BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Auberginepakketjes aan een spies gevuld met halloumi

14 mei 2018 door Stefanie Reageer

Auberginepakketjes aan een spies gevuld met halloumiWist je dat aubergine zich heel goed leent voor bereiden op de barbecue? Bijvoorbeeld als auberginepakketje gevuld met geroosterde paprika, halloumi en groene kruiden zoals basilicum en koriander. Vandaag deel ik dit lekkere recept met je.

verkeerd geprogrammeerd

Eigenlijk vind ik het heel slecht van mezelf, maar als ik denk aan barbecue, komt als eerste vlees in me naar boven. Ik vind dat jammer. Blijkbaar ben ik verkeerd geprogrammeerd, want ik weet maar al te goed hoe lekker het is om verschillende groentes of juist vis op de grill te bereiden. Wie weet heb jij dit ook wel?

Auberginepakketjes aan een spies gevuld met halloumi

auberginepakketjes

Ik garandeer je, als je deze auberginepakketjes maakt, mis je een stuk vlees geen seconde. Ik vul ze met halloumi, wat natuurlijk al een feest op zich is. Wat geroosterde paprika & groene kruiden erbij, aan een spies rijgen, grillen en je vega barbecue gerecht is klaar. Zelf vind ik het heerlijk om er een couscoussalade bij te maken, iets met kikkererwten of platbrood wat je insmeert met za’atar.

Wat is jouw favoriete vegetarische gerecht voor op de barbecue?

Auberginepakketjes aan een spies gevuld met halloumi
Voor 4 personen

Auberginepakketjes aan een spies gevuld met halloumi

Dit zit erin:

  • 3 aubergine, uiteinden verwijderd en in plakken van ½-1cm dik, je hebt straks zo’n 18 plakken
  • Olijfolie
  • 4 geroosterde paprika uit pot, in reepjes
  • 200 gr halloumi, in plakken
  • Bosje basilicum, enkel de blaadjes
  • Bosje koriander, grof gehakt
  • Peper
  • Zout

Zo maak je het:

  1. Steek de barbecue aan.
  2. Bak alle plakken aubergine in wat olijfolie en aan beide kanten in de koekenpan, tot ze verkleuren en zacht zijn. Laat afkoelen.
  3. Leg een plak aubergine in de lengte op een snijplank. Op elke plak leg je aan de onderkant een stuk geroosterde paprika, halloumi, koriander en basilicum. Breng op smaak met peper en zout. Rol de aubergine op tot je mooie pakketjes hebt.
  4. Herhaal tot alle aubergine op is.
  5. Prik er per spies, afhankelijk van de grootte van de spies, twee of drie auberginepakketjes aan.
  6. Leg de spiezen op de barbecue en grill zo’n 5 tot 7 minuten. Keer halverwege.
TIP! Serveer met een lekkere couscoussalade of kikkererwtensalade.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Auberginepakketjes aan een spies gevuld met halloumi

In samenwerking met Agrimarkt.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Gegrilde feta van de barbecueGegrilde feta van de barbecue
  • Spiesjes van buikspek met frisse mangosaladeSpiesjes van buikspek met frisse mangosalade
  • Vegetarisch gourmetten lekker? Echt wel!Vegetarisch gourmetten lekker? Echt wel!
  • Auberginesalade met za’atar, feta en amandelenAuberginesalade met za’atar, feta en amandelen

Categorie: Hoofdgerecht, Recepten Tags: aubergine, barbecue, basilicum, BBQ, geroosterde paprika, halloumi, koriander, vega, vegetarisch

« Frisse frambozencheesecake
Witte aspergesalade met Hollandse garnalen en knoflooktoast »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Meer laden... Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok