BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Haringtartaar met piccalilly op toast van roggebrood

30 mei 2018 door Stefanie Reageer

Haringtartaar met piccalilly op toast van roggebrood

Voor als je dol bent op haring en een keer niet wil happen. Maak dan deze haringtartaar met piccalilly op toast van roggebrood. Ik vond het zelf echt een lekker hapje voor bij de borrel of lichte lunch. Lees snel verder voor het recept. Dan vertel ik je ook over de Haringparty Goes, die dit jaar op 13 juni is.

Haringparty

Zodra de Hollandse Nieuwe er zijn en het eerste vaatje geveild is, is er traditiegetrouw een haringparty. Ook in Goes is dat elkaar vaste prik. Iedereen is welkom. Of je nu wel of geen ondernemer bent. In de prachtige Manhuistuin kun je op 13 juni haringhappen, wijn drinken en heerlijke hapjes eten. Stiekem is dat alleen al een reden om te gaan. Wellicht nog even met de voetjes van de vloer, inspiratie opdoen bij de live cooking en natuurlijk netwerken. Sinds ik zelf ondernemer ben, zie ik steeds meer de waarde van dit soort evenementen. Op een leuke en informele nieuwe mensen ontmoeten. Wil je erbij zijn? Een kaartje bestel je hier.

Haringtartaar met piccalilly op toast van roggebrood

Glibbberig visje

Nog even terug naar de Hollandse Nieuwe. Ik weet niet meer precies hoe oud ik was toen ik voor het eerst haring at. Ik weet wel dat mijn moeder er dol op was en is. Ik dacht altijd dat ik het niet lekker vond. Zo’n glibbberig visje. Brr. Tot ik een hap nam en verkocht was. Haring eten gaat bij mij met vlagen. Soms letterlijk jaren niet en dan ineens, heb ik er weer zoveel zin in dat ik elke week wel een harinkje hap bij de visboer. Overigens altijd zonder uitjes. Daar komt de zeur in me naar boven. Meestal zijn dat voorgesneden uitjes en die vind ik veel te grof voor zo’n delicaat visje. Thuis snijd ik ze een wel eens zo fijn dat het uitje bijna mousse is en zo lekker blijft plakken aan de haring. Heerlijk is dat.

Zweedse smörrebröd

Vorig jaar at ik bij Restaurant Mezger een amuse met Hollanders nieuwe, piccalilly en gesnipperde sjalot. Dat vond ik zo’n top combinatie, daarom besloot ik hier een eigen draai aan de geven. Ik maakte een haringtartaar gemengd met piccalilly, wat mayonaise en een sjalotje voor pit. Daar beleg ik knapperig geroosterd roggebrood mee en je hebt een super lekkere lunch. Beetje Zweedse smörrebröd stijl. Ik was zelf eigenlijk behoorlijk gelukkig met het eindresultaat. Soms heb je dat wel eens met je eigen creaties. Je snapt dat ik heel blij was, dat Ruben geen zin had in haring. Ik mocht het allemaal zelf opeten ;-). Trouwens, ik vind dit ook wel een heel lekker hapje voor bij de borrel. Is weer eens iets anders dan de tonijnboter, makreelpaté of zalmsalade die ik regelmatig maak.

Haringtartaar met piccalilly op toast van roggebrood
Voor 2-4 personen

Haringtartaar met piccalilly op toast van roggebrood

Dit zit erin:

  • 4 sneetjes roggebrood, in stukken
  • 3 haringen, in blokjes
  • 1 sjalotje, zo fijn mogelijk gesnipperd
  • 3 tl piccalilly
  • 3 tl mayonaise
  • Kneepje citroensap
  • 3 takjes dille, fijngehakt
  • Peper
  • Zout

Zo maak je het:

  1. Rooster de plakken roggebrood in de broodrooster of onder de grill van
  2. Meng in een schaal de sjalot met de piccalilly, mayonaise, citroensap en dille.
  3. Voeg de blokjes haring toe. Mix alle ingrediënten met elkaar en breng op smaak met peper en zout.
  4. Beleg de plakjes geroosterd roggebrood met haringtartaar en garneer eventueel met wat extra dille.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Haringtartaar met piccalilly op toast van roggebrood

In samenwerking met Haringparty Goes.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Zelf tonijnsalade makenZelf tonijnsalade maken
  • Eiersalade met knapperige ParmahamEiersalade met knapperige Parmaham
  • Old school // 3 x gevulde eierenOld school // 3 x gevulde eieren
  • Zalmtartaar met mierikswortel en dilleZalmtartaar met mierikswortel en dille

Categorie: Lunch, Recepten, Voor bij de borrel Tags: Borrelhappen, dille, haring, haringparty, haringtartaar, lunch, mayonaise, piccalilly, roggebrood, sjalot, voor bij de borrel

« Rabarbercake met stemgember
Dutch Cuisine bij Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok