Eetdagboekjes, ik ben er gek op. In de Viva blader ik direct naar de Any Body rubriek en als ik een keer een Grazia open sla is het eerste wat ik doe het eetdagboek lezen. Ik vind het heerlijk om te zien wat anderen eten. Pure nieuwsgierigheid, want ik ben gewoon nieuwsgierig aangelegd. In de supermarkt loer ik in de karretjes van andere mensen. Geef ik mensen complimenten over de inhoud of spreek ze belerend toe. In gedachte natuurlijk, want wie ben ik om te oordelen over jouw boodschappen. Soms probeer ik te gokken wat mensen gaan koken, dan probeer ik de ingrediënten tot een gerecht te vormen. Als ik zelf de boodschappen op de band leg betrap ik mezelf er wel eens op dat ik hoop dat mensen ook zo naar mijn boodschappen kijken. Vooral als er allemaal lekkere dingen op de band liggen. Zijn er nog meer mensen met deze kleine afwijking?
In de eetdagboeken van Grazia worden er door de BN’ers salades gegeten met combinaties die ik zelf nooit had gekozen, maar me wel lekker lijken. Dat inspireert me dan weer. Ik heb ook wel eens een eetdagboek gelezen in Grazia van een BN’er, jammer genoeg weet ik niet meer van wie, die bijna elke dag wel een kroket of candybar at. Dat gaf me dan weer een goed gevoel over mezelf, want in vergelijking met haar at ik gewoon super gezond. Natuurlijk lees je ook eetdagboeken van BN’ers die altijd super gezond eten en bewuste keuzes maken. Eet je echt zo gezond of verzin je het een beetje bij elkaar? Een cheatmeal is een puntje pizza met een mega XL salade en niet een hele bezorgpizza zonder salade zoals ik dat doe. Als ik de vraag krijg van Grazia om een weekje mijn maaltijden bij te houden, ga ik misschien ook gezonder doen. En dan stiekem dat stuk chocolade niet opschrijven.
Vanaf deze week, elke week mijn eigen eetdagboekje online. Op tafel bij Little Spoon. Niet extra gezond, maar gewoon zoals het is. Dat beloof ik jullie plechtig. Het briljante idee van ‘Op tafel bij Little Spoon’ popte ergens halverwege de week in mijn hoofd. Niet alles wat ik gegeten heb, stond op de foto. Jullie moeten het dus deze week doen met een paar foto’s. Vanaf volgende week, gaat elke hap die ik eet, vastgelegd op de gevoelige plaat en vertel ik het verhaal wat erbij hoort.
Maandag
Maandag dook ik de koelkast in zonder inspiratie. Ik trok er wat uit en zo ontstond deze heerlijke pasta met pesto, zeekraal en groene asperges. De zalm, gebakken op de huid, combineert er perfect bij. Heerlijk gerechtje!
Dinsdag
Bij een biowinkel in de buurt kocht ik kipgehakt. Ik combineer het graag met noodles, maar met couscous is ook heerlijk. Deze couscoussalade is geïnspireerd op dit recept. Inclusief de spicy tomatensaus. Ernaast een salade met veldsla, rucola, dadels, veel citroensap en olijfolie.
Woensdag
Begin de dag met een dansje. Of in mijn geval met een cappuccino. Genieten vind ik dat. Op Instagram zag ik op dinsdag zo’n lekker ontbijt voorbij komen, dat ik bijna elke dag deze week met een variant ontbeten heb. Dit is weer een variant op de variant. Eitjes, met spinazie, avocado, geitenkaas en Iberico ham. Als ik nieuws probeer wat in de smaak valt, kan ik dat dagen achter elkaar eten. Zo ook met dit.
Donderdag
Donderdag kwam onze lieve vrienden met hun zoontje eten. Ik maakte dit kikkererwtenstoofpotje met Roseval aardappeltjes uit de oven en een ribeye steak van Livar. Dat is scharrelvlees van kloostervarkens die een stuk beter leven hebben gehad dan de varkens van het stukje vlees in de supermarkt. Het was de eerste keer dat ik het. Wat mij betreft voor herhaling vatbaar. Ik ben echt gek op de vetjes aan zo’n stukje vlees. Bofkont als ik ben kreeg ik van hen nog een heel mooi verjaardagscadeau, een klein fotostudiootje. Vanaf nu kan ik met daglichten ook in de avond mooie foto’s maken.
Vrijdag
Ik kan eigenlijk wel met alles ontbijten. Een bord pasta, een broodje hamburger of een stuk pizza. En dan het allerliefste koud. Dat vind ik zo lekker. Natuurlijk doe ik dat bijna nooit, maar toen ik dit restje kikkererwten in de koelkast zag staan, ruilde ik mijn favoriete ontbijtje van deze week in, voor een bordje kikkererwten. Super voedzaam. Op zo’n bord kikkererwten teer ik langer dan op een paar boterhammen of een omelet. ’s Avonds heb ik wijntjes geproefd bij het Sintjacobscafe in Vlissingen. Een super leuke tent waar je terecht kun voor een heerlijke lunch met een speciale koffie of thee. Ik kom er het liefste voor de lekkere wijnen met de geweldige borrelhappen. Binnenkort meer op Little Spoon over deze fijne plek.
Zaterdag
Buurman Martin verwende ons met een stapel sliptongetjes. En als je sliptong eet, heb je eigenlijk niet veel meer nodig. Ik bakte de sliptong in roomboter en kookte er wat worteltjes bij die ik opleukte met verse daslook.
Zondag
Met periodes eet ik graag brood. Ik zit nu weer in de broodfase. Daar baal ik wel een beetje van. Ik koop dan zulk lekker brood dat ik er weer veel te veel van eet. Of snoep eigenlijk. Maar goed, des te sneller is het brood weer op denk ik dan maar. Dit brood is zo lekker. Met vijgen en hazelnoten. Dat vraagt natuurlijk om geitenkaas en eitjes ernaast. Af en toe eet ik honing op mijn brood. Ik had zin in zoet dus lunchte ik met twee van die lekkere boterhammen met vijgen en hazelnoten. Ik deed de boterhammen even onder de grill en kroop weer achter mijn laptop. Oeps, bijna verbrand.
Bij de slager zag ik hertenpoulet liggen. Ik pakte mijn kans om toch nog een keer wild te eten. Ik ben er echt gek op. Zondagochtend begon ik al met het maken van het hertenstoofpotje. Heel eenvoudig met een klein uitje, wat knoflook, laurier en kruidnagel. De hele dag rook het huis heerlijk. We aten er aardappeltjes bij, kastanjechampignons en rode kool. Gewoon uit een potje ;-)
Wat heb jij voor lekkers gegeten vorige week? Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of tag @littlespoonnl op Instagram of op Twitter.
Like jij Little Spoon al op Facebook? Of volg je Little Spoon al op Instagram en op Twitter?
Ellen zegt
Mmmm, alles ziet er heerlijk uit!
littlespoon zegt
Thanks girl!
Talitha zegt
Ziet er super lekker uit! Ik ben ook best wel fan van brood en dan eet ik er ook te veel van haha. Ziet er echt lekker uit allemaal!