maar plaatjes kijken en hopen dat ik snel in slaap val. Dromen over blondies die eigenlijk best brownie zijn

Blondie met koffie en amaretto
Voor 16-20 stukken

Blondie met espresso en amaretto

Dit zit erin:

  • 250 gr bloem
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 2 tl zout
  • 225 gr roomboter
  • 250 gr bruine basterdsuiker
  • 45 ml sterke espresso
  • 45 ml amaretto
  • 1 ei
  • 125 gr pecannoten

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng de bloem, bakpoeder en het zout in een beslagkom.
  3. Smelt de roomboter in een steelpan en voeg de bruine basterdsuiker. Roer goed, tot beide vermengd zijn. Haal de pan van het vuur. Voeg de espresso en amaretto toe.
  4. Laat het mengsel kort afkoelen en klop het ei door het botermengsel.
  5. Schep dit mengsel daarna door de droge ingrediënten.
  6. Rooster de pecannoten in een droge pan.
  7. Laat kort afkoelen, hak de noten grof en voeg toe aan het beslag.
  8. Schep het beslag nu in een ingevette vorm en bak 18 tot 22 minuten. De binnenkant mag best een beetje klef zijn.
  9. Laat volledig afkoelen (als het je lukt) en snijd daarna in stukken om te serveren.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Blondie met espresso en amaretto

In samenwerking met Agrimarkt.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Zomerse cake met rabarber, aardbeien en kersenZomerse cake met rabarber, aardbeien en kersen
  • Walnotencake met walnotenlikeurWalnotencake met walnotenlikeur
  • Rabarbercake met stemgemberRabarbercake met stemgember
  • Appel kaneelcake met lobbige room en bramenAppel kaneelcake met lobbige room en bramen

Te vinden onder:Recepten, Taartjes en andere zoetigheid Tags:amaretto, Blondie, cake, espresso, pecannoten, taart

« Bacon en ei bladerdeegtaartjes
Witte asperges met roombotersaus, krokant gebakken spek, eitjes en krieltjes in de schil »

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon