BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Pasta met een Zeeuws tintje // spaghetti met kokkels en zeekraal

10 juni 2018 door Stefanie Reageer

Pasta met een Zeeuws tintje: Spaghetti met gewokte kokkels en zeekraalIn Italië eet je pasta met vongole, maar voor Agrimarkt gooide ik het over een andere boeg. Spaghetti met kokkels uit Nederland en zeekraal uit Zeeland. Kokkeltjes zijn verfijnd en heel delicaat van smaak. Omdat het nu weer tijd is voor zeekraal voeg ik een handje van deze zilte zaligheid toe aan de pasta. Pasta met een Zeeuws tintje dus.

gewokte kokkels

Wie wat bewaard die heeft wat. Of, wat in het vat zit verzuurd niet. Heerlijk he van die open deur spreekwoorden? Je vraagt je misschien af waar ik het over heb. Snap ik hoor, want dit is best een beetje vaag. Ik heb het over dit recept voor spaghetti met gewokte kokkels en zeekraal.

Pasta met een Zeeuws tintje // spaghetti met kokkels en zeekraal

zilte groente

Ik ontwikkelde het vorig jaar voor Agrimarkt, maar deelde het nog niet met jullie. Op het moment dat ik dat wilde doen, was het seizoen voor zeekraal voorbij. Natuurlijk heb je dan nog wel zilte groente met Meixco of zo als oorsprong, maar ja, dan is er niet heel veel Zeeuws meer aan deze pasta met een Zeeuws tintje.

Daarom stond het recept in de wacht en vandaag is het tijd om dan eindelijk gedeeld te worden. Ik word zelf heel gelukkig van schelpjes. Zeker kokkels. Combineer dat dan met pasta, zeekraal en rode peper en je hebt een mega lekker gerecht. Wat ook nog eens zo klaar is, dus perfect voor een doordeweekse dag of op een zomerse dag waarop je geen zin hebt om in de keuken te duiken.

Pasta met een Zeeuws tintje: Spaghetti met kokkels en zeekraal
Voor 4 personen

Pasta met een Zeeuws tintje: Spaghetti met gewokte kokkels en zeekraal

Dit zit erin:

  • 1 kg kokkels
  • 400 gr spaghetti
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en fijngehakt
  • 150 ml droge witte wijn
  • Flinke hand zeekraal
  • 4 el platte peterselie, fijngehakt

Dit heb je nodig:

  • Snijplank + mes
  • Pastapan
  • Wok

Zo maak je het:

  1. Was de kokkels en laat ze uitlekken. Gooi de kapotte exemplaren weg.
  2. Kook de spaghetti, zoals op de verpakking staat vermeld. Verhit een scheut olijfolie in een wok en bak de knoflook, rode chilipeper in 5 minuten zacht.
  3. Roer de kokkels erdoor. Voeg de witte wijn toe en kook de kokkels circa 3 minuten met het deksel op de pan. Schep de zeekraal erdoor.
  4. Giet de pasta af en voeg deze bij de kokkels. Breng op smaak met peper, zout, de fijngehakte platte peterselie en citroensap.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Pasta met een Zeeuws tintje // spaghetti met kokkels en zeekraal

Dit recept ontwikkelde ik voor Agrimarkt.

 

Dit vind je misschien ook leuk

  • Kokkels met orzo (rijstvormige pasta)Kokkels met orzo (rijstvormige pasta)
  • Proeverij van drie soorten schelpenProeverij van drie soorten schelpen
  • Snelle spaghetti met mosselen en ansjovisSnelle spaghetti met mosselen en ansjovis
  • Makkelijk & snel: spaghetti met chorizoMakkelijk & snel: spaghetti met chorizo

Te vinden onder:Hoofdgerecht, Recepten Tags:fruits de mer, kokkels, pasta, schelpdieren, snel, spaghetti, zeekraal, zeeland

« Dutch Cuisine bij Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom
Couscoussalade met gegrilde witte asperges en chorizo »

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon