BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Zomerse kokoscocktail met tropisch fruit

11 juni 2016 door Stefanie 2 Reacties

Zomerse kokoscocktail met tropisch fruitDeze zomerse kokoscocktail met tropisch fruit is zo lekker. Ik gebruik kokoswater uit een jonge kokosnoot. Daar kan ik van blijven drinken. Ik vertel je ook over een vakantie waar ik voor het eerst uitging, niet durfde te dansen en verliefd was op een Duits (soort van) vakantievriendje.

Puberende meiden

Deze zomer is het alweer achttien jaar geleden, dat ik samen met vriendinnetje Eef en haar moeder Ina naar Hongarije op vakantie ging. Naar Siofok, een badplaats aan het Balatonmeer. Ondanks dat het al een heel leven geleden is, herinner ik me die vakantie nog goed. We waren twee puberende meiden die zichzelf ontzettend volwassen voelde. Eigenlijk vonden we het maar niets dat deze vakantie nog steeds onder begeleiding was. Dat resulteerde in veel met z’n tweetjes op pad en moeders was het derde wiel aan de wagen.

Nachtelijk vertier

Ons appartement lag pal aan het water en vlakbij nachtelijk vertier. Dat wilden we natuurlijk verkennen. Met veertien jaar was het uitgaansleven ons nog vreemd. Alles was spannend en nieuw. Opgetut en mooi aangekleed gingen we op pad. Niet met z’n tweetjes maar met z’n drieën. Dat was flink balen, maar Eefs moeder ging mee. Ik geef haar geen ongelijk, maar destijds baalden we als een stekker. Veertien is zo’n leeftijd dat je je voor alles schaamt en om dan met je moeder naar de disco te gaan, tja, vul dat zelf maar in.

Zomerse kokoscocktail met tropisch fruit

Schuimparty

Onze eerste keer in een discotheek. We waren al eens eerder op een schoolfeest in een gymzaal, maar dat was niet voor het eggie. In zo’n club met discolichten en een dj, dans je meestal. Dat vonden wij nogal wat. Het duurde even voor we durfden, maar daarna hadden we de smaak te pakken. Een dag, of een paar dagen (daar laat mijn geheugen me even in de steek) later, was het een schuimparty in de disco. Samen met onze soort van Duitse vakantievriendjes gingen we er naar toe.

Bleu

Met een paar cent probeerden we een mixje te bestellen. Ongetwijfeld iets van Passoã of Malibu. Geen benul van het geld wat we mee hadden, bleek het veel te weinig te zijn. Zaten we dan, met een glas fris. Oh man, wat waren we bleu. Drijfnat door al het schuim wandelden we, bij het licht worden, weer terug naar het appartement. De heren hadden nog een droog jasje bij, maar nee hoor, die sloegen ze niet om onze schouders. Wat een afknapper. Daar dachten we toen wel anders over.

Zomerse kokoscocktail met tropisch fruit

Liefdesbrief

We wisselden adressen uit, want de dag na ons schuimavontuur, vertrokken de jongens terug naar huis. Dat was ook het enige wat er uitgewisseld werd. Het was niet helemaal duidelijk wie er voor wie ging. Uiteindelijk bleek dat wij vooral voor de Duitse jongens gingen en zij niet voor ons. Eef en ik fantaseerden erop los. We konden de volgende vakantie naar Duitsland of zij naar Nederland. Het vak Duits was nog nooit zo interessant. We schreven een mooie liefdesbrief in ons beste Engels met hier en daar een Duitse zin. Maar helaas. Een reactie bleef tot de dag van vandaag uit.

Sweet memory

Deze zomerse kokoscocktail met tropisch fruit lijkt in niets op het drankje wat we in de Hongaarse discotheek wilden bestellen, maar het zorgde wel voor deze sweet memory. Deze cocktail maakte ik met kokoswater uit jonge kokosnoten. Dat is zo ongelofelijk lekker. Vind je die nou nergens? Koop dan kokoswater uit een pakje. Het tropische fruit en de rum maken het feest compleet.

Ik gebruik de kokosnoten van Eat Me, die koop je bij groenten- en fruitspeciaalzaken. Op de website vind je de verkooppunten. Hier lees je ook hoe je de kokosnoot opent. Dit filmpje is ook heel handig.

Zomerse kokoscocktail met tropisch fruit
Voor 4 cocktails

Zomerse kokoscocktail met tropisch fruit

Dit zit erin:

  • 1 jonge kokosnoot, enkel het kokoswater, dit is ongeveer 250 ml
  • 250 ml witte rum, meer of minder naar smaak
  • 400 ml ananassap ½ ananas uit de slowjuicer
  • ½ mango, geschild en in blokjes
  • 2 passievruchten, gehalveerd
  • Honing
  • Suiker
  • IJsblokjes
  • Eetbare bloemen, bijvoorbeeld vlierbloesem (optioneel)

Dit heb je nodig:

  • Blender
  • Hakmes
  • Snijplank + mes
  • Zeef
  • 2 borden

Zo maak je het:

  1. Open de jonge kokosnoot en giet het kokoswater in de kan van de blender.
  2. Schenk daar het ananassap en de rum bij. Voeg de blokjes mango toe. Laat de blender draaien tot het een mooi glad geheel is.
  3. Schep de pitjes van de passievruchten erdoor. Bewaar nog wat voor de garnering. Roer goed en zet in de koelkast.
  4. Doe suiker op een bord en honing op een ander bord. Dip je glazen eerst in de honing en daarna in de suiker. Zo krijg je zo’n leuk suikerrandje.
  5. Schep de glazen vol met ijsblokjes en schenk nu de kokoscocktail in. Garneer met wat passievrucht en eetbare bloemen. Dat hoeft natuurlijk niet, maar het ziet er wel mooi uit. Ik gebruik vlierbloesem.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Zomerse kokoscocktail met tropisch fruit
Dit recept is ontwikkeld in samenwerking met Eat Me.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Little Spoons Pina Colada (zonder alcohol)Little Spoons Pina Colada (zonder alcohol)
  • Kokospannenkoekjes met gebakken ananasKokospannenkoekjes met gebakken ananas
  • Tropische wentelteefjes met mango en kokosTropische wentelteefjes met mango en kokos
  • Tropische smoothie met extra vitamine CTropische smoothie met extra vitamine C

Te vinden onder:Recepten, Smoothies, sapjes en cocktails Tags:ananas, cocktail, kokos, kokoswater, mango

« 4 x koffie drinken in Antwerpen
Havermout met aardbeien en pure chocolade »

Reacties

  1. Eveline zegt

    11 juni 2016 at 11:05

    Hahaha, leuk om te lezen, wat een avontuur was dat! Gelukkig hebben we nog een foto van deze 2 knappe Duitse jongens?

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      15 juni 2016 at 09:04

      Daar kijk ik stiekem elke avond nog even naar ;-)

      Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon