BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Gebakken eieren met kerrie kikkererwten, gerookte makreel, spinazie en dille

3 februari 2017 door Stefanie 4 Reacties

Gebakken eieren met kerrie kikkererwten, gerookte makreel, spinazie en dille Wil je iets anders lunchen dan een boterham? Maak dan eens deze gebakken eieren met kerrie kikkererwten, gerookte makreel, spinazie en dille. Het is echt zo ontzettend lekker. Benieuwd naar het recept? Hieronder deel ik het met je.

Nachtrust

Vorige week appte vriendinnetje An mij. Hoe laat ze kon komen? Uh, oh ja we hadden afgesproken. Het was me helemaal ontschoten. Het was al de tweede afspraak waar ik niet meer aandacht. Eerder die week besloot ik me op maandag nog eens om te draaien. Even die wekker negeren, die om kwart over zes ruw een einde maakte aan mijn nachtrust. Soms ligt je bed zo enorm lekker, dat afscheid nemen moeilijk is.

Toen ik nog een baas had en hij mij elke werkdag om half negen verwachtte op kantoor, droomde ik ervan om mijn wekker uit te zetten en door te slapen. Ik vertel er nu niet bij dat ik steevast te laat was, maar ja een uur snoozen, met een duf hoofd zonder make-up de auto in al ontbijtend je in de file opmaken, is niet per se bevorderlijk voor je. Zeker niet voor iemand zoals ik, waarbij alles moet kloppen om een succesvolle dag te hebben. Gek hè? Dat zit heus tussen mijn oren.

Gebakken eieren met kerrie kikkererwten, gerookte makreel, spinazie en dille

Eigen baas

Maar goed inmiddels is die baas verleden tijd en mag ik zelf bepalen wat ik doe en hoe laat ik aan de slag ga. En in al die maanden zijn de keren dat ik in bed bleef, om de werkdag nog even uit te stellen, op één hand te tellen. Als je mag blijven liggen, is het ineens een stuk minder interessant, dan wanneer je ergens op tijd moet zijn.

Ik weid echt zo gigantisch uit, want dit wilde ik niet vertellen. Vriend Maus en ik doen vaak een koffiedate in alle vroegte. Hij werkt bij mij in de straat, dus voor het krieken van de dag, staat hij op de stoep voor een bakkie cappuccino. Super gezellig natuurlijk. De ene keer is het half acht als hij aanbelt en sta ik nog onder de douche. De andere keer is het vijf voor negen en is alle koffie al op. Je weet het nooit bij Maus.

Deze laatste keer was ik de onstabiele factor. Ik schrok wakker. Ik probeerde me te herinneren of ik de bel had gehoord. Je moet weten dat Maus geen telefoon heeft. Ja, echt. Dit verzin ik niet. Hij kon me dus ook niet bellen. Ik checkte mijn telefoon en zag net een bericht binnenkomen. Via Facebook. Zo communiceren wij. ‘Stef, ik heb me verslapen. Ik ben net wakker.’ Wat een opluchting.

Goed geslaagd verzinsel

Terug naar de afspraak met An. Omdat ik het toch een beetje lullig vond dat ik niets meer wist van de afspraak, besloot ik voor te stellen de lunch te verzorgen. En nee, natuurlijk geen eenvoudige boterham of tosti. Hoewel dat ook lekker is, wilde ik een beetje uitpakken. Het werd een verzinsel wat echt goed slaagde. Kikkererwten opgebakken met kerrie, gerookte makreel erdoor, spinazie, dille en eitjes. Een soort shakshuka, maar dan helemaal anders eigenlijk. Eerlijk gezegd is dit een vergelijking die nergens op slaat, dus vergeet hem maar gauw. Ik maakte er geroosterd platbrood met za’atar bij. Dit proefde ik voor het eerst tijdens een diner bij Robuust. Het recept wat ik van kokkin Fia kreeg, deel ik snel met jullie. Eerst is het tijd voor deze lunch.

Ik vond de smaken fantastisch. Daarnaast vult het goed en eet je enkel pure en gezonde ingrediënten. Wat mij betreft een blijver. Ga jij deze gebakken eieren met kerrie kikkererwten, gerookte makreel, spinazie en dille ook eens uitproberen?

Gebakken eieren met kerrie kikkererwten, gerookte makreel, spinazie en dille
Voor 2 personen

Gebakken eieren met kerrie kikkererwten, gerookte makreel, spinazie en dille

Dit zit erin:

  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • Kerrie naar smaak, circa 2 theelepels
  • 1 blikje kikkererwten (400 gram)
  • 150 gram gerookte makreel, uitgeplozen
  • Flinke hand verse spinazie
  • 4 eieren
  • 4 takjes dille, fijngesneden
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Dit heb je nodig:

  • Snijplank + mes
  • Wok met deksel

Zo maak je het:

  1. Verhit een scheutje olijfolie in een wok en fruit de ui. Voeg na 2 minuten de kikkererwten en kerriepoeder toe.
  2. Bak kort op. Voeg nu de gerookte makreel en spinazie toe. Breng op smaak met peper en zout. Roer door.
  3. Maak kuiltjes in het kikkererwtenmengsel en breek de eitjes in de pan. Doe het deksel erop.
  4. Zodra de eieren gestold zijn verdeel je de dille erover en serveer je deze lekkere lunch.
TIP! De gebakken eieren smaken heel goed met geroosterd platbrood.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Gebakken eieren met kerrie kikkererwten, gerookte makreel, spinazie en dille

Dit vind je misschien ook leuk

  • Salade met witte en groene aspergesSalade met witte en groene asperges
  • Zilte zeekraalsalade met wortel en eiZilte zeekraalsalade met wortel en ei
  • Snelle kikkererwtensaladeSnelle kikkererwtensalade
  • Powersalade met gerookte zalm en gekookte eitjesPowersalade met gerookte zalm en gekookte eitjes

Te vinden onder:Lunch, Recepten Tags:dille, eieren, gezond, kerrie, kikkererwten, lunch, makkelijk, makreel, snel, spinazie

« Met SWISS naar Zürich / over business class vliegen, chillen in de lounge en het beste tijdstip om je vlucht te boeken
Knapperig geroosterd platbrood met za’atar »

Reacties

  1. Diesna zegt

    5 februari 2017 at 11:28

    Oh dese ga ik zeker maken! Ziet er echt heerlijk uit ?

    Beantwoorden
    • Diesna zegt

      5 februari 2017 at 11:29

      Jezus dies haha deze! ?

      Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      9 februari 2017 at 06:58

      Dank je wel :-)

      Beantwoorden
  2. Elles zegt

    19 april 2017 at 11:06

    Lijkt me lekker! Ik doe mijn best om koolhydraten te vermijden om paar kilootjes af te vallen, daar past dit gerecht wel bij, zonder het brood dan.

    Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon