BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Dutch Cuisine bij Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom

31 mei 2018 door Stefanie Reageer

Dutch Cuisine bij Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom Ik mocht Dutch Cuisine proeven bij Restaurant Hemingway. Dat liet ik me geen twee keer zeggen. Daarom ging ik samen met mijn lover een avond genieten. Benieuwd? Lees dan gezellig mee.

Dutch Cuisine

Als echte Zeeuwse en diehard Zeeland lover, kom ik de provincie liever niet uit ;-). Want waarom zou je het verderop zoeken, als je in de buurt alles hebt, wat je hartje begeerd? Toch zijn er situaties dat ik een uitzondering maak. Als ik een weekendje de hort op wil naar Antwerpen, vanaf Schiphol een vlucht neem, om de wereld verder te verkennen of als Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom me uitnodigt om hun Dutch Cuisine uit te proberen. Nu wist ik uit eigen ervaring dat je bij dit restaurant fantastisch eet. Daarom ging ik samen met mijn lover op een warme zaterdagmiddag richting Bergen op Zoom. Ook wel de plek waar Zeeland Brabant kust genoemd. 

Dutch Cuisine bij Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom
Bij lekker eten in een goede restaurant hoort wat mij betreft een glas wijn. Of oké even eerlijk, meerdere glazen wijn. Ook mijn schatje denkt daar zo over. Naar huis rijden is dan natuurlijk geen goed idee. Daarom mochten we lekker blijven slapen bij Hotel de Draak. Het oudste hotel van Nederland, waar het restaurant een onderdeel van is.

Bubbels

Als we geïnstalleerd  zijn op de hotelkamer, wandelen we een beetje door de stad om ons rond zevenen richting het restaurant te begeven. We beginnen met bubbels en amuses. Vooral de hartige madeleine met pesto en de bietencarpaccio vond ik heerlijk. De biet is gekookt in VOC kruiden, om vervolgens in dunne plakken op je bord te verschijnen. Samen met een schuim van mosterd en balsamicoparels. Een kleine smaak bom.

Nog even terug naar Dutch Cuisine. Het kan zomaar dat dit nog een onbekende term voor je is. Kort gezegd is dit een beweging die de nieuwe Nederlandse keuken en eetcultuur op de kaart zet. Dat betekent gerechten met veel verse groenten in de hoofdrol en een bijrol voor vis en vlees. Ook qua ingrediënten zit er een visie achter. Veel met een regionale oorsprong, gecombineerd met internationale ingrediënten. Mij spreekt dit echt enorm aan. Hoewel ik dol ben op vis en vlees, vind ik meer groente op mijn bord echt heerlijk.

Dutch Cuisine bij Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom

Rotterdamse sojasaus

Ons eerste voorgerecht is gerookte paling. Direct ook mijn favoriete gerecht van de avond. Voor mij is dit echt Dutch Cuisine. Het stukje vis komt uit Zeeland, is gerookt in Poortvliet en daarna gelakt met Rotterdamse sojasaus, Tomasu genaamd. Bij sojasaus denk ik altijd aan een oorsprong in Azië en al helemaal niet aan Nederland. Ik vind het tof en ook nog eens heel lekker. We drinken er een ongelofelijk mooie witte wijn uit Portugal bij. Elegant met tonen van vanille.

Omdat het aspergestijd is, kan het witte goud niet ontbreken op de menukaart. Wat een geluk voor mij. We proeven het signatuurgerecht van sterrenchef Luc Kusters. Spaghetti van Brabantse Wal asperges met kokkels en VOC specerijenolie. Samen met de frisse en mineralige wijn van De Kleine Schorre is dit ook weer een schot in de roos.

Dutch Cuisine bij Restaurant Hemingway in Bergen op ZoomDutch Cuisine bij Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom

lamsrack met Brabantse Wal asperges

Het menu is één en al lente. Ons hoofdgerecht is lamsrack met Brabantse Wal asperges, lamsoren, aardappel en VOC biersaus. Lamsvlees vind ik zo af en toe heerlijk. Maar dan wel echt goed bereid. Over dit gerecht heb ik geen klagen. We drinken er een mooie rode Crianza bij en we mogen ook was van het VOC bier proeven. Dat was heel kruidige en een tikkeltje zoet. Een beetje taaitaai achtig. Lekker, maar ik drink toch liever een glas wijn. 

We sluiten ons diner af met een bijzonder dessert. Namelijk witte asperges met aardbeien en ansvjois. Ik kan me voorstellen dat je je wenkbrauwen nu even optrekt. Ik kan je er van alles over vertellen, maar eigenlijk moet je het gewoon zelf proeven en ervaren. Net zoals de andere Dutch Cuisine gerechten die de chefs bereiden. En de ongelofelijke gastvrijheid bij zowel het hotel als het restaurant. Laat je het me weten als je geweest bent?

Restaurant Hemingway
Grote Markt 36
4611 NT Bergen op Zoom
www.restauranthemingway.nl

Ben jij al bij Restaurant Hemingway geweest? Ik ben benieuwd wat je ervan vond. Laat het me weten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Dutch Cuisine bij Restaurant Hemingway in Bergen op ZoomUitgenodigd door Restaurant Hemingway.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Quiche met broccoli, pompoen, feta en spekjesQuiche met broccoli, pompoen, feta en spekjes
  • First Things First: koffie in NijmegenFirst Things First: koffie in Nijmegen
  • 30 x recepten voor Pasen30 x recepten voor Pasen
  • Little Spoon 3 jaar! // Met volle angst vooruit!Little Spoon 3 jaar! // Met volle angst vooruit!

Te vinden onder:Bergen op Zoom, Steden

« Haringtartaar met piccalilly op toast van roggebrood
Pasta met een Zeeuws tintje // spaghetti met kokkels en zeekraal »

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon