BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Rozemarijnspiesjes van de barbecue

9 augustus 2016 door Stefanie 3 Reacties

Rozemarijnspiesjes van de barbecue Deze rozemarijnspiesjes doen het super goed op de barbecue. En door de rozemarijn hebben ze nog eens extra smaak. Vandaag vertel ik je hoe je de spiesjes maakt.

Tussen al het vlees en vis, eet ik ook toch ook wel heel graag groente van de barbecue. Als we de grill aansteken, maak ik vaak een salade, maar warme groentes ontbreken meerstal niet. Ik moet wel bekennen dat ik hier niet heel creatief in ben. Courgette, aubergine, rode ui, dat dan in grote stukken met olijfolie, knoflook en peper en zout. Even bakken en eten maar. Het is lekker, maar soms mag het wel wat meer aangekleed.

Foodblogswap

Ik deed weer mee met een foodblogswap. Ik kreeg de blog van Ohmydish toegewezen. Na wat rond neuzen tussen alle lekkere gerechten viel mijn oog op gegrilde groentespiesen. Het leek me een goede variant op mijn eeuwige gebakken courgette/aubergine/rode ui. Nu snap ik wel waar dat vandaan komt hoor. Alle groentes aan een spies rijgen is gewoon wat meer werk en daar moet je zin in hebben. Dat is bij mij niet altijd het geval. Als je eters krijgt, of je vindt het leuk om net wat meer moeite te doen, doe dan de groentes op een spies.

En dat deed ik. Alleen gebruikte ik takjes rozemarijn in plaats van houten prikkers. Dat ziet er super uit en geeft ook nog eens extra smaak. Wat je eraan rijgt is helemaal aan jou. Ik koos voor champignons, rode ui en paprika.

Rozemarijnspiesjes van de barbecue
Voor 8 spiesjes

Rozemarijnspiesjes van de barbecue

Dit zit erin:

  • 8 takjes rozemarijn, het onderste deel van de naalden eraf geritst
  • 2 rode paprika’s, in vierkantjes
  • 2 rode uien, in vierkantjes
  • 16 champignons, in plakjes
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Dit heb je nodig:

  • Barbecue of grillpan
  • Snijplank + mes

Zo maak je het:

  1. Rijg alle stukken groente, om en om, aan de rozemarijntakken.
  2. Besprenkel de spiesen met olijfolie en verdeel er wat peper en zout over.
  3. Grill nu aan beide kanten op de barbecue of in de grillpan.
TIP! Maak je de rozemarijnspiesjes en zoek je nog meer barbecue inspiratie? Kijk dan eens bij al mijn andere barbecuerecepten.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Rozemarijnspiesjes van de barbecue

Dit vind je misschien ook leuk

  • Griekse salade met gerookte fetaGriekse salade met gerookte feta
  • BBQ // Hele forel van de grillBBQ // Hele forel van de grill
  • Ribeye met mierikswortelsausRibeye met mierikswortelsaus
  • Biefstukspiezen van de barbecueBiefstukspiezen van de barbecue

Categorie: Bijgerechten, Hoofdgerecht, Recepten Tags: barbecue, BBQ, champignon, groente, groentespies, makkelijk, rode paprika, rode ui, rozemarijn

« Warme overnight oats met stukjes Nakd reep
Makkelijk & snel: spaghetti met chorizo »

Reacties

  1. Demi | DE KOOKFABRIEK zegt

    9 augustus 2016 om 16:46

    Wat een leuk vega BBQreceptje!

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      11 augustus 2016 om 20:58

      Thanks :-)

      Beantwoorden
  2. Marjet zegt

    9 april 2017 om 21:20

    Vanmiddag gemaakt en gegeten. 2 spiesjes zonder champignons maar met tomaat gemaakt. Erg lekker en voor herhaling vatbaar! Wel vonden we dat bij de paprika de rozemarijn erg overheersend was en dat het de zoetheid van de paprika wat naar achteren drukte. Bij de tomaat en champignons was juist de combi perfect. Een goed bbq-recept. Wordt zeker nog vaker gemaakt deze zomer ?

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok