BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Zelfgemaakte kip cordon bleu

7 april 2019 door Stefanie Reageer

Zelfgemaakte kip cordon bleuEen krokant gepaneerd laagje rond de kippendijen, gesmolten kaas, smaakvolle ham en grove mosterd. Voeg dit samen en je hebt deze heerlijke cordon bleu. Zelf maken is een eitje en zo smaakvol. Met dit recept kun je trouwens ook naar hartelust variëren en kiezen voor je eigen favoriete kaas en ham.

Vroeger

Wie weet herkennen jullie dit wel. Ik heb best een hoop gerechten waar ik als kind echt dol op was en die me nu weer even terugbrengen naar vroeger. Een cordon bleu is er zo één. Ik kon dat wel elke dag eten. En dan het liefste niet gemaakt van een mooi stuk vlees maar van ondefinieerbaar gehakt. Gevuld met zo’n vies stukje glimmende ham en melige kaas. Oranje paneerlaag erom en ik was blij. Maar goed ik vond als kind wel meer dingen heel lekker, waar ik nu echt mijn wenkbrauwen voor optrek. Spaghetti met mayonaise en ketchup, carbonara of kaassaus uit een zakje en boterhammen met kaas uit de magnetron.

Zelfgemaakte kip cordon bleuZelfgemaakte kip cordon bleu

liefde voor cordon bleu

Ik kan me dit niet meer voorstellen. Gelukkig verandert je smaak met de jaren. Ondanks dat bleef de liefde voor een cordon bleu, maar dan wel het liefste een echte zelfgemaakte. Heel af en toe deed ik dat wel eens, maar op de één of andere manier had ik dan altijd van die verbrande stukjes paneerlaag van buiten en rauwe kip van binnen.

Voor Agrimarkt besloot ik nog eens een poging te doen. Kippendijen, die ik even plat sloeg, insmeren met grove mosterd en vullen met de lekkerste ham die ik kon vinden en kaas die goed smelt. Daarna dichtschroeien op hoog vuur in een gloeiend hete koekenpan met veel boter en olijfolie. Langzaam laten gaten en het resultaat zal je bevallen. Crispy aan de buitenkant, sappig van binnen met kaas die eruit loopt. Love it! Ga jij deze cordon bleu maken? Tijdens Pasen of gewoon op een ander moment?!

Zelfgemaakte kip cordon bleu
Voor 4 personen

Zelfgemaakte kip cordon bleu

Dit zit erin:

  • 4 kippendijen
  • 4 tl grove mosterd
  • 4 plakjes beenham
  • 4 plakken belegen kaas
  • 1 ei, losgeklopt
  • Paneermeel
  • Roomboter
  • Olijfolie
  • 3 takjes platte peterselie, fijngehakt

Zo maak je het:

  1. Sla de kippendijen plat met de achterkant van een pan of deegroller.
  2. Smeer de kippendijen in met grove mosterd.
  3. Verpak de kaas in een plakje ham. Zo voorkom je dat de kaas uit de cordon bleu loopt tijdens het bakken. Leg in het midden van de kippendij en rol op. Steek er 1 of 2 cocktailprikkers is.
  4. Haal de kippendijen door het losgeklopte ei, laat afdruipen en haal royaal door het paneermeel.
  5. Verhit een koekenpan en smelt een flinke klont roomboter en een scheut olijfolie. Als de boter bruin wordt, voeg je de kippendijen toe. Bak ze aan beide kanten goed. Pas op dat de paneermeel niet verbrand. Zet het vuur nu lager en laat de kip nog zo’n 10 tot 15 minuten garen.
  6. Haal uit de pan, garneer met wat platte peterselie en serveer.
TIP! Vergeet niet tegen alle eters te vertellen dat er prikkers in de cordon bleu zitten.

♥♥♥ Ben jij horeca-ondernemer?

Wil je een BOMVOLLE zaak?
Meer omzet?
Meer naamsbekendheid?
Een grote bereik op Instagram met volgers die je zaak met eigen ogen willen zien?
Meer gasten? Die ook nog eens terugkomen? 

Ik kan jou hier super goed bij helpen? Tijd voor actie! Meld je aan voor een gratis inspiratiesessie. Samen bekijken we dan waar voor jou de kansen liggen! ♥♥♥

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Zelfgemaakte kip cordon bleu

In samenwerking met Agrimarkt.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Saltimbocca van kip met romige spinazieSaltimbocca van kip met romige spinazie
  • De tosti der tosti’s: croque monsieurDe tosti der tosti’s: croque monsieur
  • Witte asperges met roombotersaus, krokant gebakken spek, eitjes en krieltjes in de schilWitte asperges met roombotersaus, krokant gebakken spek, eitjes en krieltjes in de schil
  • Frisse frittata met citroen, groene aspergetips, aardappel en kruiden saladeFrisse frittata met citroen, groene aspergetips, aardappel en kruiden salade

Te vinden onder:Hoofdgerecht, Recepten Tags:agrimarkt, cordon bleu, ham, hoofdgerecht, kaas, kippendijen, mosterd, Pasen

« Het Vliegende Hert in Middelburg // Genieten, lekker eten en mooie wijnen
Gebakken kabeljauw met frisse rijstsalade »

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon