‘Oh komen jullie anders lekker bij ons eten met Pasen? Ik verzorg de Paasbrunch wel.’ Floepen dit soort zinnen ook wel eens uit jouw mond? Onbedoeld, tijdens een borrel met teveel wijn of omdat je hoopt dat niemand je er meer aan herinnert. Ik ben gek op koken, maar ik ben niet op mijn best…
Little Spoons Pina Colada (zonder alcohol)
Oké, hier gaat het eigenlijk al mis. Een cocktail zonder alcohol is eigenlijk geen cocktail, vind ik. Een Piña Colada zonder rum is bijna heiligschennis. Bijna zeg ik, want er is ook nog zoiets als werk. Om nou voor werktijd, bij je ontbijt een Piña Colada te drinken met een flinke scheut Bacardi, gaat zelfs…
Op tafel bij Little Spoon #2
Deze week heb ik keurig bijgehouden wat ik heb gegeten. Ook de minder gezonde dingen. Mijn week stond in het teken van schrijven voor Lekker Zeeland Magazine. Aankomende week is de deadline. Best spannend, want het is voor het eerst dat ik professioneel schrijf. Na de deadlines is het weer wat rustiger en ga ik…
Pissaladière met feta
Pissa la wattes? Pissaladière. Dat is de Franse variant van een pizza en afkomstig uit de badplaats Nice. Je maakt het recept eigenlijk met een soort pizzadeeg, maar ik heb gekozen om er een hartige taart van te maken. De vulling is gemaakt van ui, veel ui en tomaat. Bovenop gaan anjovisjes en zwarte olijven. Omdat…
Salade met veldsla en Hollandse garnaaltjes
Van alle garnalen is het Hollandse garnaaltje misschien wel de smakelijkste. Als klein kind kon ik al genieten van een garnalencocktail. Robert Kranenborg noemt het misschien bistro jaren ’70 stijl, zo’n garnalencocktail. Ik vind het nog steeds een lekker voorgerechtje. Vooral met een zelfgemaakte whiskeysaus natuurlijk. Een beetje ketchup, goede mayo, een scheut slagroom en natuurlijk…
Karameltaartjes
Het water loopt me alweer in de mond als ik denk aan deze hemelse karameltaartjes. Het bekijken van de foto’s is gewoon rampzalig want ik heb zoveel zin in deze lekkere schatjes. Al een paar weken geleden startte ik met de voorbereidingen voor Pasen. Ik wil natuurlijk de lekkerste recepten met jullie delen. Daarom offerde ik…
Op tafel bij Little Spoon #1
Eetdagboekjes, ik ben er gek op. In de Viva blader ik direct naar de Any Body rubriek en als ik een keer een Grazia open sla is het eerste wat ik doe het eetdagboek lezen. Ik vind het heerlijk om te zien wat anderen eten. Pure nieuwsgierigheid, want ik ben gewoon nieuwsgierig aangelegd. In de…
Bleekselderijsoep met geitenkaas
Tot een paar jaar geleden werkte vriend Maus bij Tastoe. Een super leuke lunchzaak in het centrum van Middelburg. Net even uit de looproute. Een beetje verborgen, een hidden gem. Jammer genoeg te goed verborgen, want Tastoe bestaat niet meer. De deuren van Tastoe zijn voorgoed gesloten. Dit is een ode aan Tastoe. Bij Tastoe…
Eitjes uit de oven
Nog even en dan is het weer Pasen. Voor mij staat Pasen gelijk aan het begin van de lente. Gevoelsmatig dan, want ik kan me nog wel Paasdagen met sneeuw en temperaturen onder het vriespunt herinneren. Ik kan het niet beïnvloeden, dat weet ik, maar toch vind ik sneeuw met Pasen stom. Met Pasen wil…
Expresszo in Middelburg
Koffie is zoiets dat je moet leren drinken. Ik ken niemand die direct al een dubbele espresso weg slobberde. Mijn koffiecarrière startte met latte macchiato’s. Het liefste zo melkig mogelijk. Nu maak je me gelukkig met een cappuccino. Er gaat geen dag voorbij, of bijna geen dag voorbij want het komt wel eens voor dat…