BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Eitjes uit de oven

21 maart 2015 door Stefanie 5 Reacties

Eitjes uit de oven

Nog even en dan is het weer Pasen. Voor mij staat Pasen gelijk aan het begin van de lente. Gevoelsmatig dan, want ik kan me nog wel Paasdagen met sneeuw en temperaturen onder het vriespunt herinneren. Ik kan het niet beïnvloeden, dat weet ik, maar toch vind ik sneeuw met Pasen stom. Met Pasen wil ik graag zon. Een fijne temperatuur, bij voorkeur een graad of 20 zodat je voor het eerst een hele middag kunt terrassen met een heerlijke fles ijskoude lentewijn op tafel. Een begin kunt maken aan je zomerse teint. Wie weet ’s avonds al wel de barbecue aansteken, met een vuurtje tot laat buiten zitten en de hele avond plannen maken voor de zomer die komen gaat. En natuurlijk ook fluitende vogeltjes, krokusjes en narcissen die boven de grond uit steken en beginnende blaadjes aan de bomen.

Je hoort het goed. Ik heb de lente in mijn bol. Ik ben de kou en de donkere dagen beu. We hebben niet te klagen gehad van de winter, want sneeuw en vrieskou is ons bespaard gebleven, maar er is een tijd van komen en een tijd van gaan. En wat mij betreft mag de winter zijn koffer pakken en voorlopig wegblijven.

Eitjes uit de oven
Maar goed, ik had het over Pasen. Pasen wordt al net zo’n eetfeest als Kerst. En even eerlijk, ik heb daar geen moeite mee. Ik vind het zelfs heerlijk. Met Kerst sta ik graag in de keuken, maar ik vind het nog wel leuker om met Pasen een uitgebreide brunch op tafel te zetten. Ook dat komt weer door de lente die ik al voel kriebelen. Ik houd van elk seizoen hoor. Aan het begin van de herfst verheug ik me op koken met paddestoelen en in de winter op het maken van echt comfort food. Nu de lente eraan komt kan ik aan niets anders denken dan aan gerechtjes met lentegroente, lichte soepjes met een mooie frisse kleur en natuurlijk al het lekkers wat er straks weer aan komt. Wat dacht je van de Oosterscheldekreeft, zeekraal, aardbeien en asperges?

De komende maand ga ik op Little Spoon allemaal heerlijke lenteachtige gerechtjes delen die je perfect kunt maken voor een uitgebreide brunch. Bijvoorbeeld tijdens Pasen. Houd de site daarom goed in de gaten. Ik begin met deze heerlijke eitjes uit de oven. Een eitje kan niet ontbreken tijdens de Paasbrunch. Ik ben gek op een eitje. Een spiegeleitje, omelet, roerei, zacht gekookt of gepocheerd. Het maakt me niets uit, ik eet het allemaal. Omdat je dit soort eitjes vast ook wel eens op een zondag of doordeweekse dag eet, is het leuk om iets anders te doen met ei. Gewoon voor de afwisseling. De combinatie van ei met de zacht gesmoorde prei en de twee soorten kaas is zo lekker dat ik me niet kan voorstellen dat je deze eitjes pas weer maakt tijdens de Paasbrunch van volgend jaar.

Tip! Maak je een uitgebreide brunch, houd dan 1 eitje per persoon aan. Maak je wat minder gerechtjes? Dan is twee eitjes per persoon aan te raden.

SONY DSCEitjes uit de oven
Voor 4 tot 8 personen

Dit zit erin:
8 eieren
1/2 prei, in dunne ringen gesneden
120 gram zachte geitenkaas
100 gram Parmezaanse kaas, grof geraspt
200 milliliter slagroom
Klontje roomboter
Peper en zout
4 tot 8 kleine ovenschaaltjes

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 220 graden.

Laat de roomboter smelten in een koekenpan en bak hierin de prei voor een minuut. Laat de prei zachtjes garen en niet verkleuren.

Klop ondertussen de eieren los met de slagroom. Voeg ook wat peper en zout toe.

Verdeel de prei over de ovenschaaltjes en daarbovenop de zachte geitenkaas en de Parmezaanse kaas. Verdeel nu het eiermengsel over de ovenschaaltjes.

Zet de ovenschaaltjes voor 15-20 minuten in de oven. De eitjes zijn goed als ze mooi omhoog zijn gekomen en goudbruin van kleur zijn.

Tip! Serveer met dikke plakken zuurdesembrood met roomboter.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of tag @littlespoonnl op Instagram of op Twitter.

Like jij Little Spoon al op Facebook? Of volg je Little Spoon al op Instagram en op Twitter?<

Eitjes uit de oven

Dit vind je misschien ook leuk

  • Bacon en ei bladerdeegtaartjesBacon en ei bladerdeegtaartjes
  • Frisse frittata met citroen, groene aspergetips, aardappel en kruiden saladeFrisse frittata met citroen, groene aspergetips, aardappel en kruiden salade
  • Wentelteefjes met gebakken appel en kokosbloesemsuikerWentelteefjes met gebakken appel en kokosbloesemsuiker
  • Crumble met appel, framboos en stemgemberCrumble met appel, framboos en stemgember

Te vinden onder:Lunch, Ontbijt, Recepten Tags:brunch, ei, kaas, lunch, ontbijt, Pasen, prei

« Expresszo in Middelburg
Bleekselderijsoep met geitenkaas »

Reacties

  1. Ellen zegt

    21 maart 2015 at 09:19

    oooh dt ziet er heerlijk uit!, zeker in combinatie met dat vintage servies! Ga ik echt eens uitproberen.

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      21 maart 2015 at 17:00

      Dank je! Het is heel lekker. Het liefste eet ik elke ochtend zo’n bakje gevuld met ei en kaas ;-)

      Beantwoorden
  2. Maurice zegt

    21 maart 2015 at 16:58

    Love the styling

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      21 maart 2015 at 17:01

      Thanks Maup!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon