BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Köfte van rundvlees met een pittig tomatendipje

25 juli 2018 door Stefanie Reageer

Köfte van rundvlees met een pittige tomatendipje Deze köfte van rundvlees is echt een mega lekker recept om te bereiden op de barbecue. Ik eet er een pittig tomatendipje bij. Benieuwd naar het recept? Lees snel verder.

Gelukkig

Oh jongens wat een zomer hè? Ik word zo gelukkig van dat mooie weer. Om allerlei praktische redenen. Bijvoorbeeld dat ik ‘s ochtends niet twijfelend voor de kast sta te peinzen of ik nu een lange broek of een jurkje met blote benen aan moet. En dan besluit in een luchtig pakje op de fiets te stappen om vervolgens in een plensbui te belanden. Maar vooral omdat ik intens geniet van koffie drinken in de ochtendzon, lunchen in de tuin, na werktijd naar het strand en ‘s avonds buiten eten. Stiekem kan ik me niet voorstellen dat dit mooie weer ooit ophoudt en dat mijn bruine gezicht over een maand of vier weer doorzichtig wit is.

Köfte van rundvlees met een pittige tomatendipje Köfte van rundvlees met een pittige tomatendipje

Leven in het nu

Ik geniet maar gewoon van het moment. Want dat is alles wat je hebt. En eigenlijk is dat meer dan genoeg. Dat is iets waar ik mezelf steeds in train. Leven in het nu en minder piekeren over wat geweest is of wat nog komt. Laatst zei mijn reikibehandelaar: “verhuis van je hoofd naar je hart. En dat vond ik zo’n mooi advies van haar, dat ik me er elke dag bewust van ben. Minder denken, meer doen en vooral meer voelen. 

En dat is direct ook de reden dat er de laatste tijd niet zoveel recepten op Little Spoon verschijnen. De afgelopen maanden heb ik zoveel recepten ontwikkeld voor opdrachtgevers dat het me niet lukt om jullie te voorzien van allerlei lekkers. Ik hoop dat jullie dat begrijpen en toch af en toe nog een kijkje komen nemen. Ik verwacht dat een beetje rust wonderen doet. Daarom hebben we sinds kort Hello Fresh. Ik werkte al een aantal keer samen met hen en de boxen bevielen altijd goed. Deze keer betaal ik het gewoon zelf en ben ik dolgelukkig als de box wordt bezorgd. 

Köfte van rundvlees met een pittige tomatendipje

Köfte van rundvlees

Gelukkig had ik deze rundvleeskofte nog op de plank liggen. Jullie hadden het recept al een tijdje van me tegoed. Ik zeg maar zo, beter laat dan nooit ;-). Ik grill ze op de BBQ, maar in de pan kan natuurlijk ook. Erbij eet ik een pittige tomatendipje, deze Griekse salade met feta en platbrood. Wat mij betreft de perfecte zomerse maaltijd. 

Köfte van rundvlees met pittig tomatendipje
Voor 4 personen

Köfte van rundvlees met een pittige tomatendipje

Dit zit in het pittige tomatendipje:

  • Olijfolie
  • 2 tl komijnzaad
  • 2 tl kurkuma
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl gedroogde chilipeper
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • ½ blikje tomatenblokjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • Peper
  • Zout
  • ½ bosje koriander, fijngehakt
  • ½ bosje platte peterselie, fijngehakt

Dit zit in de kofte:

  • 500 gr mager rundergehakt
  • Garam masala naar smaak, ik gebruik zeker een 1 a 2 eetlepels
  • 5 takjes tijm, enkel de blaadjes
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie

Zo maak je het pittige tomatendipje:

  1. Verhit de olijfolie in steelpan. Bak op een laag vuur de komijnzaadjes, kurkuma, paprikapoeder, gedroogde chilipeper  en knoflook aan.
  2. Voeg na een paar minuten de tomatenblokjes en tomatenpuree toe. Breng aan de kook en laat een minuut of 5 pruttelen. Breng op smaak met peper en zout en voeg de fijngehakte kruiden toe.
  3. Om het dipje iets gladder te maken, kun je het eventueel even met de staafmixer fijnmaken.

Zo maak je de köfte van rundvlees:

  1. Steek de barbecue aan.
  2. Meng in een kom het gehakt met de garam masala, peper, zout, tijm en knoflook.
  3. Verdeel het in 4 porties. Vorm met je handen langwerpige balletjes en prik ze aan een metalen spies. Smeer de köfte van rundvlees in met olijfolie.
  4. Grill de köfte aan beide kanten tot ze mooi goudbruin zijn.
  5. Serveer met het pittige tomatendipje.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Köfte van rundvlees met een pittige tomatendipje

Dit vind je misschien ook leuk

  • Ribeye van de barbecue met ansjovis, tijm en knoflookRibeye van de barbecue met ansjovis, tijm en knoflook
  • BBQ // Hele forel van de grillBBQ // Hele forel van de grill
  • Biefstukspiezen van de barbecueBiefstukspiezen van de barbecue
  • Zalmspiezen en komkommersalade met dilleZalmspiezen en komkommersalade met dille

Te vinden onder:Hoofdgerecht, Recepten Tags:barbecue, BBQ, garam masala, kofte, kofte van rundvlees, platbrood, tijm

« Onthaasten in Haute-Marne // 14 x tips om te doen
Wit Huisje Zeeland // Een huisje om verliefd op te worden »

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon

We gebruiken cookies op onze website om je bezoek nog leuker te maken.Oke, prima!