BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Couscoussalade met gegrilde witte asperges en chorizo

11 juni 2018 door Stefanie Reageer

Couscoussalade met gegrilde witte asperges en chorizo

Voor Love My Salad maakte ik deze couscoussalade met gegrilde witte asperges en chorizo. Een gerecht met al mijn lievelingsingrediënten. Benieuwd naar het recept? Lees snel verder. Ladingen koriander Ik denk dat ik wel kan zeggen dat alles wat in deze couscoussalade met gegrilde witte asperges en chorizo zit, een plekje heeft in mijn persoonlijke favorietenlijstje….

Verder lezen »

Categorie: Hoofdgerecht, Recepten, Salades Tags: chorizo, couscous, couscoussalade, eetbare bloemetjes, koriander, lente-ui, munt, rucola, salade, witte asperges

Pasta met een Zeeuws tintje // spaghetti met kokkels en zeekraal

10 juni 2018 door Stefanie Reageer

Pasta met een Zeeuws tintje: Spaghetti met gewokte kokkels en zeekraal

In Italië eet je pasta met vongole, maar voor Agrimarkt gooide ik het over een andere boeg. Spaghetti met kokkels uit Nederland en zeekraal uit Zeeland. Kokkeltjes zijn verfijnd en heel delicaat van smaak. Omdat het nu weer tijd is voor zeekraal voeg ik een handje van deze zilte zaligheid toe aan de pasta. Pasta…

Verder lezen »

Categorie: Hoofdgerecht, Recepten Tags: fruits de mer, kokkels, pasta, schelpdieren, snel, spaghetti, zeekraal, zeeland

Dutch Cuisine bij Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom

31 mei 2018 door Stefanie Reageer

Dutch Cuisine bij Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom

 Ik mocht Dutch Cuisine proeven bij Restaurant Hemingway. Dat liet ik me geen twee keer zeggen. Daarom ging ik samen met mijn lover een avond genieten. Benieuwd? Lees dan gezellig mee. Dutch Cuisine Als echte Zeeuwse en diehard Zeeland lover, kom ik de provincie liever niet uit ;-). Want waarom zou je het verderop zoeken,…

Verder lezen »

Categorie: Bergen op Zoom, Steden

Haringtartaar met piccalilly op toast van roggebrood

30 mei 2018 door Stefanie Reageer

Haringtartaar met piccalilly op toast van roggebrood

Voor als je dol bent op haring en een keer niet wil happen. Maak dan deze haringtartaar met piccalilly op toast van roggebrood. Ik vond het zelf echt een lekker hapje voor bij de borrel of lichte lunch. Lees snel verder voor het recept. Dan vertel ik je ook over de Haringparty Goes, die dit…

Verder lezen »

Categorie: Lunch, Recepten, Voor bij de borrel Tags: Borrelhappen, dille, haring, haringparty, haringtartaar, lunch, mayonaise, piccalilly, roggebrood, sjalot, voor bij de borrel

Rabarbercake met stemgember

27 mei 2018 door Stefanie Reageer

Rabarbercake met stemgember

Aan deze rabarbercake voeg je stukjes stemgember toe. Als iets een geweldig duo is, dan is het wel rabarber en gember. Een hele mooie cominatie met de friszure gember die op de bodem van je ovenschaal ligt. Daar bovenop komt een zoet laagje van luchtige cake. Garneer met poedersuiker. Dat is lekker maar ook nog…

Verder lezen »

Categorie: Recepten, Taartjes en andere zoetigheid Tags: agrimarkt, bakken, cake, gember, lente, poedersuiker, rabarber, roomboter, stemgember, suiker, taart, zomer

Vlierbloesemlimonade met citroen

25 mei 2018 door Stefanie Reageer

Vlierbloesemlimonade met citroen

Wat vinden jullie van vlierbloesem? Zelf ben ik echt dol op de smaak. Ik maakte dit lekkere verfrissende drankje met vliesbloesemsiroop voor Purezza. Perfect voor warme dagen. Lees snel verder voor het recept. Napoleon of Willen van Oranje Ik weet nog goed wanneer ik voor het eerst vlierbloesem proefde en er iets mee at. Het…

Verder lezen »

Categorie: Recepten, Smoothies, sapjes en cocktails Tags: citroen, drankje, limonade, purezza, vlierbloedem, vlierbloesemlimonade

Griekse salade met gerookte feta

24 mei 2018 door Stefanie Reageer

Griekse salade met gerookte feta

Vandaag heb ik een recept voor een Griekse salade voor jullie in de aanbieding. Wel een beetje anders dan anders, want ik heb de feta gerookt. En dat was zo lekker. Griekse salade Echt bijster origineel is zo’n Griekse salade natuurlijk niet. In mijn leven heb iker al ontelbare keren één gegeten. Van zeer matig…

Verder lezen »

Categorie: Recepten, Salades Tags: barbecue, BBQ, feta, gerookte feta, Griekse salade, groene paprika, rode ui, rookoven, salade, tomaten

Alcoholvrije cocktail met sparkling water, rozensiroop, grapefruit en tijm

18 mei 2018 door Stefanie Reageer

Alcoholvrije cocktail met sparkling water, rozensiroop, grapefruit en tijm

Voor Purezza maakte ik deze alcoholvrije cocktail met sparkling water, rozensiroop, grapefruit en tijm. Mega lekker voor warme dagen, bij een babyshower of high tea. Vandaag deel ik het recept met je. Rozensiroop Als foodblogger heb ik het geluk dat ik af en toe leuke en vooral lekkere pakketjes thuis gestuurd krijgt. Vooral als het…

Verder lezen »

Categorie: Recepten, Smoothies, sapjes en cocktails Tags: alcoholvrije cocktail, cocktail, grapefruit, purezza, rozensiroop, sparkling water, tijm

Witte aspergesalade met Hollandse garnalen en knoflooktoast

16 mei 2018 door Stefanie 1 Reactie

Witte aspergesalade met Hollandse garnalen en knoflooktoast

Zolang het nog kan en zolang het seizoen nog loopt, adviseer ik je zoveel mogelijk witte asperges te eten. De klassieke bereidingen zijn heerlijk, maar deze witte aspergesalade met Hollandse garnalen en knoflook toast mag er ook zijn. Presenteer alles op een grote schaal en laat iedereen zelf zijn of haar bordje samenstellen. Uitgebreid diner…

Verder lezen »

Categorie: Hoofdgerecht, Lunch, Recepten, Salades Tags: asperges, hollandse garnalen, parmezaanse kaas, salade, sla, toast, witte asperges

Auberginepakketjes aan een spies gevuld met halloumi

14 mei 2018 door Stefanie Reageer

Auberginepakketjes aan een spies gevuld met halloumi

Wist je dat aubergine zich heel goed leent voor bereiden op de barbecue? Bijvoorbeeld als auberginepakketje gevuld met geroosterde paprika, halloumi en groene kruiden zoals basilicum en koriander. Vandaag deel ik dit lekkere recept met je. verkeerd geprogrammeerd Eigenlijk vind ik het heel slecht van mezelf, maar als ik denk aan barbecue, komt als eerste…

Verder lezen »

Categorie: Hoofdgerecht, Recepten Tags: aubergine, barbecue, basilicum, BBQ, geroosterde paprika, halloumi, koriander, vega, vegetarisch

  • « Vorige
  • 1
  • …
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • …
  • 72
  • Volgende »
Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok