BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Amandeltaartje met zwarte kersenjam

8 september 2018 door Stefanie Reageer

Amandeltaartje met zwarte kersenjam

Een taartje van korstdeeg, frisse Hero zwarte kersenjam, zoete frangipane met boter, suiker en amandelmeel en een beetje poedersuiker voor een extra feestelijk effect. Dat is de beste omschrijving van dit heerlijke amandeltaartje. Serveer eventueel met wat slagroom of crème fraîche. Vleugje jaloezie Aan het einde van het jaar is het weer zover. Heel Holland…

Verder lezen »

Te vinden onder:Recepten, Taartjes en andere zoetigheid Tags:amandelmeel, bakken, frangipane, hero, taart, taartje, zwarte kersen, zwarte kersenjam

Lauwwarme pittige pastasalade met kokkels, groene asperges, tomaten en rode peper

20 augustus 2018 door Stefanie Reageer

Lauwwarme pittige pastasalade met kokkels, groene asperges, tomaten en rode peper

Een pastasalade is altijd een goed idee. Vooral met gewokte kokkels, tomaten, groene asperges en rode peper. Vandaag deel ik dit recept, wat ik voor Agrimarkt maakte. En ik vertel je over de blauwe planken op de foto. Ingebouwde zoekfunctie Wat vinden jullie van de blauwe planken op de foto? Geweldig toch? Nieuwe ondergronden voor…

Verder lezen »

Te vinden onder:Hoofdgerecht, Recepten, Salades Tags:agrimarkt, basilicum, groene asperges, kokkels, pasta, pastasalade, rode peper, salade

Kippendijspiesjes van de barbecue met gegrilde little gem en zelfgemaakte aioli

13 augustus 2018 door Stefanie Reageer

Kippendijspiesjes van de barbecue met gegrilde little gem en zelfgemaakte aioli

Het lekkere van deze kippendijspiesjes is, dat ze zo sappig blijven. Denk daar dan die heerlijke smaak van de barbecue bij en je hebt een topgerecht. Dip een stukje kip in je zelfgemaakte aioli en eet er een gegrild little gem slaatje bij. Lees snel verder voor het recept. Spuit 11 Ja, ja, ik weet…

Verder lezen »

Te vinden onder:Hoofdgerecht, Recepten Tags:agrimarkt, aioli, barbecue, BBQ, kip, kippendij, little gem, zomer

Wit Huisje Zeeland // Een huisje om verliefd op te worden

29 juli 2018 door Stefanie 1 Comment

Wit Huisje Zeeland // Een huisje om verliefd op te worden

Ben je van plan om op vakantie te gaan naar Zeeland? Ik weet een heel fijn plekje voor je om te overnachten. Namelijk Wit Huisje Zeeland. Een wit huisje in het Zeeuws Vlaamse Turkeye, een gehucht met slechts een handvol huizen. Het ziet er idyllisch uit en het is er rustig en fijn. Tijdens mijn…

Verder lezen »

Te vinden onder:B&B, Zeeland, Zeeuws-Vlaanderen Tags:Turkeye, vakantie, vakantiehuis, Waterlandkerkje, weekendje weg, Wit Huisje Zeeland, zeeland

Köfte van rundvlees met een pittig tomatendipje

25 juli 2018 door Stefanie Reageer

Köfte van rundvlees met een pittige tomatendipje

Deze köfte van rundvlees is echt een mega lekker recept om te bereiden op de barbecue. Ik eet er een pittig tomatendipje bij. Benieuwd naar het recept? Lees snel verder. Gelukkig Oh jongens wat een zomer hè? Ik word zo gelukkig van dat mooie weer. Om allerlei praktische redenen. Bijvoorbeeld dat ik ‘s ochtends niet…

Verder lezen »

Te vinden onder:Hoofdgerecht, Recepten Tags:barbecue, BBQ, garam masala, kofte, kofte van rundvlees, platbrood, tijm

Onthaasten in Haute-Marne // 14 x tips om te doen

25 juli 2018 door Stefanie Reageer

Onthaasten in Haute-Marne // 14 x tips om te doen

Eerder deze maand ging Helena van Indorotterdammert een lang weekend onthaasten in Haute-Marne. Vandaag deelt ze haar tips voor deze Franse streek met je. Benieuwd? Lees snel verder. Helena: Even onthaasten uit het drukke stadsleven? Ondanks dat ik echt verknocht ben aan Rotterdam; soms is het wel een beetje druk. Dat geef ik eerlijk toe….

Verder lezen »

Te vinden onder:Frankrijk, Landen Tags:Champagnestreek, Frankrijk, Haute-Marne

5 x verrassingen in Letland

23 juli 2018 door Stefanie Reageer

5 x verrassingen in Letland

In mijn eerdere artikel las je al over alles wat ik at in Letland. Of nou ja, een hele hoop dan. Als ik alles moet omschrijven wordt het wel een heel lang verhaal ;-). Omdat je in dit mooie land nog meer kunt doen dan eten, ja echt waar, heb ik vandaag 5 verrassingen in…

Verder lezen »

Te vinden onder:Landen, Letland Tags:Letland

Eten in Letland // Dit wil je proeven + favoriete eetplekken

22 juli 2018 door Stefanie Reageer

Eten in Letland // Dit wil je proeven + favoriete eetplekken

Het was nog maar net het nieuwe jaar toen de uitnodiging voor een foodtrip naar Letland op de figuurlijke deurmat viel. Ik heb al aardig wat Europese landen bezocht, maar het noorden van dit continent is nog behoorlijk in de minderheid. De Baltische staten, maar ook Scandinavië hebben mijn interesse, dus ik kon niet anders…

Verder lezen »

Te vinden onder:Landen, Letland Tags:Cesis, Letland, op reis, persreis, Riga

Goedkope kortingsdeal, horeca-ondernemer doe het NIET

20 juli 2018 door Stefanie 2 Reacties

Goedkope kortingsdeals, lieve horeca-ondernemer, heb jij je hier wel eens toe laten verleiden? Mijn advies? DOE HET NIET. In dit artikel vertel ik je waarom je je zaak kapot maakt als je deze op zo’n manier in de uitverkoop zet. Bekendheid krijgen Nog niet zo lang geleden sprak ik een startende horeca-onderneemster. Een aantal maanden…

Verder lezen »

Te vinden onder:Zakelijk

Bistro in den Koning in Waterlandkerkje // Om het Bourgondische leven in Zeeuws-Vlaanderen te vieren

19 juli 2018 door Stefanie Reageer

Bistro in den Koning in Waterlandkerkje // Om het Bourgondische leven in Zeeuws-Vlaanderen te vieren

Tijdens mijn Hello Zeeland Tour lunchte ik bij Bistro in den Koning in Waterlandkerkje. Een bistro met wat Franse invloeden om het Bourgondische leven te vieren. Op de menukaart staan klassiekers met een moderne draai. Ik vond het verrassend en vooral heel lekker. Benieuwd? Lees snel verder. eeuwenoud pand Een paar jaar geleden ging ik…

Verder lezen »

Te vinden onder:Restaurants, Steden, Waterlandkerkje, Waterlandkerkje, Zeeland Tags:bistro, in den koning, lasagne, restaurant, uit eten, Waterlandkerkje, zeeland, Zeeuws-Vlaanderen, Zeeuwse kust

  • « Vorige
  • 1
  • …
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • …
  • 72
  • Next Page »
Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon