BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Rabarbercake met stemgember

27 mei 2018 door Stefanie Reageer

Rabarbercake met stemgemberAan deze rabarbercake voeg je stukjes stemgember toe. Als iets een geweldig duo is, dan is het wel rabarber en gember. Een hele mooie cominatie met de friszure gember die op de bodem van je ovenschaal ligt. Daar bovenop komt een zoet laagje van luchtige cake. Garneer met poedersuiker. Dat is lekker maar ook nog eens heel feestelijk.

Rijkdom

Ik denk eigenlijk dat dit het laatste recept met rabarber is wat ik dit seizoen met jullie deel. Ik heb er weer van genoten, van al dat lekkers met deze rode groente. Op het moment dat ik dit type zit ik bij Kust in Vlissingen. Met mijn laptop, in de schaduw, blogs schrijven. Wat een rijkdom. Dit zeg ik vooral even tegen mezelf. Stiekem ben ik een beetje brak van het weekend en meer zin om te lummelen in de tuin. Maar hé die blog vult zich natuurlijk niet vanzelf en ik heb nog zoveel lekkers om met jullie te delen.

Rabarbercake met stemgember

Stemgember

Terwijl is hier zo in de schaduw zit, proef ik een rabarbercake. Weer compleet anders dan het recept wat ik vandaag met jullie deel. Dit exemplaar is met kaneel en slagroom en verse aardbeien bovenop. Wauw echt heel lekker. Ik heb alvast inspiratie voor volgend jaar. Dat is een ding wat zeker is. Tot het zover is, mogen jullie het doen met deze rabarbercake, gevuld met stukjes stemgember. Een aanrader om te maken. Ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden. Laat je het me weten als je de cake gebakken hebt?

Rabarbercake met gember
Voor 8 porties

Rabarbercake met stemgember

Dit zit erin:

  • 300 gr kristalsuiker
  • 3 bolletjes stemgember, in kleine blokjes
  • 2 el bloem
  • 1 kg rabarber, in stukken van 5 cm
  • 120 gr roomboter, op kamertemperatuur
  • 2 eieren
  • 150 gr zelfrijzend bakmeel
  • Snuf zout
  • 3 el melk
  • Slagroom
  • Poedersuiker

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng 200 gram kristalsuiker en stemgember met de bloem. Voeg de rabarber toe en hussel zodat elk stukje bedekt is met een laagje suiker en stemgember. Laat 20 minuten staan en roer af en toe door.
  3. Schep de rabarber in een ingevette ovenschaal. Zet 15 minuten in de oven.
  4. Maak nu de cakelaag. Klop de boter en 100 gram kristalsuiker tot ze goed gemengd en mooi romig zijn. Na 5 minuten klop je de eieren er één voor één door. Voeg het zelfrijzend bakmeel en een snuf zout toe. Schep daarna de melk erdoor.
  5. Doe dit zo snel mogelijk om het beslag luchtig te houden.
  6. Haal de rabarber uit de oven en verdeel het beslag erover. Dit hoeft niet heel netjes. De rabarber mag best nog een beetje te zien zijn.
  7. Bak 30 tot 35 minuten in de oven tot de cake gaar en goudbruin van kleur is.
  8. Garneer met poedersuiker.
TIP! Serveer met een flinke klodder slagroom.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Rabarbercake met stemgember

Dit recept ontwikkelde ik voor Agrimarkt.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Homemade rabarbertaart met kardemomHomemade rabarbertaart met kardemom
  • Indiase Love Cake uit Made in IndiaIndiase Love Cake uit Made in India
  • Zomerse cake met rabarber, aardbeien en kersenZomerse cake met rabarber, aardbeien en kersen
  • Appel kaneelcake met lobbige room en bramenAppel kaneelcake met lobbige room en bramen

Te vinden onder:Recepten, Taartjes en andere zoetigheid Tags:agrimarkt, bakken, cake, gember, lente, poedersuiker, rabarber, roomboter, stemgember, suiker, taart, zomer

« Vlierbloesemlimonade met citroen
Haringtartaar met piccalilly op toast van roggebrood »

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon