Dit voorjaar opende Restaurant Mezger in Domburg. Wij lieten ons hier compleet in de watten leggen met kleurrijke gerechten en mooie wijnen. Wat een fijne avond was dit. Benieuwd wat we proefden? Lees snel verder, dan vertel ik je er alles over.
Blauwe bank
Het is zonnig en warm, een echte zomerdag in augustus, als ik met mijn lover een avond ga eten bij Restaurant Mezger in Domburg. Na een dag werken is dit stiekem wel echt heel fijn de week beginnen. Al bij het eerste moment van binnenstappen ben ik zwaar onder de indruk van het restaurant. Wauw, wat is het mooi ingericht. De inrichting is strak en modern, maar toch voelt het warm en gezellig. Bekijk de foto’s maar om te zien wat ik bedoel. Donkere muren, staal, kleurrijke tegels die me doen denken aan Portugese exemplaren. Een houten vloer met prachtig motief. De weldadig blauwe bank van velours springt in het oog. Aan de tafels staan comfortabele stoelen, die gemaakt zijn voor uren tafelen.
Open haard
In het restaurant is ook een knus zitje met een open haard. Op deze warme avond is er natuurlijk geen vuur aan, maar ik kan me voorstellen dat dit in de winter een hele fijne plek is. Het voelt alsof ik een hele luxe Scandinavische berghut zit. Nu ben ik nog nooit in zo’n berghut geweest en zelfs niet in Scandinavië. Met mijn verbeeldingsvermogen is niets mis, dus ik zie mezelf zitten in de winter. Knus op de bank, dicht tegen mijn schatje aan, na een flinke wandeling. Niet dat we ooit een flinke wandeling maken. We hebben wel vaak het idee, maar meestal komen we niet verder dan de eerste strandtent of het eerste restaurant waar we vervolgens neerstrijken voor wijn en hapjes. Ach ja, zo gaat dit nu eenmaal.
Sander de Jonge en Jeroen Tanis zijn de eigenaren van Restaurant Mezger. Beide heren zijn chef kok en gaan ons straks laten genieten van alle bijzondere gerechten die de kaart rijk is. Sander ken ik nog van ‘t Hof Welgelegen. Tijdens de aanschuifdiners en de kookworkshop die ik eens bij hem volgde, was ik altijd al enorm onder de indruk van Sanders kookkunsten. Ik vind het daarom super tof dat hij samen met Jeroen Tanis, voorheen kok bij de Gevangentoren in Vlissingen, een eigen restaurant heeft.
G&T
Omdat het zulk mooi weer is, beginnen we buiten op het terras met een G&T. Het voelt alsof we op vakantie zijn. Alle werkstress glijdt langzaam van mijn schouders. Het terras ligt rustig in de binnentuin van het complex. Hoewel ik dol ben op mensen kijken, is een setting als deze perfect voor een avond samen dineren. Alle aandacht voor elkaar, de lekkere wijnen en het geweldige eten. Af en toe wandelt er een kok richting de kruidentuin om verse kruiden te plukken.
Piccalilly
Bij de G&T komen de eerste hapjes op tafel. Een fris ijsje met geitenkaas en tomaat, maar ook oesters uit Noord-Frankrijk met een vinaigrette. De amuse met fijngehakte haring, sjalot en een schuim van piccalilly maakte indruk op me. De vette vis gaat zo mooi samen met de scherpe sjalot en de frisse pickles.
Na een aantal lekkere amuses gaan we echt van start. Ik vind het lastig om echt een lievelings van de avond te kiezen, maar als het echt moet, dan is het toch wel de Mangalica. Je vraagt je misschien af wat dit is. Dat snap ik, want heel eerlijk, ik had er nog niet eerder van gehoord en al helemaal niet geproefd. Het is een Hongaars wolvarken. Dit kwam met een crème van ham, gegrilde watermeloen, bolletjes cantaloupe, komkommer, airbags van buikspek en ingelegde rode ui. Stiekem wel grappig dat dit gerecht met meloen me zo aanspreekt. Ik denk dat ik het weekend ervoor nog heb geroepen dat ik echt helemaal niets met dit fruit heb. Ach ja, mensen veranderen. En ja, in mijn geval gebeurt dat soms in een paar dagen.
Gastheer Thomas schenkt ons een Portugese witte wijn in uit de Douro. Hier eten we Noordzeekrab bij. Samen met de bosbeen, avocado en venkel, een fris en zomers gerecht. Ook de coquille met eendenlever liet mijn hart behoorlijk veel sneller kloppen. Wat een smaken. Wat schaafsel van truffel bovenop. In de verte lijkt dit een beetje op slijpsel van een potlood, maar dan natuurlijk lekker. Verder op het bord ook nog rode biet en Granny Smith. Een plaatje om te zien. Bijna zonde om op te eten. Bijna dan. We drinken bij dit gerecht een witte port. De port is koud dankzij wat ijsblokjes.
Wijnspijs
De wijnspijs combinaties zijn verrassend. Het houdt ons scherp. Hoewel dit na een aantal glazen heus niet makkelijk is. Ik vind het leuk om te zien dat Thomas kiest voor de witte port met ijsblokjes en later ook voor een Duits bier met champagne. Eigenlijk alle gangen die volgen zijn ook om je vingers bij af te likken. Wat dacht je van een kreeftensoep met couscous? Of schol, haringkaviaar, tuinerwtjes en aardappel. Hier drinken een mooie Chablis bij. We sluiten af met langzaam gegaard kalf, spitskool, morilles en groene asperges.
Kaasplankje
Na al deze gangen vol met heerlijkheden, is het ook nog tijd voor een dessert. Voor dit op tafel verschijnt is gaan we eerst nog voor kaas. Uit twaalf kazen, kies je je eigen favorieten. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar zodra de kazen op tafel staan en de uitleg geweest is, ben ik alweer vergeten wat ik eet. In dit geval geef ik mijn slechte korte termijngeheugen of het wijnarrangement, wat er vaak voor zit, gewoon de schuld. Restaurant Mezger is types zoals ik graag te hulp. Mijn kaas ligt op een klembord, waar een papier met de naam en eigenschappen van alle kazen is gedrukt. Elke kaas heeft een eigen vakje met de omschrijving. Perfect toch? Zo weet ik precies wat ik geproefd heb. Erbij komt rozijnenbrood en confiture.
Droomdiner
We sluiten dit droomdiner af met een bord vol frisse smaken. Frambozen, cheesecake en citroen. Het is een kleurrijk plaatje en echt mega lekker. Weet je, ik kan nog honderden woorden tikken om te vertellen hoe lekker we gegeten hebben bij Restaurant Mezger. Het lijkt me het beste dat ik het hierbij laat en ga je het zelf gaat ondervinden. Want eerlijk waar, het is meer dan de moeite waard.
De menukaart wisselt regelmatig en gaat met de seizoenen mee. Nu de herfst aantreedt verrassen Sander en Jeroen je weer met compleet andere gerechten. Benieuwd? Check de website dan even.
Restaurant Mezger
Domburgseweg 26
4357 NH Domburg
www.restaurantmezger.nl
Ben jij al bij Restaurant Mezger geweest? Ik ben benieuwd wat je ervan vond. Laat het me weten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Uitgenodigd door Restaurant Mezger.
Geef een antwoord