BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Kippendijspiesjes van de barbecue met gegrilde little gem en zelfgemaakte aioli

13 augustus 2018 door Stefanie Reageer

Kippendijspiesjes van de barbecue met gegrilde little gem en zelfgemaakte aioliHet lekkere van deze kippendijspiesjes is, dat ze zo sappig blijven. Denk daar dan die heerlijke smaak van de barbecue bij en je hebt een topgerecht. Dip een stukje kip in je zelfgemaakte aioli en eet er een gegrild little gem slaatje bij. Lees snel verder voor het recept.

Spuit 11

Ja, ja, ik weet het. Spuit 11 komt ook aan met barbecuerecepten hoor. De hittegolf is voor bij. De zomer loopt al een tijdje. Het barbecuen ben je misschien al beu, maar dit lekkere recept heb je nog van me tegoed, dus waarom dan niet delen? Hoe vinden jullie de zomer tot nu toe? Ik kan niet anders zeggen dat ik het heerlijk vind. Ik ben gemaakt voor warm weer en zonnestralen. Dat wist ik al, maar nu we in Nederland een Mediterrane klimaat hebben, is het voor mij bevestigd. De laatste dagen is het ineens frisser. Slechts een graad of 22 ;-). Af en toe wat wolken en een spat regen. Stiekem is dat zo wennen. Dan realiseer ik me des te meer dat als het kwik straks weer omhoog schiet, ik nog meer wil genieten, want je weet maar nooit.

Kippendijspiesjes van de barbecue met gegrilde little gem en zelfgemaakte aioli

zelfgemaakte aioli

En als je dan besluit om de bbq aan te steken op zo’n mooie of misschien wel minder mooie dag, ga dan eens voor deze kippendijspiesjes met gegrilde little gem en zelfgemaakte aioli. Ik ben dol op aioli en al helemaal als ik het zelf maak. Daarom besloot ik dat in dit recept voor Agrimarkt gewoon te doen. Daar is niets moeilijks aan en het levert zoveel genot op. Vanwege de hoeveelheden knoflook in de aioli houd ik de kippendijen neutraal. Enkel wat olie, citroensap, peper en zout. Ga je dit recept maken? Laat het me dan vooral weten. Vind ik leuk!

Kippendijspiesjes van de barbecue met gegrilde little gem en zelfgemaakte aioli
Voor 4 tot 8 personen

Kippendijspiesjes van de barbecue met gegrilde little gem en zelfgemaakte aioli

Dit zit erin:

  • 8 kippendijfilets, zonder vel en zonder bot, in 24 stukken
  • Olijfolie
  • 1 citroen
  • Peper
  • Zout
  • 2 eidooiers
  • 2 tenen knoflook, geraspt
  • 250 ml zonnebloemolie
  • 4 little gems, gehalveerd in de lengte

Zo maak je het:

  1. Steek de barbecue aan.
  2. Marineer de kippendijen een uur in olijfolie met het sap van een halve citroen, zout en peper.
  3. Maak ondertussen de aioli. Doe twee eidooiers in een kom samen met de knoflook. Meng goed. Voeg al kloppend ongeveer 125 milliliter zonnebloemolie druppelsgewijs toe. Knijp nu het sap van een halve citroen erbij. Ga door met kloppen en voeg de resterende zonnebloemolie in een dun straaltje toe. De aioli heeft nu de dikte van mayonaise. Breng op smaak met zout en eventueel wat extra citroensap.
  4. Rijg 3 stukken kippendij aan elk spiesje.
  5. Bestrijk de little gem helften met olijfolie en breng ze op smaak met peper en zout.
  6. Gril de spiesjes rondom zodat ze bruin kleuren. Let op dat het niet te hard gaat.
  7. Als de spiesjes bijna gaar zijn leg je de little gem met de snijkant op de grill. Zodra er grill streepjes ontstaan, haal je de little gem en de kippendijspiesjes van het vuur.
  8. Serveer met de zelfgemaakte aioli.
TIP! Wil je er een complete maaltijd van maken? Rijg dan kort gekookte krieltjes in de schil bij de kippendijen aan de spies. .

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Kippendijspiesjes van de barbecue met gegrilde little gem en zelfgemaakte aioli

Dit recept ontwikkelde ik voor Agrimarkt.

Delen op social media

Dit vind je misschien ook leuk

  • Zalmspiezen en komkommersalade met dilleZalmspiezen en komkommersalade met dille
  • Sticky kipkluifjes van de barbecueSticky kipkluifjes van de barbecue
  • Tzatziki aardappelsaladeTzatziki aardappelsalade
  • BBQ // Hele forel van de grillBBQ // Hele forel van de grill

Te vinden onder:Hoofdgerecht, Recepten Tags:agrimarkt, aioli, barbecue, BBQ, kip, kippendij, little gem, zomer

« Wit Huisje Zeeland // Een huisje om verliefd op te worden
Lauwwarme pittige pastasalade met kokkels, groene asperges, tomaten en rode peper »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

Naast al dat eten help ik ook nog horeca-ondernemers met het krijgen van een bomvolle zaak. Ben jij horecaondernemer en ben je benieuwd welke kansen ik voor jou zie? Laat je gegevens achter op www.peperinjezaak.nl en ik neem contact met je op. 

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

10 x lekker eten en drinken in Tel Aviv (+ Jeruzalem)

Zuurdesemtosti met emmentaler, gruyère, gekarameliseerde ui en Hero Minder Zoet aardbeienjam

Zuurdesemtosti met emmentaler, gruyère, gekarameliseerde ui en Hero Minder Zoet aardbeienjam

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl
Follow

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram Access Token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Error: admin-ajax.php test was not successful. Some features may not be available.

Please visit this page to troubleshoot.

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2019 · Little Spoon

We gebruiken cookies op onze website om je bezoek nog leuker te maken.Oke, prima!